po svemu drugačija

Hičkokova muza koja se udavala 4 puta: Muškarci su gladni seksa kao i hrane! (FOTO)

Jedina je Hičkokova muza koja je osvojila Oskara za njegov film, ali i školovana pilotkinja i dobrovoljna bolničarka u 2. svetskom ratu

Vip priča
17:54h Autor:
Hičkokova muza koja se udavala 4 puta: Muškarci su gladni seksa kao i hrane! (FOTO)
Foto: Profimedia

"Brak je kao institucija mrtav, baš kao i ptica dodo. Muškarci su gladni seksa kao i hrane. To je najveći problem u braku. Ako je on gladan i ne može da ode u otmeni francuski restoran, zadovoljiće se i hot dogom na nekom štandu. Za ženu su ipak važne ljubav i romantika", izjavila je svojevremeno Džoan Fontejn, filmska junakinja koja je u svojim filmovima stvorila lik žene opsednute ljubavlju prema pogrešnim muškarcima.

Udavala se čak četiri puta i svaki brak se okončao nakon samo nekoliko godina zajedničkog života.

"Bog zna da sam pokušala. Zaista nije moguće da normalan čovek bude oženjen filmskom zvezdom", rekla je u jednom intervjuu.

Iako je na filmu uvek bila skromna i blaga, u privatnom životu je bila prilično neustrašiva.

Zavela 13-godišnjeg posinka za kog se i udala: Holivudska lepotica celog života ređala skandale! (FOTO)

foto: Profimedia

"Letela sam u međunarodnim balonskim trkama. Vozila sam svoj avion. Radila sam mnoge uzbudljive stvari", izjavljivala je ponosno, a treba spomenuti da je bila i stručna jahačica, igračica golfa, licencirana dekoraterka, a izvrsno je pripremala i cordon bleu.

Džoan i njena starija sestra Olivija de Hevilend kao dobrovoljne bolničarke tokom Drugog svetskog rata održale su nebrojeno mnogo nastupa u znak podrške američkim vojnicima. Bile su prve sestre u istoriji dodele Oskara koje su osvojile zlatne statue u glavnim kategorijama.

Žarili i palili zlatnim Holivudom: Svako od njih doživeo neverovatnu sudbinu! (FOTO)

foto: Profimedia

"Ti Oskari znaju da budu ukleti. Nepopravljivo uništavaju porodične i prijateljske veze. Zaista nije lako biti glava koja nosi krunu", komentarisala je svoje porodične odnose koji su bili narušeni još od detinjstva. Budući da je njena starija sestra počela filmsku karijeru ranije, majka joj nije dopustila da koristi porodično prezime, zato je Džoan uzela prezime svog očuha Džordža Fontejna.

Uprkos svim preprekama na koje je nailazila kao nimalo obožavana ćerka, Džoan je ipak prva osvojila Oskara, što je produbilo porodične drame jer je iste godine bila nominovana i njena sestra Olivija.

"Moja sestra je jedna zaista čudnovata žena. U mladosti mi nije bilo dopušteno da razgovaram s njenim prijateljima, a sada mi nije dopušteno da razgovaram s njenom decom niti da ih posećujem. To je jednostavno čudna narav moje sestre. Više me to uopšte ne muči", izjavila je ravnodušno i zahladila odnose sa sestrom nakon dodele.

Davno zaboravljeni skandali zlatnog Holivuda: Pobačaji, ubistvo, žrtve roditelja! (FOTO)

foto: Profimedia

Iako je bila nominovana za ulogu u filmu "Rebeka", prema raznim teorijama, Džoan Fontejn je svoju zlatnu statuu dobila tek sledeće godine za ulogu u filmu "Sumnja" kao utešnu nagradu jer njena briljantna gluma nije pošteno ranije nagrađena. Ona je jedina Oskarom nagrađena glumica u filmu Alfreda Hičkoka koji joj je bio jedan od najdražih reditelja.

"Od njega sam u samo jednoj rečenici naučila više od ikoga: ‘Misli i osećaj, a sve ostalo će se dogoditi samo od sebe’", osvrnula se na saradnju sa slavnim redatiljem. Posle je još jedanput bila nominovana za Oskara za ulogu u filmu "The Constant Nymph" koji joj je ujedno bio i najdraži film u celoj karijeri. Svoj život je objedinila u autobiografiji "No Bed Of Roses" objavljenoj 1978. godine, koju je njen bivši suprug Vilijam Dozijer komentarisao kako bi trebalo da se zove "Ni trunka istine".

Imao je bezbroj žena, ali pored nje se konačno skrasio: Fatalna ljubav Une i Čarlija Čaplina! (FOTO)

foto: Profimedia

"Ponosna sam što sam svoju stazu utabala zahvaljujući isključivo svojim naporima. Pravila sam kompromise samo ako je to bio jedini način da dobijem novac ili nove poslovne angažmane. Ponosna sam što sam u fizičke odnose ulazila isključivo kada sam bila izrazito privučena ili zaljubljena. Ponosna sam što sam sve stekla isključivo svojim radom", izjavila je 1994. kada je nakon penzionisanja ipak prihvatila ulogu kraljice Ljudmile u TV filmu "Good King Wenceslas" jer je morala da obnovi svoju kuću u Kaliforniji nakon velikog zemljotresa. Smatrala je razboritijim da prihvati novu ulogu za honorar od 200.000 dolara, nego posegnuti za vlastitom ušteđevinom.

Mračna strana poznatog reditelja: Zbog bolesne opsesije plavušama uništavao živote! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

"Nadam se da ću umreti na bini u svojoj 105. godini igrajući Petra Pana", izjavila je jednom prilikom. Ta joj se želja ipak nije ostvarila jer je preminula prirodnim putem, u snu, u 96. godini u svom kalifornijskom domu. Njena zlatna statua trebalo je da bude prodata na aukciji za zaštitu prava životinja, ali Akademija je pretila tužbom jer joj porodicanije ponudila otkup statue za jedan dolar, zato je Oskar ipak ostao u vlasništvu porodice.

Pored žene Srpkinje shvatio šta znači porodica: Fatalna ljubav slavnog holivudskog glumca! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs