"JA SAM LUDI ZAVISNIK OD ŽENA": Najplaćeniji glumac nije imao dinara u džepu, jeo je NENORMALNO pa bio onda POVRAĆAO

Alis Marčak možda je bila jedina žena koja je poznavala Marlna Branda, a da se nikad nije udala za njega. Ova ispovest baca senku na glamurozan život holivudskog glumca

Vip priča
13:04h Autor:
"JA SAM LUDI ZAVISNIK OD ŽENA": Najplaćeniji glumac nije imao dinara u džepu, jeo je NENORMALNO pa bio onda POVRAĆAO
Marlon Brando, Foto: Everett Collection / Everett / Profimedia

Marlon Brando bio je veliki glumac, ali u njegovim očima on je bio ništarija, bednik... Nije mogao da podnese sebe, a pogotovo to što se toliko radovao uspehu.

Kakav je Marlon zaista bio otkrila je njegova asistentkinja Alis Marčak:

"Kada je dobio ponudu da igra u filmu Kum, Marlon Brando je rekao: "Neću da veličam mafiju."

Nisam mogla da dozvolim da se sve ostane na tome, pa sam mu rekla da će ga na kraju igradi Lorens Olivije.

"Lorens Olivije! One ne može da igra mafijaškog Dona," rekao je sa podsmehom.

Nešto kasnije ušao je u moju kancelariju i pitao me da li imam crnog laka za cipele. Posle nekoliko minuta pozvao me u sobu - imao je crno iscrtane obrve i zalizanu crnu kosu. Otišao je na audiciju i uloga Dona Korleona bila je njegova.

Marlon Brando
foto: Sunset Box / Allpix Press / Profimedia

Kada sam došla na razgovor za posao rekao mi je:

"Ja sam lud. Trebalo bi da znaš i da sam zavisnik od seksa," rekao je mrtav ozbiljan.

Znala sam da su sve njegove prethodne sekretarice doživele nervne slomove. Uprkos svemu prihvatila sam posao. Trebalo je da ostanem sa njim privremeno, ali ostala sam skoro 50 godina.

Kada sam počela da radim za njega Marlon Brando imao je 33 godine. Pozvao me u svoju kuću, strčao je niz stepenice samo u gaćama i dok je u kuhinji pecivo potapao u mleku rekao mi je poverljivo:

"Želim da ovo zadržiš za sebe - Ženim se!"

Misleći da se šali rekla sam podrugljivo: "Ko bi to trebalo da bude? Ana Kašfi? Mislim da si mi rekao da je više ne viđaš?"

"Trudna je. Oženiću je. Danas," rekao je nonšalantno, a onda dodao: "Gore je jedna devojka, oblači se. Drži se van vidokruga, ona ne želi da je iko vidi."

Marlon se oženio Anom, ali su se ubrzo razveli. Međutim, pomirili su se kada im se rodio sin Kristijan 1958. godine.

Ali Marlon nije bio spreman da se odrekne svog momačkog načina života. Nije prošlo mnogo vremena, a par se opet razveo. Kristijan je ušao u fokus svih medija jer se oko njega vodila bitka za starateljstvo i to je bio događaj koji će ga kasnije obeležiti i koštati života.

Što se tiče mog posla, Marlon se nije bavio sitnicima, njegov fokus je bio na ženama.

Rita Moreno, Marlon Brando
foto: Profimedia

Često sam znala da pozovem jedan taksi da dođe po devojku i odveze je, a drugi taksista bi dovozio novu devojku. Moj posao je bio da se ne sretnu na prilazu.

Kako najveća holivudska zvezda mogao je da ima bilo koju ženu, a onda je odlučio da ima aferu sa mnom. Jednom prilikom mi je ponudio milion dolara da uđem u njegov krevet. Nasmejala sam se podsećajući ga da je švorc. Rekao je da lako može da zaradi te pare, samo treba da ode na posao.

Takođe mi je slao cveće sa porukama: "Tvoj tajni obožavalac", ali to je sve bio deo njegove igre.

Jedne noći dok smo bili na Jamajci zbog njegovog snimanja, koleginica je videla da neko viri kroz prozor. Pomislili smo da je u pitanju neki progonitelj, ludi obožavaoc. Marlon nas je ubedio da će zvati obezbeđenje. Nekoliko noći kasnije neko je ušao u kupatilo dok sam se tuširala. Vrištala sam od straha, a onda sam ugledala Marlona - on je bio taj progonitelj.

Marlon Brando
foto: Profimeida

"Bilo je to čisto ludilo, ali upozorio sam te da sam lud," rekao je on smejući se.

Koliko je bio lud svedoči i činjenica da je osvoji udatu glumicu, a onda je pozvao njenog muža, anonimno i rekao mu da dođe tu i tu da će videti ženu u kompromitujućoj pozi. Muž je došao i zatekao ženu kako se valja sa golim Brandom po krevetu.

Nesrećna glumica morala se razvesti od muža, a za Marlona je sve to bila šala.

Marlon je često bio na ivici bankrota, a neretko sam mu kupovala stvari iz sopstvenog džepa. Znao je da pozajmi i moj auto.

Najviše para je trošio na ljubavnice i bivše žene. Već je plaćao alimentaciju Ani, kad se oženio Movitom Kastenadom.

Rita Moreno, Marlon Brando
foto: Profimedia

"Upravo je rodila dete i rekla mi je da je moje," tim rečima je odlučio da oženi Movitu. Njihov brak se okončao 1962. godine, a Marlon je imao još jednu porodicu za izdržavanje.

Jednog dana me je zvao i rekao mi: "Alisa, švorc sam, moraću da te otpustim jer nemam para da te plaćam."

Ostala sam narednih 8 nedelja bez primanja, što on nikad nije zaboravio. Od tada smo Bando i ja postali "mi".

A onda je odlučio da oženi Taritu Teripiju. Ali moj prvi susret sa njom nikad neću zaboraviti.

Ušla sam u Marlonov bungalov da mu ostavim garderobu, a onda sam na njegovom krevetu videla Taritu golu i zavezanu, plakala je: "Marlon me ubija".

Ne znam šta je ona uradila da toliko razbesni Marlona, ali sam nekako uspela da ga ubedim da je pusti dok je on vikao da ona mora biti kažnjena jer ga je lagala.

Dok je bio u Holivudu svaki dan je menjao drugu ženu.

Marlon Brando
foto: Profimedia

Do premijere njegovog novog filma, Tarita mu je rekla da je trudna i da joj treba 750.000 dolara da bi abortirala. Marlon je odbio, jer nije imao 750.000 dolara.

Tarita je rodila sina, a Marlon je dobio još jedna usta za hranjenje. To je bila treća porodica koju je izdržavao, a nije živeo ni sa jednom od njih.

Do sredine šezdesetih Marlon je bo najplaćeniji glumac na svetu, ali je bio švorc.

U njegovom životu bilo je previše kriza, previše besa i bola.

Izgledalo je da ima sve: žene, decu, tahićanska ostrva u svom vlasništvu, filmove - ali ništa od toga nije bilo normalno.

Gledajući ga kako se gubi pitala sam se u šta sam se to uvalila.

Kada mi je rekao da je lud i zavisnik od seksa, zaboravio je da mi spomene bulimiju.

Hranu je voleo, a da bi potisnuo apetit gutao je amfitamine. Nakon što bi se prejeo povraćao bi satima.

Jednom je otišao u prodavnicu i dok je kupovao kutiju sladoleda, već je jeo jedan kornet. Prodavačici je rekao da je sladoled za njegovu decu, a onda je seo u kola i pojeo čitavu kutiju sam.

Marlon Brando
foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Kako je njegova karijera bledela, tako se i moj posao smanjivao, da bismo vremenom prestali da radimo. Početkom 2000. godine me je zvao da mi kaže da je u strašnim finansijskim problemima. Pao je na 12.000 dolara i pitao me da mu pomognem da se vrati na kolosek.

Marlonov život je bio protraćen i nedovršen.

2004. godine sam ga zvala da ga pitam da se vidimo: "Čovek koga poznaješ više ne živi ovde," rekao je on. Posle smo razgovarali telefonom i u tim dugim razgovorima još sam mogla da vidim Marlona Branda, zvezdu koja ne bledi.

Dan kada se njegov sin umalo ubio

Bila je to 1973. godina kada sam kroz prozor kancelarije videla Kristijana, starog 15 godina kako kleči na zemlji sa pištoljen na slepoočnicama.

Vikala sam na Marlona da dođe, a on je doviknuo: "Ima pištolj, neću izaći".

Došla sam do Kristijana i naterala ga nekako da skloni pištolj. Kasnije sam ga odvela kod psihijatra, ali je on vremenom prestao da ide na lečenje. Rekao je da je psihijatar više potreban njegovom ocu nego njemu.

1990. godine Krisijan je ubo dečka svoje polusestre, a kada je priznao ubistvo iz nehata, pušten je nakon 5 godina provedenih u zatvoru.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs