pročitajte

20 godina od najvećeg seks skandala u Beloj kući: Veza koja je zamalo uništila predsednika Amerike! (FOTO)

U martu ove godine navršava se 20 godina od kako je pokrenuta istraga protiv Monike Levinski, tada 24-godišnje pripravnice u kancelariji američkog predsednika Bila Klintona (71), zbog njihove ljubavne afere

Vip priča
Autor:
20 godina od najvećeg seks skandala u Beloj kući: Veza koja je zamalo uništila predsednika Amerike! (FOTO)
Bil Klinton i Monika Levinski, Foto: Profimedia

Nakon što se o svom seksualnom životu poverila prijateljici Lindi Trip, koja je njihov razgovor snimila, izbio je skandal svetskih razmera. Oženjeni Klinton branio se kasnije pred Senatom govoreći da sa njom "nije imao odnose".

Nakon što su joj ponudili imunitet u zamenu za svedočenje, Levinski je ispričala da je Klintonu bila ljubavnica dve godine, da su imali seks svuda u Beloj kući, čak i dok je njegova supruga Hilari bila u susednoj sobi i kako ga je oralno zadovoljavala u Ovalnoj kancelariji dok je bio na telefonu sa kongresnicima.

Glumica otvoreno o zlostavljanju u Holivudu: Kluni im je pomogao da me stave na crnu listu! (VIDEO)

foto: Profimedia

Svoju istinu je dokazala plavom haljinom koja je bila uprljana Klintonovim semenom. DNK analiza je pokazala da se zaista radi o predsedniku SAD-a, a on je morao da prizna da je ipak "imao neprimerene odnose sa gospođicom Levinski".

Uprkos svemu, oslobodili su ga optužbi pa je ostao u Beloj kući.

"Moj šef me iskoristio..."

"Iako sam i pre četiri godine napisala sledeće: "Naravno, moj šef me je iskoristio, ali uvek ću ostati čvrsto odlučna u jednom: to je bio obostrani odnos. "Zlostavljanje' je počelo tek kasnije kada sam postala žrtveno jagnje da bi se zaštitila njegova pozicija. Sada vidim, kada smo došli do trenutka kada treba razjasniti pitanje pristanka, kako je to komplikovano. Iako je put koji je vodio do toga bio popločan zloupotrebom vlasti i privilegija...

Terao me na oralni seks, pa skoro ubio: Uma Turman otkrila skupu cenu slave! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

Tek sada, kada imam 44 godine shvatam kolika je bila razlika u moći između predsednika države i pripravnice. Jer ja sam tada imala 22 godine, on 49. Imao je 27 godina iskustva više. Nisam sa 22 godine mogla ni da zamislim kakve će to imati posledice. Ja sam bila pripravnica, on je bio predsednik SAD-a, najmoćniji čovjek na kugli zemaljskoj. On je bio na vrhuncu karijere, a to je bio moj prvi posao koji sam dobila nakon završenog fakulteta. U takvom odnosu o "pristanku" bi se i te kako moglo raspravljati", ispovedila se sada Levinski za Veniti Fer.

"20 godina je prošlo od stravične godine, koja je umalo dokrajčila Klintonov predsednički mandat, zaokupila pažnju cele nacije i promenila tok mog života. Ako sam išta od tada naučila to je da ne možeš da pobegneš od onoga što si i kako su te oblikovala životna iskustva. Umesto da od toga bežim, naučila sam da moram da prihvatim i svoju prošlost i svoju sadašnjost", ispričala je Levinski.

Ali, i oni kojima je bio zadatak da dokažu Klintonovu krivicu, poput nezavisnog tužioca Kena Stara, okomili su se na Moniku Levinski ne bi li iz nje, ucenama i zastrašivanjem, dobili potrebne dokaze za Klintonovo rušenje.

Advokat Harvija Vajnštajna dao izjavu koja je podigla prašinu: Karijera preko kreveta nije silovanje! (FOTO)

foto: Profimedia

Zbog svega je dobila PTSP

"Njegovo osoblje me je, u pratnji grupe agenata FBI-ja, odvelo u hotelsku sobu u blizini Pentagona i upozorilo da mi, ako ne budem sa njima sarađivala, preti i do 27 godina zatvora. To je bio čovek koji je moj život pretvorio u živi pakao samo zato da bi što efikasnije progonio tadašnjeg američkog predsednika. Na temelju tih optužbi, koje su uključivale povredu prava i laganje pod zakletvom - laganje o dugoročnoj vanbračnoj vezi sa mnom, nameravao je da tuži predsednika SAD-a", ispričala je sada Levinski.

Dodala je da su joj pre nekoliko godina dijagnostifikovali PTSP, uglavnom zbog iskustva javne osude i izopštenja. Razmišljala je i o samoubistvu.

"Istraživanje moje traume bilo je dugo, naporno, bolno i skupo. I još nije gotovo. Volim da kažem da će na mojm grobu pisati "Mutatis mutandis" - promenjeno sve što treba promeniti. Ali moram da kažem i da tek sada osećam da ono što se dogodilo meni pre 20 godina, ta moja trauma, je zapravo bila mikrokosmos nečeg većeg i nacionalnog. I klinički i opservacijski, nešto se temeljno promenilo u našem društvu te 1998. godine, a ponovno se menja i sada kad ulazimo u drugu godinu Trampovog mandata, u ovom "post Cozbi-Vajnštajn-Spejsi- Ko je sledeći' svetu", priča Monika.

- Kada govorim o sopstvenom PTSP-u, verujem da se tu ništa ne bi promenilo ni danas kada već postoji #MeToo pokret i kada se na takve slučajeve gleda kroz drugačiju dioptriju. Danas bih barem uživala u sigurnosti koju pruža solidarnost, kakvu ja nisam imala niti sam je uopšte mogla i da zamislim.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs