Život je nije mazio

Vreće za krompire nosila umesto čarapa: Težak život najbogatije voditeljke! (FOTO)

Vršnjaci su je zbog siromaštva ismevali te su joj smislili pogrdni nadimak "Devojka iz vreće"
Vip priča
20:54h Autor:
Vreće za krompire nosila umesto čarapa: Težak život najbogatije voditeljke! (FOTO)
Foto: Profimedia

Kao voditeljka najgledanijeg tok šoua, Opra Vinfri je decenijama zabavljala milione gledalaca. Tokom tog perioda pomogla je unesrećenima i nemoćnima, pa ju je to učinilo jednom od najpoznatijih žena u šoubiznisu.

Vinfri je koristila moć medija da pomogne ljudima, a na njenu nesebičnost uticalo je teško detinjstvo koje je imala.Njena majka Vernita kada je ostala trudna je bila tinejdžerka. Rodila je Opru u Misisipiju kada je imala samo 19 godina. Bila je spremačica, a otac Vernon bio je radnik u rudniku. Prvih šest godina, baka Kejti Me pomagala je u odgoju malene Opre. Živele su u siromaštvu, pa je devojčica bila primorana da nosi haljine i čarape od vreća za krompire.

Šokantno priznanje Opre Vinfri: Pila deterdžent kako bi izgubila bebu!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Vršnjaci su je zbog toga ismevali te su joj smislili pogrdni nadimak "Devojka iz vreće". Vinfri je bila ljubomorna na svoje prijatelje koji su imali kućne ljubimce, pa se dosetila i udomila bubašvabu. Baka i majka nisu mogle da joj priušte igračke, pa je sama napravila lutku od osušenog klipa kukuruza. Najdraža igra bila joj je kada je intervjuisala tu lutku, a da bi situacija bila još realnija iza ograde je postavila kamenčiće koji bi predstavljali publiku. Tada je prvi put uočila svoj talenat.

Bila je talenat za hvatanje bogatih muževa: Udavala se 9 puta, nadmašila starlete! (FOTO)

A photo posted by Oprah (@oprah) on Sep 13, 2015 at 8:48am PDT

Naučila je da čita kada je imala samo tri godine. Na to ju je naterala baka koja je vodila Opru u lokalnu crkvu. Tamo su svi bili zadivljeni devojčicom koja je znala lepo da recituje delove iz Biblije. Ukoliko to ne bi naučila, baka bi je udarala štapom i kažnjavala.

Kada je baka umrla, majka Vernita povela je ćerku porodici u Viskonsin. Devetogodišnja devojčica tamo je proživela pakao koji se kasnije odrazio na njeno ponašanje. Naime, nju su seksualno zlostavljali rođaci. Događaj iz prošlosti koji ju je proganjao, ispričala je 1986. gledaocima u svojoj emisiji.

Otac ih zlostavljao, država zarađivala na njima: Mučan život prvih preživelih petorki! (FOTO, VIDEO)

A photo posted by Oprah (@oprah) on Aug 18, 2012 at 3:49pm PDT

Kada je imala 13, Vinfri je pobegla od kuće. Bila je problematična tinejdžerka, pa je završila u popravnom domu. Godinu dana kasnije je ostala trudna, ali njen sin rođen je prerano, pa je preminuo. Krala je novac od majke i zabavljala se sa starijim momcima, pa je Vernita odlučila da je pošalje ocu.

Vernon Vinfri je odlučio da devojci koja je zalutala pruži novi početak. Bio je strog, ali je svakog dana motivisao svoju ćerku. Dogovorili su se da će Opra da pročita knjigu nedeljno i da ocu ostavi detaljan izveštaj. U vrlo kratkom vremenu Opra je postala jedna od najboljih učenica te je poslata u Belu kuću na konferenciju za mlade.

Kada je imala 17 godina, pobedila je na izboru lepote pa je bila u poseti radiju u Nešvilu. Čitala je vesti, a čim se emisija završila, urednik joj je ponudio posao.

Majka je napustila nakon rođenja, odrastala u javnoj kući: Težak život namučene Edit Pjaf! (FOTO)

A photo posted by Oprah (@oprah) on Sep 8, 2016 at 9:33am PDT

Nakon nekog vremena zaposlila se na televiziji, pa je premeštena u Čikago gde je vodila jutarnju emisiju koja je trajala 30 minuta. Oborila je rekorde gledanosti, pa je emisija produžena na sat vremena i dobila je ime "The Oprah Winfrey Show". Snimljena je u 25 sezona i osvojila je 47 Emija. Oprino bogatstvo se procenjuje na oko 3 milijarde dolara.

Opra Vinfri vas savetuje: Kako da vodite bolji i srećniji život!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs