Ekscentrični reditelj

Tarantino brani napasnika Polanskog: To nije silovanje, devojka je znala u šta se upušta! (FOTO)

Po meni se reč silovanje može koristiti samo kad se govori o nasilnom seksu, bacanju na tlo i to je jedan od najgrubljih zločina u svetu, kaže reditelj o seksualnom incidentu sa maloletnicom (13) zbog koje je Polanski pobegao iz Amerike

Vip priča
10:43h Autor:
Tarantino brani napasnika Polanskog: To nije silovanje, devojka je znala u šta se upušta! (FOTO)
Foto: AP

"Silovanje koje propisuje zakon nije silovanje. Polanski je samo spavao s maloletnicom", brani reditelj Kventin Tarantino (54) svog kolegu, poljsko-francuskog reditelja Romana Polanskog (84). Polanski je priznao krivicu za spavanje s maloletnicom Samantom Gejmer (54) koja je imala samo 13 godina kada ju je 1977. prisilio na seks. Ali, kada je saznao da će ići u zatvor, pobegao je iz Amerike.

foto: Profimedia

Sada su opet počeli da kruže snimci iz 2003. na kojima Tarantino razgovara sa radio voditeljem Hauardom Sternom (64) i opravdava reditelja. Kaže da ga ne smatra silovateljem.

foto: Profimedia

"Ta devojka je znala u šta se upušta. Po meni se reč silovanje može koristiti samo kad se govori o nasilnom seksu, bacanju na tlo i to je jedan od najgrubljih zločina u svetu", objasnio je reditelj svoj stav. Tvrdi da je Polanski kriv samo zbog spavanja s 13-godišnjakinjom, ali ne i zbog silovanja.

Život obeležen zločinima: Drogirao i silovao maloletnicu, ubili mu najveću ljubav! (FOTO)

foto: AP / Laurent Cipriani

"To nije slučaj silovanja. Govorimo o američkim moralima, ne o onima u u Evropi i svugde", istakao je Tarantino podižući glas na Sternovu koleginicu Robin Kijvrs (65) koja je rekla da Gejmer sigurno nije htela seks s njim. Dodao je da mu se više sviđa kako je Polanski opisao "incident" u svojoj knjizi. Reditelja su za silovanje optužile još nemačka glumica Renate Langer (61) i žena poznata samo pod imenom Robin (59). Gejmer je prošle godine molila sudiju da zatvori slučaj jer je umorna od afere i oprostila je Polanskom silovanje.

foto: Profimedia

"Učinite to iz samilosti prema meni", istakla je. Reditelj ju je napao dok ju je fotografisao u kući prijatelja i glumca Džeka Nikolsona. Tarantina, koji brani kolegu, je prozvala glumica Uma Turman (47) jer ju je na snimanju filma 'Kill Bill' prisilio da vozi automobil nebezbedan za vožnju. Objavila je i video sa seta. Ona je insistirala da je zameni kaskader, ali reditelj to nije dopustio. Turman je izgubila kontrolu nad vozilom i zabila se u drvo. Mislila je da više nikada neće hodati.

Terao me na oralni seks, pa skoro ubio: Uma Turman otkrila skupu cenu slave! (FOTO, VIDEO)

A post shared by Uma Thurman (@ithurman) on

"Ona je bila nervozna zbog toga, a mi to nismo smatrali vratolomijom, nego običnom vožnjom. Bio sam srećan i mislio da Uma to može i da neće biti nikakvih problema", rekao je Tarantino svoju stranu priče. Tvrdi da je pristala kad joj je objasnio kako je to samo ravan put. Poriče da ju je prisilio.

"Ušla je u auto jer mi je verovala. Mislio sam da će lako to odraditi. Zbog toga najviše žalim u životu. To je jedna od najgroznijih grešaka u mom životu. To mi je slomilo srce", zaključio je reditelj koji nakon toga dve, tri godine nije bio u dobrom odnosu s Turman. Kaže da je ta nesreća uništila glumičino poverenje u njega.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs