DOK SMO SA SIMPATIJAMA GLEDALI KAKO GLUMI, NISMO MOGLI DA ZAMISLIMO ŠTA MU SE DEŠAVA: Rođeni otac ga UNIŠTIO 1 POTEZOM

Malom Kevinu su danas 43 godine i upravo je dobio najveće priznanje u karijeri. Tako je loša karma kultnog dečjeg glumca devedesetih dobila srećan kraj

Vip priča
Autor:
DOK SMO SA SIMPATIJAMA GLEDALI KAKO GLUMI, NISMO MOGLI DA ZAMISLIMO ŠTA MU SE DEŠAVA: Rođeni otac ga UNIŠTIO 1 POTEZOM
Scena iz filma "Sam u kući", Foto: Profimedia

Nema Nove godine i Božića a da se na televiziji ne reprizira film "Sam u kući". Već 30 godina ova kultna komedija nije dobila konkurenciju, a priča o dečaku Kevinu kog su roditelji zaboravili da povedu na božićno putovanje toliko je zabavna da se gleda i više puta. Glavni glumac, desetogodišnji Mekoli Kalkin, preko noći je postao dečja zvezda Holivuda koja je zaradila mnogo novca. Od njega se očekivalo da snima sve bolje filmove, ali mu je život krenuo u tragičnom smeru. Njemu su danas 43 godine i upravo je dobio svoju zvezdu na Bulevaru slavnih. Tako se loša karma ovog glumca konačno završila i dobila holivudski kraj.

Mekoli Kalkin
foto: Profimedia

Teško detinjstvo

Iako je u filmu glumio dete iz situirane porodice, Mekolijeva je bila krajnje siromašna. Rođen je i odrastao u Njujorku sa roditeljima i šestoro braće i sestara. Živeli su u malom stanu i spavali u sobi bez vrata. Majka Patriša radila je u telefonskoj centrali, a otac Kit kao službenik u katoličkoj crkvi da bi deca besplatno išla u njihovu školu.

Otac, alkoholičar koji je zlostavljao porodicu, hteo je da unovči svoju decu. Nakon Mekolijevog uspeha, oteo mu je svu zaradu i terao ga da glumi čak i kad se dečaku nije radilo. Manipulativni čovek, koji se igrao sa svojim sinom, na kraju je izgubio bitku jer je Kalkin u 14. godini najavio da se povlači iz sveta filma. Ubrzo je i umro, a Mekoliju je karijera krenula nizbrdo i počeli su problemi sa opijatima.

Mekoli Kalkin
foto: Profimedia

U kandžama droge

Producenti nisu znali šta da rade s njim. Popularnost mu je opadala. Zaustavljali su ga na ulici i govorili da i nije toliko sladak kao na filmu. Iako je imao od čega da živi, znao je da mu je detinjstvo uskratilo mnogo toga, pa i školu. Pošto nije odmakao dalje od prvog razreda osnovne, pokušao je da nastavi školovanje. Nažalost, narkotici su ga uzeli pod svoje. Trošio je po 6.000 dolara mesečno na kokain. Uhapsili su ga zbog posedovanja marihuane i osuđen je na godinu dana uslovno. Nakon toga se izvukao iz pakla droge i izjavio da nikada ne bi postao ono što je danas "da se nije drogirao".

Konačno srećan

Mekoli se prvi put oženio kad mu je bilo samo 17 godina drugaricom iz škole Rejčel. Brak je trajao samo dve godine. Nakon toga je upoznao Milu Kunis, sa kojom se zabavljao deset narednih godina. Ostavila ga je na ružan način.

Sreća mu se konačno osmehnula kad je upoznao glumicu Brendu Song, poreklom sa Tajlanda. Sa njom je dobio dva sina, koji su sa mamom bili na njegovoj dodeli zvezde na Bulevaru slavnih. Žive u Los Anđelesu i porodica su za primer.

Mekoli Kalkin trenutno se bori da dobije ulogu u rimejku filma "Sam u kući", u kojem bi sada glumio oca, a produkcija "Dizni" još uvek razmatra ovo rešenje.

BONUS VIDEO

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs