SA BRENOM I SAŠOM POPOVIĆEM NE PRIČA PREKO 2 DECENIJE: Žena mu oprašta opijanja, kafane i ljubavnice, a sve zbog OVOGA

Njegovo prepoznatljivo pevanje i emotivni nastupi doprinose njegovom statusu kao jednog od istaknutih predstavnika srpske narodne muzike.

Celebrities
19:00h Autor:
SA BRENOM I SAŠOM POPOVIĆEM NE PRIČA PREKO 2 DECENIJE: Žena mu oprašta opijanja, kafane i ljubavnice, a sve zbog OVOGA
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Miroslav Ilić je srpski pevač narodne muzike, rođen 10. decembra 1950. godine u Mrčajevcima, kod Čačka u Srbiji. On je jedan od najpoznatijih izvođača narodne muzike na Balkanu i stekao je veliku popularnost tokom svoje duge karijere.

Pet decenija duga karijera započela je hit pesmom „Voleo sam devojku iz grada“, koju je snimio 1972. Imao je samo 22 godine i svi su mu predviđali blistavu budućnost.

Ipak, godinu dana duže od muzičkog, traje njegov bračni staž. Sa dve godine mlađom suprugom Gordanom venčao se 1971. godine.

Miroslav Ilić, Gordana Ilić
foto: Kurir / Damir Dervišagić

"Majka Milica nije bila srećna što sam napustio studije elektrotehnike u Skoplju i mlad se oženio," priznao je jednom prilikom.

Miroslav i Gordana u braku su dobili ćerku Mariju i sina Marka. U penzionerskim danima, kao svaki baba i deda, uživaju u trenucima koje provode sa unucima Strahinjom i Predragom.

U vreme najveće popularnosti „slavuj iz Mrčajevaca“ često je bio na udaru tabloida, ispostaviće se ne bez povoda.

"Nisam bio cvećka, dane i noći sam provodio u kafani i trošio nemilice. Nisam podnosio alkohol, imao sam nezgodnu narav. Svađao sam se sa svima, a znao sam i da se potučem i lomim. Zbog mog alkohola bio sam na ivici razvoda. Od 1989. ne pijem, zakleo sam se svetom Đorđu da neću."

Miroslav Ilić
foto: Kurir/Nebojša Mandić

Gordana Ilić ostala je uz svog supruga i kada se iz Amerike oglasila njegova, navodno, bivša ljubavnica Mirjana Antonović, tvrdeći da je pevač otac njenog sina Devina. Proces dokazivanja očinstva godinama je na sudu, a Ilići se i dalje čvrsto drže zajedno.

Život sa jednim od najcenjenijih pevača koje Srbija ima, iz ugla Gordane Ilić, izgledao je ovako.

"Svađali smo se oduvek, ali najčešće oko nekih sitnica u vaspitavanju dece, da li je pas na vreme izveden u šetnju, da li je nešto tamo gde sam ostavila ili nije. Ozbiljnije stvari smo mnogo lakše rešavali. Svađali se jesmo, ali nikada nismo imali krize koje bi dovele do razvoda. Miroslav je, tokom prepirki, uvek prvi popuštao. Ja sam tvrdoglava, dupli Ovan u u horoskopu. Obično mi kažu: „O bože, baš je bilo teško u braku sa njim“, a niko se ne pita kako je njemu bilo sa mnom."

"Ona je gazda. Kako žena kaže, tako bude. Gordana nikada nije pogrešila, to odgovorno tvrdim," stavio je Miroslav Ilić jasno do znanja kakav je „raspored snaga“ u njegovoj kući.

Miroslav Ilić
foto: M.M./ATAImages

Dobro je poznato da je Saša Popović u dobrim odnosima sa većinom pevača na estradi, ipak postoji jedna osoba sa kojom ne priča duže od dve decenije a to je upravo Miroslav.

"Ne postoji niko sa kim ne pričam. Samo sa Miroslavom Ilićem ne pričam već 23 godine. Nikada se nisam ni sretao sa njim. Jednostavno on je prekinuo komunikaciju sa mnom još 2000. godine. Evo prošlo je već 23 godine, iako cenim njegov rad i njegove pesme su uvek dobrodošle u Zvezdama Grande", rekao je Popović u emisiji Puls Srbija.

Saša Popović
foto: ATA Images / Antonio Ahel

Osim Popovića, Miroslav Ilić nije u dobrim odnosima ni sa pevačicom Lepom Brenom sa kojom je na početku karijere provodio dane i noći na turnejama, a snimili su čak i duet.

Njihov odnos kasnije je zahladneo navodno zbog Miroslavljevih postupaka. Naime, Brena je u potpunosti podržala Mirjanu Antonović koja tvrdi da sa pevačem ima sina Devina kojeg Miroslav i dalje ne priznaje.

Međutim, šuškalo se da razlog svađe Miroslava i Brene nema veze sa ljubavnicom, već sa nečim drugim.

Naime, davne 1999. godine kada je bilo bombardovanje, Miroslav Ilić je javno osudio i prozvao Lepu Brenu i njenu porodicu jer su, kako je rekao, pobegli iz Srbije i sklonili se u Ameriku. Brena tada nije komentarisala njegove izjave, a šta je zapravo pravi razlog znaju samo njih dvoje.

Miroslav Ilić
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs