Daleko od idealnog doma

Princ Vilijam i Kejt Midlton nikada neće živeti u Bakingemskoj palati: Razlog će vas iznenaditi! (FOTO)

Tradicija nalaže da britanski vladar ili vladarka žive u planetarno popularnoj Bakingemskoj palati u Londonu. Međutim, čini se da se tome bliži kraj, pa neki od naslednika, na primer princ Vilijam i njegov sinčić Džordž, možda nikada neće iskusiti život u tom raskošnom zdanju

Vip priča
13:15h Autor:
Foto: AP / Alik Keplicz

Sve su glasnija nagađanja da su kraljica Elizabeta i njen suprug, princ Filip poslednji službeni stanovnici Bakingemske palate u Londonu. Ovo velelepno zdanje iz 1703. već je vekovima dom britanskih monarha, tačnije od kada na vlast dolazi kraljica Viktorija 1837. godine.

 

Iako se o ovoj temi u javnosti nerado govori, sve realne činjenice navode na to da život članova kraljevske porodice u luksuznoj palati, koja ima čak 775 soba, prestaje nakon smrti kraljice Elizabete.

 

Baš kao što se moglo videti u prvoj sezoni popularne TV serije "The Crown", kraljica Elizabeta nije bila oduševljena životom u palati, već je iskreno žudela za privatnim porodičnim domom u rezidenciji Klarens Haus.

 

Iako gomila turista već godinama dolazi u London s namerom da poseti upravo ovu zgradu, pogotovo tokom letnjih meseci, kada je u nju dozvoljen i ulaz, izgleda da osobama koje žive u njoj ona ne pruža osećaj doma.

 

Najveći blamovi princa Filipa: Kraljica Elizabeta je godinama crvenela zbog njih!

foto: Reuters / Hanna McKay

Hladni, beskonačni hodnici, puste sobe i saloni deluju zapravo depresivno i ne pružaju toplinu kakvu omogućuje neka manja i skromnija palata.

 

Osim toga, kako prenosi The Sunday Times, princ Čarls, koji je sledeći na redu za presto, takođe ne namerava da se preseli u kraljevsku rezidenciju, već želi da nastavi da živi sa svojom suprugom, vojvotkinjom Kamilom u Klarens Hausu, palati nedaleko od Bakingemske.

 

"Znam da Čarls nije ljubitelj "Velike kuće" (kako je popularno nazivaju). Ne vidi to kao održivu kuću za budućnost i kuću koja je primerena modernijem vremenu. Oseća da njeno održavanje, kako iz perspektive troškova, tako i zbog zaštite okoline, nije održivo", izjavio je izvor blizak princu.

 

Evo gde kraljica Elizabeta živi: Zavirite u raskoš Bakingemske palate! (VIDEO)

foto: Reuters / Pool

Naime, prema poslednjim procenama, palata zahteva neke prepravke i radove, a sve to koštalo bi oko 337 miliona funti. Zato mlađi i razumniji članovi kraljevske porodice na umu imaju isplativiju ideju.

 

Žele slavnu palatu da pretvore u turističku atrakciju nalik muzeju ili pak da postave izložbu u čast kraljici Elizabeti.

 

"To se čini potpuno razumljivo i komercijalno savršeno smisleno, pogotovo jer bi se zaradom od ulaznica sigurno pokrio trošak održavanja palate u budućim vremenima", dodaje u nastavku neimenovani izvor za Vogue.

 

S ocem se izgleda slaže i princ Vilijam, koji trenutno sa svojom trudnom suprugom, vojvotkinjom Kejt Midlton i dvoje dece, četvorogodišnjim princem Džordžom i dve godine mlađom princezom Šarlot, živi u Kensingtonskoj palati, koja se nalazi u centru britanske metropole.

 

Zašto Kejt Midlton nikada ne daje autograme: Strogo pravilo koje niko u porodici ne sme da prekrši!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs