kraj

Konačan pad holivudskog mogula i njegove supruge: Kraj karijere, propast modnog carstva i razvod braka! (FOTO)

Prvo ga je više od 60 glumica optužilo za seksualno zlostavljanje, potom ga je Akademija filmskih umetnosti izbacila kao svog člana, a sada kao vrhunac svega stigao je i razvod desetogodišnjeg braka s Džordžinom Čepmen

Vip priča
Autor:
Konačan pad holivudskog mogula i njegove supruge: Kraj karijere, propast modnog carstva i razvod braka! (FOTO)
Harvi Vajnstin i Džordćžona Čepmen, Foto: Profimedia

Dizajnerka modne kuće "Marchesa", koju su obožavale slavne glumice, našla se na mukama, jer zbog braka sa "seksualnim predatorom" više niko ne želi da nosi njene kreacije.

I zvanično je - filmski moćnik Harvi Vajnstin, kojeg su mnoge glumice Holivuda optužile za seksualno zlostavljanje, i vlasnica modnog carstva "Marchesa", Džordžina Čepmen, potpisali su konačne papire za razvod.

Osramoćeni 65-godišnjak tako je ostao i bez poslednje stabilne karike u svom životu - 41-godišnje supruge, s kojom ima dvoje dece, 7-godišnju Indiju i 4-godišnjeg Dašijela. Među brakorazvodnim papirima, koji su procurili u javnost, nalaze se detalji oko starateljstva nad njihovom decom, ali i novčani podaci.

Salma Hajek: Harvi Vajnštajn je godinama bio moj monstrum! (FOTO)

foto: Profimedia

Budući da su u braku bili više od deset godina i da imaju potpisani predbračni ugovor, Džordžina Čepmen dobiće mnogo više novca nego što se nagađalo.

A sve je počelo u novembru prošle godine, kada su holivudske glumice optužile filmskog moćnika za zlostavljanje. Iako je isprva čvrsto stajala uz svog supruga, Džordžini Čepmen očigledno je sve to dozlogrdilo, a shvatila je i koliko celi slučaj utiče na njen modni brend "Marchesa", koji su volele mnoge glumice, pa je i zvanično potvrdila da napušta svog supruga.

Više od 60 žena javno je progovorilo o neprimerenim susretima i seksualnom zlostavljanju od strane Vajnstina, a on je, nakon što ga je supruga napustila, rekao: "Seo sam sa svojom suprugom Džordžinom, koju volim više od svega, i razgovarali smo o tome šta je najbolje za našu porodicu. Ona je predložila da se razdvojimo, a ja sam joj rekao neka učini ono što joj nalaže srce. Njena je odluka da se rastanemo."

Njena bliska prijateljica, glumica Alisa Milano, otkrila je kako je Džordžina Čepmen​​​​​​​ zbog cele situacije neverovatno tužna i u teškoj situaciji.

"Ovo sve nije bilo lako za nju, ali uverena sam da će iz svega izaći jača nego ikada. Zaslužuje to. Ona je dobra žena", rekla je Alisa Milano.

Uma Turman poručila Harviju Vajnštajnu: Ne zaslužuješ ni metak! (FOTO)

foto: Profimedia

Ali, razvod je za nju trenutno najmanja stavka, budući da je njenom modnom carstvu, upravo zahvaljujući ponašanju bivšeg supruga, došao kraj. Modnu kuću "Marchesu" i njene kreacije obožavale su poznate dame, posebno glumice koje su se u tim haljinama vladale crvenim tepihom.

Modnu kuću prvo su panično počeli da napuštaju radnici, a potom su glumice holivudske "A" liste, uključujući Sijenu Miler, a Vajnstina optužile da im je pretio sabotiranjem karijera ukoliko odbiju da nose kreacije njegove supruge na crvenim tepisima.

Prvi put ove godine od kada "Marchesa" beleži globalan uspeh niko od glumica s holivudske "A'" liste nije se pojavio na dodeli Zlatnih globusa u haljini s potpisom te modne kuće. Sve redom bežale su od njenih kreacija kao đavo od krsta, ne želeći da se njihovo ime povezuje sa njom ili ozloglašenim producentom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs