Životna priča

Suze koje se ne zaboravljaju: Jedan susret iz korena promenio život princeze Šarlin! (FOTO)

Obična devojka uspela je da skrene pažnju jednom princu, da osvoji njegovo srce i dođe do trona jedne evropske monarhije. Međutim, nije sve tako sjajno kako se čini na prvi pogled
Vip priča
22:28h Autor:
Foto: Profimedia

Princeza Šarlin od Monaka na prvi pogled živi život iz bajke. Obična devojka uspela je da skrene pažnju jednom princu, da osvoji njegovo srce i dođe do trona jedne evropske monarhije. Međutim, niko nije zaboravio njene suze tokom kraljevskog venčanja, a oko čitavog tog događaja i dalje kruže brojne teorije zavere.

 

Rođena je kao Šarlin Linet Vitstok 25. januara 1978. u Bulavaju, Zimbabve. Zajedno sa svojom porodicom se 1989. preselila u Benoni, u blizini Johanesburga. Šarlinin otac Majkl bavi se trgovinom, a majka Linet se nekada profesionalno bavila skokovima u vodu, a zatim je postala trener plivanja. Šarlin ima dvojicu mlađe braće, Gereta (rođenog 1980.) i Šona (rođenog 1983.), koji se takođe bave trgovinom.

 

Njihov život je bajka: 10 običnih žena koje su se udale za prinčeve! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ova bivša južnoafrička plivačica predstavljala je svoju zemlju na Letnjim olimpijskim igrama 2000. u Sidneju.

Zajedno sa još tri južnoafričke takmičarke, zauzela je peto mesto u disciplini štafeta 4×100 metara. Dve godine kasnije osvojila je šesto mesto na Svetskom prvenstvu u plivanju u malim bazenima, u disciplini dvesta metara prsno. Te iste godine, 2002, Šarlin se preselila iz Durbana u Pretoriju radi intenzivnijih treninga.

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

I pored toga što je trenirala pri Univerzitetu u Pretoriji, Šarlin nikada nije studirala, niti diplomirala. Nakon nedostataka dobrih rezultata, 2005. se vratila u Durban i počela da radi sa srpskim trenerom Branislavom Ivkovićem. Šarlin je 2007. godine ponovo postala prvakinja Južnoafričke Republike u disciplini pedeset metara leđno. Planirala je da se takmiči na Letnjim olimpijskim igrama 2008. u Pekingu i da se nakon toga oprosti od profesionalne karijere, ali nije uspela da se kvalifikuje. Ona se prethodno osamnaest meseci nije takmičila zbog povrede i operacije ramena. Iako je nameravala da se nakon ove povrede vrati plivanju, Šarlin je nedavno izjavila kako su "njeni plivački dani zvanično za njom, i kako sada namerava da se posveti ulozi princeze Monaka". Konačno se

iz profesionalnog sporta povukla 2007. godine.

 

Odbačena od svoje zemlje, a Njujork joj se klanjao: Nesrećan život Milene Pavlović Barili (FOTO)

 

Tokom održavanja Velike nagrade Monaka, takmičenja u Formuli 1, 27. maja 2011. organizacija Special Olympics imenovala je Šarlin svojim globalnim ambasadorom. Tom prilikom Šarlin je objasnila koliko ceni ulogu tog pokreta "jer ona sama dobro zna da sport može da promeni život".

 

Međutim, i pored velikih profesionalnih uspeha, mnogima je zanimljiviji njen privatni život. Sudbinski susret koji je Šarlin promenio život iz korena desio je 2000. godine kada je upoznala princa Alberta II u Monaku. Njih dvoje su prvi put viđeni zajedno na ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara 2006. u Torinu. Iste godine, njih dvoje su počeli da žive zajedno. Njihova veridba objavljena je 23. juna 2010. Iako je odgajana kao protestant, Šarlin je zbog braka morala da pređe u rimokatoličku veru. Takođe je morala da savlada monačanski i francuski jezik, kao i pravila evropskog dvorskog protokola. Šarlinin otac Majkl tada je izjavio kako će se njegova porodica verovatno preseliti u Monako, zbog rastuće stope kriminala u Južnoafričkoj Republici.

 

Nije znao šta ga je snašlo: Albertu od Monaka teško pala beogradska vrućina! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Udajom za kneza Alberta II, 1. jula 2011. postala je prva princeza suvladarka Monaka od 1982, kada je preminula Albertova majka Grejs Keli. Ali, baš u nedelji pre venčanja, počele su da kruže razne glasine o Šarlininim pokušajima da izbegne brak. Nekoliko francuskih medija je objavilo vest da je Šarlin pokušala da pobegne iz Monaka 28. juna, dana kada je navodno Albert priznao očinstvo nad trećim vanbračnim detetom. Šarlin je navodno pokušala da se ukrca na avion na aerodromu u Nici, ali ju je monačanska policija presrela i konfiskovala joj pasoš. Nakon toga, Albertu i drugim predstavnicima palate trebalo je dugo da je ubede da ostane. Šarlin je ove priče nazvala "gnusnim lažima nastalim iz ljubomore".

 

Tajni ugovor: Šta se krije iza srećnog braka princa Alberta i princeze Šarlin?

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Građanski brak između Šarlin i Alberta sklopljen je 1. jula, a crkveni 2. jula 2011. godine. Iako je par izgledao vrlo srećno i zaljubljeno, mnogi mediji su Šarlinine suze na crkvenom venčanju shvatili kao "znak tuge i očaja". Prve večeri svog bračnog putovanja u Južnoafričku Republiku, par je odseo u različitim hotelima, što je odmah podstaklo glasine o bračnom neslaganju. Šarlinin otac Majkl objasnio je da je Albert odseo u drugom hotelu jer je narednog jutra morao da prisustvuje sastanku Međunarodnog olimpijskog komiteta, čiji je član. Pošto je bilo mnogo povoda za sumnje u ovo objašnjenje, Albert i Šarlin oštro su porekli tračeve o bračnoj krizi.

 


 

Međutim, činilo se da je za tužnu princezu Šarlin konačno usledio period sreće kada je otkriveno da je trudna i da nosi bliznace. Princeza Gabrijela i princ Žak rođeni su početkom decembra prošle godine. Princ Albert je već imao dvoje dece, ali pošto su rođeni u vanbračnoj zajednici nemaju pravo na presto.

 

Mudra kneginja Persida Karađorđević: Srpkinja kojoj su se i Turci divili! (FOTO)

 

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Uprkos srećnim izrazima lica na krštenju malene princeze i njenog brata u maju ove godine, šuškanja i dalje ne prestaju kada je u pitanju bračna kriza kraljevskog para. Strani mediji su čak pisali da je Šarlin napustila dvor sa blizancima, a u to vreme je počelo i njihovo intenzivnije zanimanje za 23-godišnju Jasmin Grejs Grimaldi, vanbračnu Albertovu ćerku, koja je u julu krasila američki Bazar.

 

Još uvek je neizvesno da li će brak kraljevskog para da savlada brojne prepreke o kojima se priča ili će i njega da zadesi prokletstvo porodice Grimaldi.

 

Tragedija Karoline od Hanovera: Tri puta na udaru prokletstva Grimaldija! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs