Prekinula ćutnju

Terao me na oralni seks, pa skoro ubio: Uma Turman otkrila skupu cenu slave! (FOTO, VIDEO)

Poznata glumica u velikom intervjuu je otkrila da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja, kao i mnoge njene koleginice

Vip priča
14:12h Autor:
Terao me na oralni seks, pa skoro ubio: Uma Turman otkrila skupu cenu slave! (FOTO, VIDEO)
Foto: AP / Evan Agostini

"Kada me Harvi Vajnštajn na jednoj večeri upoznao s predsednikom Barakom Obamom rekao mu je da sam ja osnov na kojem je gradio svoju producentsku kuću", kaže u velikom intervjuu za New York Times glumica Uma Turman. Ne oseća se, kaže, dobro sama sa sobom jer tek sada priča svoju priču o Vajnštajnu, nakon što su desetine drugih žena progovorile kako ih je osramoćeni, a nekada moćan, producent silovao, zlostavljao, ponižavao i ucenjivao.

Turman je bila Vajnštajnova muza, kao i muza reditelja Kventina Tarantina koji je s Vajnštajnom radio, između ostalog, "Petparačke priče" i "Kill Bill", filmove u kojima je filmsku istoriju stvarala upravo Turman.

A post shared by Uma Thurman (@ithurman) on

"Komplikovani odnos s Harvijem proizlazi i iz osećaja krivice prema svim ostalim ženama koje su napadnute posle mene. Moj uspeh je jedan od razloga zašto bi neka devojka ušla sama Harvijevu hotelsku sobu, misleći da nema uspeha osim ako ne uradiš nešto što inače ne bi. Najbolje od svega je što film "Kill Bill"oličava ideju ženskog osamostaljenja i snage" kaže glumica koja o sebi govori i kao delu problema, jer je nehotice Vajnštajna godinama branila, ali i rešenja, kao osoba koja ga dobro poznaje i sada je, napokon, spremna sve da ispriča.

"Želim svima lepe praznike, osim tebi Harvi, ti ne zaslužuješ brzi metak, nego da sve teče polako", napisala je oko Božića Uma na svojim nalozima na društvenim mrežama, čime se dalo naslutiti da će uskoro ispričati svoju priču o Harviju.

Konačan pad holivudskog mogula i njegove supruge: Kraj karijere, propast modnog carstva i razvod braka! (FOTO)

foto: Profimedia

Glumica je, kaže, sa 16 iskusila prvo seksualno nasilje.

"Živela sam sama u Njujorku i otišla sam jedne večeri u klub. Tamo me zapričao glumac koji je bio 20 godina stariji od mene. Odveo me sebi kući i prisilio me na seks. Ja sam plakala, ali mi nije uopšte palo na pamet da proverim da li su ulazna vrata otvorena", rekla je Uma i ispričala da se prijateljstvo s Harvijem rodilo tokom i posle filma "Petparačke priče" 1994. godine.

"On me tretirao kao jako važnu kreativnu saradnicu, osećala sam se pametno i prihvaćeno, a to mi je bilo važno. Sve dok u Parizu nisam došla na jedan sastanak gde me je dočekao u kućnom ogrtaču, a onda je i njega skinuo nakon što me je pozvao u saunu. Bila sam obučena u kožnu jaknu i kožne pantalone i pitala sam ga: 'Dobro, šta izvodiš, čoveče', on se naljutio i oterao me", rekla je Turman koju je to uzrujalo, ali mislila je da će to biti prvi i poslednji put da kroz tako nešto prolazi.

Ceo Holivud joj okrenuo leđa zbog muža napasnika: Nastradala ni kriva, ni dužna! (FOTO)

A post shared by Uma Thurman (@ithurman) on

"Još gora stvar se dogodila nedugo nakon toga, u hotelu Savoj u Londonu. Tamo me je zgrabio i pokušao da legne na mene, gurao me prema međunožju, ali uspela sam da pobegnem. Nakon toga mi je poslao vulgarno veliki buket žutih ruža. Povela sam prijateljicu, koja je ujedno bila i dobra prijateljica Roberta de Nira, i odlučila da odem kod njega i kažem mu šta mislim o njemu, ali nisam daleko došla. Rekao mi je tada da će me staviti na crnu listu i uništiti mi karijeru", kaže Turman.

Vajnštajn je sa lečenja u Arizoni rekao da je jako razočaran Uminim ponašanjem i optužbama.

"Činjenica je da sam sa njom malo flertovao u Parizu i Londonu, a kada me je odbila povukao sam se i izvinio. I to je bilo to", rekao je preko svoje advokatice Vajnštajn, dok Uma besni jer je, prema njenom mišljenju, premalo optužnica podignuto protiv producenta. Nakon toga, priča Turman, iako je sarađivala s Miramaxom znala je da je Vajnštajn njen neprijatelj, a to joj je uništilo odnos s Kventinom Tarantinom.

Glumica otvoreno o zlostavljanju u Holivudu: Kluni im je pomogao da me stave na crnu listu! (VIDEO)

A post shared by Uma Thurman (@ithurman) on

"Kventin je pre snimanja "Kill Billa" primetio da sam povučena oko Harvija, pa me je pitao šta mi je. Kad sam mu rekla šta je posredi, on je to prvo okrenuo na neku šalu o tome kako "Harvi pokušava da se dočepa devojaka koje ne može da ima", ali onda je to shvatio ozbiljno. Otišao je do Vajnštajna i zapretio mu, ali to se na kraju ipak meni odbilo o glavu. Od Vajnštajna sam dobila neko polu-izvinjenje gde je mnogo više pričao o tome kako sam ja zapravo za sve to kriva", kaže glumica ogorčeno.

No, kreativnu trojku na kraju je rasturio incident s automobilom na setu "Kill Billa". Tarantino je naime, na Vajnštajnovo insistiranje, Umu naterao da sama vozi neki auto koji je bio raskliman. Turman je scenu uspela da snimi, ali nije mogla da zaustavi automobil po prašnjavom i vijugavom putu, pa se zabila u palmu, povredila vrat i kolena i zbog toga i sada ima problema.

Holivud na nogama: Više niko neće da radi sa zlostavljačem Vudijem Alenom?!

A post shared by Uma Thurman (@ithurman) on

"Uvek sam osećala neku dublju povezanost s Tarantinovim filmovima i u ime toga sam zaista svojevoljno pristajala na niz scena koje nije bilo lako snimiti, naprotiv. Ali ovo insistiranje koje je završilo nesrećom me skrhalo, to je bilo čisto iživljavanje. I čak 15 godina mi Miramax i Tarantino nisu hteli ustupiti snimak, onda je sada Kventin naglo popustio, i poslao mi je, to je valjda njegov način izvinjenja", rekla je Uma koja je godinama zbog te scene bila posvađana s rediteljem kojem se toliko divila.

Tarantino, poznat kao zahtevan reditelj koji mnogo traži od svojih glumaca, verovatno je shvatio da je preterao jer se još tada duboko izvinjavao Uminom tadašnjem suprugu, glumcu Itanu Houku, ali bilo je prekasno da se spase prijateljstvo.

Turbulentne ljubavne veze i jedna izdaja koju nikad nije prebolela: Životna priča Ume Turman! (FOTO)

foto: Profimedia

"Posle tog incidenta, mog insistiranja da mi daju snimak i njihovog odbijanja, ja sam od kreativnog saradnika postala smeće. Čak je Kventin na setu počeo da se iživljava nada mnom, pljuvao me je u lice umesto Majkla Medsena s kojim sam glumila, a u nekim scenama me i davio. Harvijevi fizički napadi me nisu uništili, ali je ovo bilo krajnje dehumanizirajuće. Godine su mi trebale da shvatim da muškarci koji nas zaista vole i poštuju neće nikada prema nama biti okrutni", ispričala je svoju istinu glumica Uma Turman.

Nasilnik, zavisan od prostitutki, odriče se očinstva: Teške optužbe slavne glumice na račun bivšeg!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs