ČOVEK KOG JE LUDO VOLELA JE UBIJEN, ZBOG TRAGEDIJE JE BILA OŠIŠANA DO GLAVE: Stavljena na stub srama, rušila je granice

Životna priča Jelene Karleuše prepuna je zanimljivih i potresnih detalja.

Vip priča
Autor:
ČOVEK KOG JE LUDO VOLELA JE UBIJEN, ZBOG TRAGEDIJE JE BILA OŠIŠANA DO GLAVE: Stavljena na stub srama, rušila je granice
Životna priča Jelene Karleuše, Foto: Kurir/ Stefan Stojanović

Jelena Karleuša nakon 11 godina izbacila je svoj 11. album "Alfa", koji je napravio pravu pometnu. Reakcije na njen dugoiščekivani album još se nisu stišale, a pevačica je najavila i drugi album pod nazivom "Omega". Neobičan koncept i simboli koji nose određene poruke izazvali su veliku pažnju i interesovanje.

Čini se da Jelena ima razlog za duplo slavlje, budući da joj je danas rođendan, kao i to da njen album već uveliko beleži milionske preglede. Kontroverzna pevačica kao i uvek ruši granice, a dive joj se i mnoge svetske zvezde.

Međutim, pevačici nije bilo lako da izgradi svoj imidž budući da se u svemu razlikovala od drugih, koji su je teško prihvatali. Nikada se nije uklapala u šablon, što ju je često skupo koštala. Negativni komentari i osude samo su deo onoga sa čime se pevačica suočavala, a iz svake situacije izlazila je kao pobednik. Mnogi kažu da je zapravo ona prototip jake i stabilne žene sa čvrstim stavovima koje niko ne može da poljulja.

Jelena Karleuša
foto: Printscreen Instagram Story / karleusastar

Rođena je 17. avgusta 1978. godine u Beogradu kao jedino dete poznate radio-novinarke Divne i kriminalističkog inspektora Dragana Karleuše. Roditelji su je čuvali kao malo vode na dlanu i veoma im je zahvalna na bezbrižnom detinjstvu koje su joj pružili. Iako su se razveli kada je pevačica bila mala, još dugo su svi živeli zajedno pa nije bila uskraćena za odrastanje u toploj, porodičnoj atmosferi.

Kao mala bila je nestašna, te je pravila razne vratolomije. Pošto je Jelenin otac instruktor nautičkih sportova, rano je počela da trenira skijanje na vodi i ronjenje. Išla je na razne ekspedicije širom Jadrana i proučavala prelepi podvodni svet.

Jelena Karleuša
foto: Printscreen Instagram . karleusastar

U gostima nikada nije brukala roditelje, niti se ponašala razmaženo zbog čega su bili veoma ponosni na nju. Više je volela da bude u društvu starijih osoba sa kojima je razgovarala, dok joj njeni vršnjaci uopšte nisu bili zanimljivi. Tvrdi da se među njima osećala kao vanzemaljac u kokošinjcu što objašnjava svojim koeficijentom inteligencije koji je na testu iznosio 153.

Navikla je da ima mišljenje o svemu i ne libi se da ga javno kaže. Kao četrnaestogodišnjakinja bila je zaljubljena u pevača Željka Šašića i na moru mu je to priznala. Odbio ju je zbog razlike u godinama, a Jelena mu je odbrusila da će jednog dana biti poznatija od njega.

Jelena Karleuša
foto: Kurir / Damir Dervišagić

Početak karijere

U početku je pevala prateće vokale i snimala reklame na radiju imitirajući glasove poznatih ličnosti. Tako je zaradila svoj prvi honorar. Prateće vokale je pevala sa Cecom koja je tada bila veoma popularna. Smatrala ju je svojim idolom pa se rastužila kada je Ceca prokomentarisala da Jelena ima glas, ali ne i stas velike zvezde.

1995. godine je snimila prvi album za Diskos pod nazivom "Ogledalce" koji je prodat u 100.000 primeraka. Na njemu se našlo 8 pesama. Sarađivala je sa kompozitorima Zoranom Tutunovićem Tutunom i Draganom Brajićem Brajom, a od menadžera Zorana Bašanovića je pozajmila novac za izdavanje albuma koji je kasnije vratila. Pesme su bile veoma slušane, a Jelena je privlačila pažnju i dobrim izgledom.

Jelena Karleuša
foto: ATA Images

Njena karijera krenula je uzlaznom putanjom, a Jelena je nastavila da snima albume sa velikim hitovima koji se i danas slušaju. 15. maja 2010. godine je održala prvi solistički koncert u Areni pred više od 15.000 vatrenih obožavalaca. Izašao je i DVD koji ima isti naziv kao i koncert, "All about Diva". Od tada Jelena sebe naziva Divom što je izazvalo oduševljenje njenih fanova.

15. juna 2013. godine je održala koncert na Ušću pod nazivom "Viva la Diva". Izveštaji sa koncerta su oprečni jer je većina medija objavila da je bilo oko 10.000 posetilaca, dok je pevačica tvrdila da je došlo 40.000 fanova. Iako je imala tehničkih i zdravstvenih problema, Jelena je dala sve od sebe da publici pruži spektakl koji neće zaboraviti.

Jelena Karleuša
foto: Printscreen Instagram/ karleusastar

Sabotirana od strane svih, jedno vreme se povukla iz javnosti, ali je i tada privlačila veliku pažnju na društvenim mrežama. Povlačanje sa scene dovelo je do spoznaje da se o njoj priča i piše čak i kada nije u javnosi, a zanimljivo je i da je uvek znala kako da privuče pažnju na sebe, te joj marketing nikada nije bio potreban.

Velika tragedija

Jelena je mnogo bila vezana za majku, koja joj je bila velika podrška i vetar u leđa i koja je jedina znala pevačicu u pravom svetlu. Divna je u 61. godini posle duge i teške bolesti preminula, a Jeleni je njena smrt najteže pala.

Jelena Karleuša
foto: Printscreen Instagram/ karleusastar

Pevačici je dugo trebalo da se oporavi od ovog nenadoknadivog gubitka, ali ožiljci na njenom srcu i dalje su tu. Pevačica je bila skrhana bolom, a u znak žalosti ošišala je kosu do glave.

Ljubavni život

1. Zoran Davidović Ćanda

Karleuša je 1999. godine bila u vezi sa biznismenom Zoranom Davidovićem Ćandom. Međutim, ova Jelenina ljubavna priča nije se lepo završila. 23. marta 2000. godine, Davidović je ubijen i to prilikom povratka sa sahrane novosadskog biznismena Branislava Lainovića Dugog. Jelena je posle njegove smrti napravila malu pauzu u karijeri, da bi se 2001. godine vratila na scenu albumom "Za svoje godine".

2. Bojan Karić

Kada je 2002. godine snimila album za "BK Sound" Jelena je otpočela romansu s jednim od naslednika bogate imperije Bojanom Karićem. Venčali su se u septembru 2004. godine, ali nakon nepunih pet meseci braka i razveli.

3. Vladan Marić

Nakon razvoda od Bojana, Karleuša je bila u vezi sa biznismenom Vladanom Marićem. Ova ljubavna priča započeta je sredinom jula 2005. godine kada su se Karleuša i Marić upoznali na jahti "Peršing" kojom su plovili u užem krugu prijatelja.

4. Duško Tošić

Pevačica je 2007. godine upoznala sedam godina mlađeg fudbalera Duška Tošića. Duško ju je slagao za godine i rekao da ima 26, a ne 20. Na prvi pogled joj se mnogo dopao, a posle dva dana poznanstva je otišla kod njega u Francusku. Osim izgledom, osvojio ju je pažnjom i u njemu je pronašla čoveka sa kojim bi želela da ima decu. Karleuša je jednom prilikom izjavila da ima selektivnu amneziju i da se seća jedino Duška Tošića, muškarca koga smatra svojom prvom ljubavlju. Jelena i Duško imaju dve ćerke - Atinu i Niku.

Jelena Karleuša, Duško Tošić
foto: Kurir / Dragana Udovičić

Skandali

Pevačica Jelena Karleuša je u jednoj emisiji otkrila kako je sa 19. godina doživela neprijatnost zbog izjave pred Arkanom da su sve pevačice ku*ve.

- Imala sam svega 19 godina i niko me nije zaštitio, osim jednom Minimaks, koji je zbog toga u bekstejdžu dobio takvu šamarčinu da se više niko nikad nije usudio da me brani – ispričala je Karleuša.

Od tada kreće u rat sa Cecom, koji do danas traje.

1 / 11 Foto: ATA Images

Vest da je pevačica imala aferu sa 11 godina mlađim bosanskim fudbalerom, Ognjenom Vranješom tresla je ceo region, a pevačica se našla na stubu srama. Isplivale su sporne fotografije na kojima je navodno Jelena, a koje svedoče navodnoj aferi.

Pevačica je tada pokazala koliko je jaka i da je veliki borac. Osobe koje su stale na njenu stranu mogu se izbrojati na prstima jedne ruke.

Bonus video: JELENA KARLEUŠA NAJAVLJUJE NOVA IZNENAĐENJA! Posle žurke za najbliže, sprema se promocija novog albuma "Alfa"

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs