"ŽELIM I DA IMAM SVOJU I DA USVOJIM DECU": Petra Divac o PORODICI i zašto nema želju da upozna svoje biološke roditelje

Petra Divac nikad nije krila da je usvojena i tom činjenicom se ponosi, ali i zalaže za usvajanje

Vip priča
"ŽELIM I DA IMAM SVOJU I DA USVOJIM DECU": Petra Divac o PORODICI i zašto nema želju da upozna svoje biološke roditelje
Foto: preentscreen/Instagram

Petra Divac, usvojena ćerka Vlade i Ane Divac u emotivnoj vezi je sa Mihajlom Veruovićem duže od dve godine. Iako ima samo 25 godina izuzetno je zrela i odgovorna osoba koja je očigledno našla svoju srodnu dušu.

Iako još uvek ne razmišlja o majčinstvu, Petra je ipak izjavila kako bi jednog dana volela da usvoji dete:

"Usvojila bih dete, naravno. Smatram da je moje usvajanje srećna priča. Mama me je naučila da budem zahvalna što sam usvojena, odnosno što sam uvek imala porodicu. Želim da budem roditelj, a volela bih da imam i biološku i usvojenu decu," izjavila je Petra u emisciji kod Goce Tržan.

Kako je usvojena Petra Divac?

Ana i Vlade Divac nikad od Petre nisu krili da je ona usvojena, jer su smatrala da je to nešto što ona treba da zna. Evo kako je izgledao momenat kada su to saopštili Petri:

"Saznala sam sa tri ili četiri godine, baš sam mala bila. Žena u parku je dojila dete i ja sam pitala mamu šta radi, jer to nisam nikada videla. Zanimalo me, jer sam uvek pila mleko iz flašice i nisam imala taj čin. Mama mi je tada rekla da sam usvojena i objasnila mi šta to zapravo znači.

Petra je imala šest meseci kada ju je usvojila porodica Divac.

"Ona je samo na drugi način ušla u našu porodicu. Ljubav je apsolutno ista. To je isto kad rađaš drugo dete pa se plašiš da ga nećeš voleti kao prvo," rekla je Ana jednom prilikom.

Petra Divac
foto: Zorana Mandić / ATA Images

Zašto Petra nema želju da upozna biološke roditelje?

Petra Divac je u okviru Fondacije Ana i Vlade Divac pokrenula projekat Usvojeni za usvojene, namenjen usvojenim mladim ljudima. Pošto otvoreno priča o ovoj temi ona je obrazložila zašto nema želju da upozna svoje biološke roditelje:

"Ljudi me često pitaju kako je to imati dve mame i dve tate. Nemam po dva roditelja, imam samo moju mamu i mog tatu. Ljude koji su me odgajili i učinili da postanem nezavisna, inteligentna i jaka devojka. Zatim, imam i biološku majku, ženu koja me je rodila i kojoj ću biti večno zahvalna za to što sam danas okružena pravim ljudima. Ne znam ništa o ženi koja me je rodila, a ni o mom biološkom ocu i nisam u kontaktu sa njima. Volela bih da ih upoznam jednog dana, ali mi se ne žuri. Često mi kroz glavu prolaze pitanja da li ličim na nekoga od njih dvoje i imam li neke njihove osobine ," pričala je Petra za K1.

1 / 6 Foto: Kurir / Dragana Udovičić
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs