Nepovoljiva plavuša

Od dva zla biram ono koje nisam probala: Skandalozan život Mej Vest! (FOTO)

Otac joj je sagradio prvu binu u podrumu porodične kuće, a već s pet godina debitovala je na sceni. Kaže da joj je to bila prva ljubavna afera, afera sa publikom koja će trajati čitavog njenog života

Vip priča
08:53h Autor:
Od dva zla biram ono koje nisam probala: Skandalozan život Mej Vest! (FOTO)
Foto: Profimedia

Američka glumica, pevačica, dramaturškinja i scenarista Mej Vest poznata je kao jedan od najspecifičnijih seks simbola koje je pop kultura videla.

Kontroverzna, neverovatno talentovana i bezbroj puta citirana Mej Vest preminula je 23. novembra 1980. godine. Platinasta ikona rušila je tabue u puritanskoj Americi i pomerala granice pristojnosti i seksualnosti. Mej Vest bila je glumica, spisateljica, redatiteljka, producentkinja, ljubavnica i muza te jedina žena koja je u svim filmovima u kojima je igrala pisala svoje dijaloge.

Najfatalnija lepotica na svetu: Zbog nje su muškarci pokušavali da se ubiju! (FOTO)

foto: Profimedia

"Od dva zla uvek biram ono koje još nisam probala"

Otac joj je sagradio prvu binu u podrumu porodične kuće, a već s pet godina debitovala je na sceni. Kaže da joj je to bila prva ljubavna afera, afera sa publikom koja će trajati čitavog njenog života. Njen prvi komad "SEX", koji je napisala, prodcirala, režirala i u njemu glumila, proglašen je opscenim, i nakon što je policija prekinula jednu od izvedbi uhapšena je s ostalim kolegama glumcima. Osuđena je na deset dana zatvora, ali je odslužila samo osam, zbog dobrog vladanja. Upravnik zatvora joj je dozvolio da nosi svoj svileni veš, jer joj je zatvorski bio neudoban. Ubrzo nakon toga piše, režira i glumi u predstavi "The Drag" koja se bavila tematikom homoseksualnosti, pa je zabranjena na Brodveju. Snimila je album s obradama rok pesama, a "Usne" Salvadora Dalija inspirisala je upravo ona.

Tragični kraj kralja Holivuda: Zbog smrti supruge pao u depresiju koja ga je odvela u smrt! (FOTO)

foto: Profimedia

Miljama ispred svog vremena bila je u stavovima o ljubavi i seksu. Udavala se samo jednom, i to kad joj je bilo sedamnaest, ali je taj brak krila i usput imala bezbroj ljubavnika. Jedan od njenih ljubavnika bio je i bokserski šampion Gorila Džouns. Kada mu je uprava zgrade u kojoj je Mej Vest živela zabranila ulazak, diskriminišući ga zbog boje kože, Mej je rešila taj problem tako što je kupila čitavu zgradu.

"Dobar seks je kao dobra partija bridža: ako nemaš dobrog partnera, bolje bi ti bilo da imaš dobru ruku"

Njenu karijeru obeležile su brojne kontroverze i večita borba s cenzurom, ali nikada se nije libila da kaže ono što misli. I to često na vrlo duhovit način. Na velikom platnu debitovala je relativno kasno (imala je 37 godina i to u filmu "Noć posle noći"). Ubrzo nakon toga dobila je ulogu u filmu "Učinila mu je zlo" s Kerijem Grantom. Kada ga je prvi put ugledala u studiju na probnom snimanju rekla je: "Ako zna da priča, uzimam ga".

U svakoj je tražio svoju majku: Slavni zavodnik nije znao sa ženama, a imao je 5 brakova! (FOTO)

foto: Profimedia

Nakon nekoliko neuspešnih projekata povlači se s filma i pojavljuje se na radiju, gde takođe biva zabranjena. Odlučila je da isproba sreću u Las Vegasu, pa je tamo imala svoj šou u sklopu kog se na sceni pojavljivala okružena bodibilderima.

foto: Profimedia

"Kad sam dobra, onda sam jako dobra. Ali kad sam loša, onda sam najbolja"

Čester Ribinski (koji je promenio ime u Pol Novak), postaje njen ljubavnik. Ona je tada imala 67, a on 37 godina. Rvač i bivši mister Kalifornije, postaje njen verni pratitelj i ostaje uz Mej sve do njene smrti 22. novembra 1980. godine.

"Sačuvaj dečka za crne dane. I još jednog, za slučaj da dan nije crn."

Zaveo je dok je još bio u braku, skidao joj zvezde s neba: Burna ljubavna priča Majkla Daglasa i Ketrin Zite-Džouns! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs