Među najbogatijima na britanskom ostrvu

Ima milione, ali 10 godina ne izlazi iz svog zamka: Bizaran život slavne pevačice! (VIDEO)

Sigurno je da je ona jedna od najmisterioznijih i najčudnijih pojava u svetskoj popularnoj muzici danas
Vip priča
11:12h Autor:
Ima milione, ali 10 godina ne izlazi iz svog zamka: Bizaran život slavne pevačice! (VIDEO)
Foto: Reuters / Mario Anzuoni

Za Enju (55), neponovljivu keltsku popularnu muzičku zvezdu s kraja 80-ih i početka 90-ih, po svoj prilici preteruju kad kažu da je najbogatija žena u istoriji Irske i Velike Britanije. Nesporno je, međutim, da je ta žena apsolutno najuspešnija autorka s tih prostora, nakon prodatih 75 miliona primeraka albuma i zarađenih 117 miliona evra. A apsolutno je sigurno da je jedna od najmisterioznijih i najčudnijih pojava u svetskoj popularnoj muzici danas.

Iza večitog osmeha krije se tužna porodična priča: Slavna pevačica ne želi da se ovo sazna! (FOTO)

Ona od 1997. živi u viktorijanskom dvorcu Manderli u okolini Dablina koji je kupila čak i relativno jeftino, za nekih 3 miliona evra. Prvi joj je, nazovimo to susedom Bono Voks, ali se u poslednjih 10 godina u javnosti pojavila samo tri puta. Navodno živi okružena mačkama, kojih je, koliko je potvrđeno, u jednom trenutku imala desetak.

Ukleti zamak Glamis: Sve misterije doma britanske kraljice Majke! (FOTO)

Za istih poslednjih desetak godina izdala je dva albuma i to je praktično sve za šta ona živi. Jedina pomoć u snimanju joj je anonimni stariji bračni par. Enja je, kažu, sposobna da mesece potroši na jedan jedini detalj jedne jedine pesme, pa nije neobično da njeni masteri na kraju imaju i po 500 presnimavanja samo jedne muzičke deonice u pesmi.

Životna priča princeze sa tužnim očima: Nesrećna žena koju je sudbina proklela! (FOTO)

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Njen ujak Noel Dagan izjavio je nedavno za The Sun da živi kao kraljica ili kao pustinjak, dotle da je ni njena porodica ne viđa nešto previše. Prijatelji kažu da "baš i nije preterano duhovita", a ona je sama u retkim trenucima kada je davala izjave, znala da govori da je nakon snimanja, a njima se bavi svaki dan, tako mračno raspoložena da ne može da zamisli kakav bi to stalniji životni partner mogao biti u stanju da je podnese takvu.

Vreće za krompire nosila umesto čarapa: Težak život najbogatije voditeljke! (FOTO)

A tek brak, tako nešto bi joj bila noćna mora. Zato nastavlja da živi sama. Tvrdi da joj je tako odlično, da je njena muzika sav njen svet. Povremeno peva pesme na izmišljenim "tokenovskim jezicima" i nikada nije bila popularnija nego sad. A, zanimljivo, kad je tek počinjala samostalnu karijeru 1986. sa 25 godina, niko joj nije predviđao neki poseban uspeh.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs