životna priča

Buran život najbogatije žene na svetu: Udavala se 7 puta, izgubila sina, umrla u hotelskoj sobi sama i zaboravljena! (FOTO)

Iako je bila najbogatija žena na svetu, život je prema Barbari Haton bio okrutan...

Vip priča 26.11.2017. - 11:14h Autor: express.hr
Keri Grant i Barbara Haton, Foto: Profimedia

Jadna mala bogatašica.

 

Tako su mediji prozvali Barbaru Vilvort Haton. I zaista, iako je bila jedna od najbogatijih žena na svetu, imala je tragičan život.

Otac nije previše mario za nju

 

Rođena je 1912. godine, a majku je izgubila kada je imala pet godina. Navodno je počinila samoubistvo, a telo je pronašla upravo malena Barbara. Njen otac, bogati trgovac Frenk Vinfild Vulford, za nju nije imao preterano vremena, odgajale su je uglavnom dadilje, a za vreme školovanja bila je po internatima.

 

Preljuba i skandal: Neverovatna životna priča Ingrid Bergman!(FOTO)

foto: Prtofimedia

Loš odnos sa ocem reflektovao se na njen privatni život. Barbara se udavala čak sedam puta. Muževi su je uglavnom iskorišćavali, a ona je izlaz tražila u alkoholu, narkoticima i plejbojima, iako se u javnosti trudila ostaviti utisak luksuznog, neopterećenog života.

 

Bila je zaista najbogatija

 

Do njenog 21. rođendana, 1933. godine, bogatstvo Frenka Vinfilda Volforda procenjivalo se na 42 miliona dolara - današnji ekvivalent je 1 milijarda dolara.

 

Sa 18 godina predstavljena je društvu na debitantskom balu, koji je za ono vreme depresije koštao vrtoglavih 60.000 dolara. Bal su pohodile sve značajnije i najbogatije porodice poput Astora ili Rokfelera. Ali, novine su ih zbog preterivanja i razbacivanja novcem rastrgle, pa je Barbara poslata na put u Evropu dok se situacija ne smiri.

 

Životna priča Glorije Vanderbilt (93): Bogata naslednica kojoj je sudbina zadala najteže udarce! (FOTO)

foto: Prtofimedia

Udavala se čak sedam puta

 

Prvi put se udala 1933. godine sa 21 godinom za pripadnika gruzijske aristokratske porodice, Aleksisa Mdivanija.

Njegov hobi je uglavnom bio priženiti se u bogatu porodicu. Barbaru je iskorišćavao za sopstveni probitak. Kasnije je poginuo u automobilskoj nesreći.

 

Grof Kurt Hajnrih Eberhard Erdman Georg von Haugvitz-Hardenberg-Reventlov postao je suprug broj dva 1935. godine i potrajao tri godine.

 

Ima petoro dece, milione na računu i majku koja radi na ulici: Životna priča ruske Pepeljuge! (FOTO)

Sa njim je imala svoje jedino dete, sina Lensa.

 

Za vreme drugog braka trpela je psihičko i fizičko zlostavljanje od strane supruga zbog kojeg je jednom čak završila u bolnici teško pretučena, a grof u zatvoru. Suprug ju je takođe nagovorio da se odrekne američkog državljanstva i uzme dansko zbog poreza, što je i učinila.

 

Afere koje su uzdrmale svet: Ljubav na skaredan način! (FOTO)

foto: Prtofimedia

Barbara je zbog nesrećnog braka konzumirala sve više narkotika i razvila tešku anoreksiju zbog koje, pretpostavlja se, nije više mogla da ima dece. Nakon razvoda, dobila je starateljstvo nad sinom, ali ga je, kao i njen otac nju, ostavila na brizi dadiljama i internatima.

 

Žarili i palili zlatnim Holivudom: Svako od njih doživeo neverovatnu sudbinu! (FOTO)​​​​​​​

foto: Prtofimedia

Nije mogla da doživi orgazam

Pauzirajući između brakova, sirota mala bogatašica imala je kratkotrajnu aferu sa Hauardom Hjuzom. On je u to vreme bio veren sa glumicom Ketrin Hepbern.

 

Barbara je za njega rekla kako se "svojski trudio da ju zadovolji" ali ona je imala problem da doživi orgazam.

 

- Ako bi pokušala da se diram, ljutito bi mi sklonio ruku. Morao je sve da drži pod kontrolom - opisala ga je jednom prilikom.

Brak sa Keri Grantom - prozvali ih 2Cash and Cary"

foto: Prtofimedia

Kako se rat bližio, Barbara 1939. godine seli u Kaliforniju gde se udaje za tada neviđeno popularnog glumca Kerija Granta.

 

Iako je i sam bio bogat, novinari nisu odoleli i prozvali su ih "Cash and Cary". Glumac je Barbaru iskreno voleo, ali ni taj brak nije potrajao.

 

Nakon Kalifornije, preselila se u Pariz i upoznala siromašnog, ali svetski poznatog ruskog princa Igora Troubezkoja. Venčali su se 1948. godine, a iste godine Igor je vozio prvi Ferari ikada na trci i to u Monaku. Čim je osvojio prvu trku, Barbara je dobila zahtev za razvod.


Prva fatalna žena Holivuda: Zbog nje su se muškarci razvodili, a ona je volela samo jednog - zabranjenog!

foto: Prtofimedia

Brak broj pet potrajao je 53 dana

Njen sledeći brak, sa dominikanskim diplomatom i plejbojem Porfiriom Rubirosom, potrajao je samo 53 dana. Porfirio je u isto vreme ljubakao sa glumicom Zazom Gabor.

 

Nakon par kratkih veza, udaje se 1955. godine po šesti put, za starog prijatelja, nemačkog tenisera baruna Gotfrida von Krama. S njim je u braku bila četiri godine.

 

U poslednjem braku, sa princom Pjerom Rejmondom Doan Vinh na Šampasak takođe je bila kratko, samo dve godine.

 

Najtužniji princ starog Holivuda: Imao je sav novac ovog sveta, ali nikad jedino što je želeo!​​​​​​​

foto: Prtofimedia

Sin Lense poginuo je u avionskoj nesreći

Tragičan život postao je još tragičniji kada joj je 1972. godine  u dobi od 36 godina, jedini sin Lens poginuo u avionskoj nesreći.

 

Ni novca nije više bilo kao pre zahvaljujući mnogobrojnim muževima, raskošnom životu, potkradanju od strane advokara i njenom nesebičnom poklanjanju.

 

Spavala s kim je htela, imala nameru da ubije Hitlera: Holivud sa šapatom priča o ovoj glumici!

foto: Prtofimedia

Umrla je sama u hotelskoj sobi

Morala je početi da rasprodaje nakit i umetnine kako bi i dalje održavala kakav takav naučeni stil života.

 

Novac je navodno trošila i na raznorazne strance samo da bi joj poklonili malo pažnje.

 

Zadnje godine života živela je u Los Anđelesu, u Beverli Vilšajer hotelu, u kojem je i umrla u maju 1979. godine od srčanog udara sa 66 godina.

 

Sve što je ostalo od njenog bogatstva, tvrde neki, bilo je 3500 dolara.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...