novi detalji

Advokat Harvija Vajnštajna dao izjavu koja je podigla prašinu: Karijera preko kreveta nije silovanje! (FOTO)

“Ukoliko žena odluči da ima seksualne odnose kako bi napredovala u karijeri, takav čin ne predstavlja silovanje”, izjavio je advokat holivudskog producenta Harvija Vajnštajna u intervjuu londonskom Tajmsu

Vip priča
21:06h Autor:
Harvi Vajnštajn i Gvinet Paltrou, Foto: Profimedia

– Ako žena odluči da su joj potrebni seksualni odnosi s nekim holivudskim producentom kako bi napredovala u karijeri, a to istovremeno smatra odvratnim, to onda ne može da predstavlja silovanje – rekao je advokat Bendžanim Brafman.

 

– Ako ste dobrovoljno doneli odluku da ste spremni za nešto što lično smatrate odbojnim, a u cilju napretka u karijeri, to onda nije zločin – dodao je Brafman navodeći da “karijeru preko kreveta nije izmislio Vajnštajn i da je prisutna u filmskoj industriji još pre njegovog rođenja”.

foto: Profimedia

Više od 100 žena od oktobra je optužilo Vajnštajna za seksualno zlostavljanje, uznemiravanje i silovanje, dela navodno počinjena pre nekoliko godina ili decenija. Među tim ženama su poznate ličnosti kao Gvinet Paltrou i Salma Hajek.

 

Nekoliko žrtava je podnelo krivičnu prijavu protiv holivudskog producenta, koji je meta istrage u Njujorku, Los Anđelesu i Londonu. Protiv njega još zvanično podignuta optužnica, niti su saopšteni detalji tih istraga.

 

Advokati producenta koji ima 65 godina, od početka tvrde da Vajnštajn nije imao, ukoliko ih je bilo, seksualne odnose bez prethodnog pristanka tih žena koje ga optužuju.

Brafman, poznati advokat koji je branio bivšeg generalnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominika Stros-Kana u slučaju silovanja sobarice u njujorškom hotelu, rekao je da Vajnštanovo ponašanje nije “besprekorno, ali nije ni kriminalno”.

 

– Na kraju će se ispostaviti da je Harvi Vajnštajn promovisao više žena za ključne filmske uloge od bilo kojeg drugog producenta – dodao je advokat.

 

Američka Akademija filmskih umetnosti i nauka sutra će održati svečanu, 90. dodelu Oskara, bez Vajnštajna, kojeg je zbog te afere isključila iz članstva.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...