ZBOG MUŽA SE ODREKLA PRAVOSLAVLJA, A ON JE ŽESTOKO OBRUKAO: Bila je dobra da mu rodi decu, ali ne i da ga ZADOVOLJI

Ljubavna priča Huana Karlosa i Sofije puna je skandaloznih detalja, a mnogi misle da ljubavi između njih nikad nije ni bilo.

Vip priča
21:36h Autor:
ZBOG MUŽA SE ODREKLA PRAVOSLAVLJA, A ON JE ŽESTOKO OBRUKAO: Bila je dobra da mu rodi decu, ali ne i da ga ZADOVOLJI
Ljubavna priča Huana Karlosa i Sofije, Foto: Profimedia

Španski kralj Huan Karlos definitivno je šampion kada je u pitanju bruka i sramota. Naime, on je zbog svog promiskuitetnog načina života postao nadaleko poznat, a na kraju i svrgnut sa vlasti.

Poznat je kao čovek koji je spavao sa preko 5.000 žena, a zbog svojih hormonskih nagona koje nije mogao da kontroliše, morao je da primi posebnu injekciju koja će te nagone da zaustavi.

Huan Karlos
foto: OSCAR DEL POZO / AFP / Profimedia

Znalo se i da ima ljubavnicu sa kojom je varao kraljicu Sofiju, koja se svega odrekla zbog njega. Međutim, ljubavnica mu je na kraju došla glave, te se zbog nje našao u centru skandala nakon čega je abdicirao s vlasti 2014. godine. Pikanterije iz njegovog života svima su poznate, dok je kraljica Sofija za to vreme vodila povučen stil života baveći se vaspitavanjem dece. Životna priča kraljice Sofije, žene koja je napustila Balkan i odrekla se svega zbog čoveka od kog je trpela samo poniženja puna je turbulencija.

Rodila se u Atini, kao najstarija ćerka Pavla Grčkog i Frederike od Hanovera. Krasi je bogato kraljevsko poreklo. Naime, s očeve strane je praunuka nemačkog cara Fridriha III i Viktorije od Saksen-Koburg. Sofija je zbog ljubavi žrtvovala ceo svoj život, a promenila je čak i veru.

Kraljica Sofija
foto: Profimedia

Dok je Sofija bila stub kuće odgajajući decu, kralj je imao afere sa drugim ženama. Tvrdilo se da se kraljica pravila da sve to nije istina, kao i mnoge druge kraljice, sve dok skandali nisu dospeli u javnost. A nespretni kralj, nekada vrhunski sportista, ali sada sa obe operisane noge, jednom prilikom se izvrnuo izlazeći iz džipa, polomio kuk - i pakao se otvorio.

To se dogodilo u Bocvani, zemlji na koju zapadne demokratije ne gledaju blagonaklono. Bo je to prvi veliki minus za kralja koji je tamo otišao, a da nije obavestio vladu. To nije jedini problem sa kojim je Sofija indirektno morala da se bori. Naime, kralj Huan Karlos je jednom prilikom otišao u lov na slonove i ubio jednog, iako je počasni predsednik španskog ogranka Svetske fondacije za prirodu. Tom prilikom spiskao je čak 35.000 evra i to u trenutku kada su Španci stezali kaiš zbog krize, a nezaposlenih je bilo više nego ikada. Povrh svega, taj safari organizovala mu je nemačka plemkinja Korina cu Sajn-Vitgenštajn, za koju se već šest godina tvrdilo da je ljubavnica Huana Karlosa. Tako je sav prljav veš isplivao u javnost.

Kraljica Sofija
foto: Profimedia

Nakon svih skandala, ali i zbog bolesti, bivši kralj Huan Karlos se sve ređe pojavljuje u javnosti, dok je s druge strane, kraljica Sofija stalno sa sinom i njegovom porodicom na zvaničnim događajima. Čini se da će upravo Felipe da osvetla obraz svojoj majci i čitavoj ovoj porodici plave krvi.

Huan Karlos
foto: AP

Mediji su nagađali gde je Huan Karlos: neki su verovali da je u Dominikanskoj Republici, neki da je u obližnjem Estorilu u Portugaliji, gde je kao dete bio u egzilu. U svakom slučaju, on se nepozvan pojavio na sahrani kraljice Elizabete II 2022. godine.

Kraljica Sofija
foto: Profimedia

I dok je on otišao, reklo bi se da je Sofiji dosta njihovog braka i poniženja, te je rešila da ostane u Španiji.

Kako je tada saopšteno, ona je nastavila život u kraljevskoj palati Zarzuela, a povremeno je viđamo u društvu sina Felipea, snahe Leticije, s kojom ima vrlo turbulentan odnos, i unuka princeza Leonor i Sofije, koja je nazvana po njoj.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs