životna priča

DIVLJI ŽIVOT MELA GIBSONA: Devetoro dece, razvod od 400 miliona dolara, zbog jezika umalo platio glavom! (FOTO)

Američko – australijski glumac, reditelj, scenarista i dvostruki dobitnik “Oskara” Mel Gibson svestku slavu stekao je glumeći u lmovima “Pobesneli Maks” i “Smrtnosno oružije”, međutim malo ljudi zna da se Mel Gibson više posvetio svojoj rediteljskoj karijeri koja mu je donela više uspeha od filmske

Vip priča
11:52h Autor:
DIVLJI ŽIVOT MELA GIBSONA: Devetoro dece, razvod od 400 miliona dolara, zbog jezika umalo platio glavom! (FOTO)
Mel Gibson, Foto: Profimedia

Privatan život i problemi sa alkoholom

Mel Gibson se oženio 1980. godine sa Mel Robin Mur koju je upoznao preko agencije koja sa bavila upoznavanjem i spajanjem parova. U braku koji je strajao 26 godina, par je dobio sedmoro dece. Iako je stekao ogromnu svetsku slavu i popularnost, Gibson nije umeo da čuva novac, pa je njega i porodicu uglavnom izdržavala njegova žena zaposlena kao medicinska sestra.

Zbog takvog stanja u kući Mel je često upadao u depresiju i odavao se raznim porocima kao što su marihuana i alkohol. Robin je se borila sa problemima svoga muža sve do 1995. godine kada mu je prvi put zapretila razvodom.

Uspeh filma „Hrabro srce“ i dva Oskara koji je dobio, vraćaju ga na pravi put i Mel po prvi put uspeva da promeni život. Prestao je da pije i više nije pušio.

Najtajanstvenija Holivudska zvezda: Bila je na meti ludaka, nikad nije otkrila oca svojih sinova! (FOTO)

foto: Profimedia

Međutim, takvo stanje bilo je samo privremeno jer depresija od koje Gibson patio celog života ponovo se pojavila, kao i njegovi problemi u braku. Par je nekako uspevao da se izbori sa krizom sve do 2009. godine kada se napokon razilaze. Par se nagodio na sudu i Mel je platio svojoj bivšoj ženi 400.000.000 dolara, što je za to vreme jedan od najskupljih razvoda u istoriji.

U aprilu 2009. godine, Gibson je sprvi put na crvenom tepihu pojavio u društvu Oksane Grogorijeve, ukrajinke, koja je već imala sina iz veze sa poznatim glumcem Timoti Daltonom. Mel i Oksana su iste godine dobili ćerku Luciju. Zbog agresivnog ponašanja nad Oksanom, Mel završava i na sudu koji mu određuje novčanu kaznu i društveno koristan rad. Oksana je pokušala da mu oduzme dete i da dobije puno starateljstvo ali sud je to odbacio.

Žestok momak neobuzdane strasti: Zavodio žene, pravio decu gde je stigao, preživeo pad aviona! (FOTO)

foto: Profimedia

2010. godina je najbolnija za velikog glumca. Audio snimci glumca koji su sadržali govor mržnje, rasizam, seksizam, anti-sematizam doveli su do toga da se svi filmovi Mela Gibsona u Holivudu bojkotuju.

Bivša žena slavnog glumca svedočila je u korist Gibsona i javno izjavila da nikada nije bila zlostavljana u braku. Forenzicki eksperti su sumnjali u validnost smimljenih traka. Sud ga je okrivio za manji prekršaj, a glumac je vec bio umoran od borbe za pravdu koju nije mogao da dokaže.

U Aprilu 2011. godine, Gibson je napokon prekinuo ćutnju. U intervjuju za jedan magazin, zahvalio se svojim dvema najodanijim prijateljicama, Vupi Goldberg i Džodi Foster, koje su se sve vreme u javnosti zalagale u njegovu odbranu. Što se tice audio snimaka, rekao je:

- Nikada nisam nikome pretio ili se ponašao nepravedno prema suprotnom polu, rasi, religijskom verovanju ili seksualnosti - i tačka. Ne krivim neke ljude što to misle, jer od svog đubreta koje su čuli na tim izmišljenim trakama koje su bile vešto izmontirane.

U istom intervjuu, rekao je još:

Dopustio sam da se slučaj zatvori ali i dalje propagiram svoju nevinost. Imao sam pravo da nastavim da se borim ali sam odlučio da prekinem zarad svoje dece. Siguran sam da bi prošle godine i da bih izašao kao pobednik.

U avgustu 2011, Gibson se nagodio sa Grigorijevom. Dobila je 750.000 dolara i dvojno starateljstvo nad ćerkom Lućijom.

Entoni Hopkins jednu stvar ne može da prežali: Ona je nešto najbolje što mi se dogodilo u životu! (FOTO)

foto: Profimedia

Od 201. godine, Mel Gibson je u ljubavi sa bivšom šampionkom u jahanju (sport u kojem se na konju izvodi gimnastika), i piscem Rosalindom Ros. Sa njom u vezi dobio je sina, njegovo deveto dete, u januaru 2017. godine u Los Anđelesu.

18 godina pakla: Životna priča najharizmatičnijeg glumca Holivuda! (FOTO)

foto: Profimedia

Ovog glumca ni to nije smirilo, pa je tako sve do danas nastavio da šokira javnost svojim izjavama, a alkohol mu je i dalje svakodnevnica.

  • Mel je 1984. godine na filmu „Bounty“ sarađivao sa Entoni Hopkinsom sa kojim se nije podnosio, jer on je tada bio alkoholičar, a Entoni je u to vreme bio apstinent od alkohola.
  • Visok je 176cm.
  • Gibson je poznat po tome što ume da šokira javnost svojim izjavama. Jednom prilikom za Jevreje izjavio je: “J***** Jevreji. Jevreji su krivi za sve ratove ovog sveta!”
  • A nije tajna ni da je on homofob, pa je čak i vikao na novinarku govoreći: “Izgledam li ja kao homoseksualac? Ponašam li se kao oni? Krećem li se kao oni? S ovakvim izgledom ko bi pomislio da sam homosekusalac.
  • U filmu “Pobesneli Maks” Gibson je imao samo 16 rečenica dijaloga, od kojih su dve „Ja sam samo došao za gorivo“.
  • Njegov mlađi brat Donald takođe se bavi glumom.
  • Nebrojeno puta bio izabran za najlepšeg i najseksepilnijeg muškarca na svetu.
  • Prvi je Austrilijanac koji je bio plaćen za filmsku ulogu 1.000.000 dolara
  • Na svom imanju je izgradio crkvu koju posećuje svakog dana.
  • Bio je mentor tragično preminulom glumcu Hitu Ledžeru.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs