Enja

Bizarni život slavne pevačice: Najbogatija žena u istoriji Irske i Velike Britanije ne izlazi iz kuće, muzika je ceo njen život! (FOTO)

U poslednjih 10 godina u javnosti se pojavila samo dva puta. Bogata je kao malo ko i kaže da joj ništa ne nedostaje

Muzika
11:15h Autor:
Enja, Foto: Profimedia

Za Enju, neponovljivu keltsku popularnu muzičku zvezdu s kraja 80-ih i početka 90-ih, po svoj prilici preteruju kad kažu da je najbogatija žena u istoriji Irske i Velike Britanije. Nesporno je, međutim, da je ta žena apsolutno najuspešnija autorka s tih prostora, nakon prodatih 75 miliona primeraka albuma i zarađenih 117 miliona evra. A apsolutno je sigurno da je jedna od najmisterioznijih i najčudnijih pojava u svetskoj popularnoj muzici danas. Ona od 1997. živi u viktorijanskom dvorcu Menderlej u okolini Dablina koji je kupila čak i relativno jeftino, za nekih 3 miliona evra. Prvi joj je, nazovimo to susedom Bono Voks, ali se u poslednjih 10 godina u javnosti pojavila samo dva puta. Navodno živi okružena mačkama, kojih je, koliko je potvrđeno, u jednom trenutku imala desetak. U isti poslednjih desetak godina izdala je dva albuma, i to je praktično sve za šta ona živi. Jedina pomoć u snimanju joj je anonimni stariji bračni par. Enja je, kažu, sposobna mesece potrošiti na jedan jedini detalj jedne jedine pesme, pa nije neobično da njeni masteri na kraju imaju i po 500 presnimavanja samo jedne muzičke deonice u pesmi.

Melanholičnim glasom zavela svet: Rođena sam pod najtužnijom zvezdom! (FOTO)

foto: Profimedia

Njen ujak Noel Dugan izjavio je za Sunday Times da živi kao kraljica ili kao pustinjak, dotle da je ni njena porodica ne viđa nešto previše. Prijatelji kažu da "baš i nije puna života", a ona je sama u retkim trenucima kada je davala izjave, znala da govori da je nakon snimanja, a njima se bavi svaki dan, tako mračno raspoložena da ne može da zamisli kakav bi to stalniji životni partner mogao da bude u stanju da je podnositi takvu. A tek brak, tako nešto bi joj bila noćna mora. Zato nastavlja da živi sama. Tvrdi da joj je tako odlično, da je njena muzika ceo njen svet. Povremeno peva pesme na izmišljenim "tokenovskim jezicima" sindarin and quenya i... nikada nije bila popularnija nego sada. A, zanimljivo, kad je tek počinjala samostalnu karijeru 1986. u uzdrastu od 25 godina, niko joj nije predviđao neki poseban uspeh.

Sahranila dete, pobedila depresiju: Eni Lenoks (62) konačno pronašla sreću! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...