Obavezno pročitajte

Istine i laži seksualnog skadala koji trese Holivud: Izjave glumaca i razvod braka kao završni udarac! (FOTO, VIDEO)

Nakon što se Ben Aflek, glumac koji je dograo poslednjeg Betmena po prvi put oglasio po pitanju seksualnog skandala koji zadnjih dana trese Holivud, glumica Rouz Mekovan napala ga je na Tviteru kako je znao da ju je filmski producent Harvi Vajnštajn zlostavljao, a u javnost su iscurela i mnoga druga poznata imena iz filmske industrije…

Vip priča
18:37h Autor:
Istine i laži seksualnog skadala koji trese Holivud: Izjave glumaca i razvod braka kao završni udarac! (FOTO, VIDEO)
Harvi Vajnštajn i Džordžina Čepmen, Foto: Profimedia

Svi oni su, ili znali za Vajnšajnovo neprimereno ponašanje, ili pomogli da se cela priča zataška. Usled javnih istupa poznatih glumica Gvinet Paltrou i Anđeline Džoli oglasila se i supruga filmskog mogula i dala izjavu za medije kako nema drugog izbora nego da ga napusti, i dala podršku svim žrtvama Harvija Vajnštajna.

Kralj Holivuda u centru skandala: Razvrat i zlostavljanje o kojem se ćuti punih 30 godina!

foto: Profimedia

Glumac Ben Aflek koji je radio sa Harvijem Wajnštajnom u više navrata na društvenim mrežama je objavio: "Tužan sam i ljut da čovek sa kojim sam često sarađivao je na takav način iskoristio svoju poziciju moći kako bi decenijama zastrašivao, zlostavljao i manipulisao žene". Aflek je osudio ponašanje poznatog producenta i nazvao ga "nedopustivim".

Na njegovu objavu odmah je reagovala i glumica Rouz Mekovan, koja je jedna od mnogih žena kojoj je isplaćen novac u zamenu za ćutanje o seksualnom zlostavljanju, napisavši na Tviteru što joj je glumac rekao kada mu se požalila 1997. godine, da ju je Vajnštajn zlostavljao: "Dovraga! Rekao sam mu da to prestane da radi". Rouz je nastavila: "Rekao si mi to u lice. Lažeš! Ben Afllek, odj…!"

Producent Vajnštajn dobio otkaz: Kada sam rekla da me silovao, ceo Holivud je stao na njegovu stranu!

foto: Reuters / Denis Balibouse

Glumačke veličine Met Dejmon i Rasel Krou su takođe poslednjih nekoliko dana doživeli su napade od strane medija zbog tvrdnji da su 2004. godine pomogli Vajnštajnu da ugasi priču Njujork Tajmsa koju je tada istraživala novinarka Šeron Vaksman, ali Met Dejmon odlučno poriče vezu sa navodnim zataškavanjem.

Prošle nedelje su velike glumačke zvezde Gvinet Paltrou i Anđelina Džoli dale izjave o svojim neprijatnim iskustvima sa slavnim producentom, a glumci Dženifer Lorens, Meril Strip, Mark Rafalo, Džesika Čestejn javno su se pridružili mnogim osudama zlostavljanja, koje su se godinama događale u srcu filmske industrije.

foto: Profimedia

U javnost je iscureo i audio snimak tajne operacije njujorške policije u kojoj se može čuti kako Harvi Vajnštajn nagovara manekenku Ambru Batilanu Gutierez na niz neprimerenih seksualnih radnji, a sa snimka se može čuti kako je manekenki jako neprijatno.

Upozoravamo da je snimak mučan za slušanje, a u njoj producent Harvi Vajnštajn gotovo nasilno nagovara manekenku na seksualne radnje.

Za vreme snimka priznaje i kako joj je dan pipao grudi uz izjavu: "Navikao sam na to".

Ceo snimak možete da poslušate u nastavku:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs