SAZNAJTE VIŠE

NA KRAJU ŽIVOTA SLAVNI ZAVODNIK BIO JE NEPREPOZNATLJIV: Družio se sa PEDOFILOM, a svi su se zgražavali kada bi ga videli

O njegovom životu, karijeri se mnogo zna ali ne i o njegovim poslednjih danima...

Vip priča
Autor:
NA KRAJU ŽIVOTA SLAVNI ZAVODNIK BIO JE NEPREPOZNATLJIV: Družio se sa PEDOFILOM, a svi su se zgražavali kada bi ga videli
Marlon Brando, Foto: BETH A. KEISER / AFP / Profimedia

Svi se sećaju Marlona Branda po njegovim neverovatnim ulogama poput one u filmu "Poslednji tango u Parizu", "Kum" i "Na dokovima Njujorka", ali se malo zna o kasnijim godinama njegovog života.

Na primer, Brando je proveo neko vreme svirajući bubnjeve u poslednjoj deceniji svog života. Bio je i inovativan, jer postoji nekoliko patenata izdatih pod njegovim imenom od strane "Kancelarije za patente i žigove SAD" koji uključuju metodu zatezanja glave bubnja.

Marlon Brando
foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Brandov privatni život je držan u tajnosti i čak je smatran misterioznim, sve do njegove smrti koje se desilo tako što su mu pluća otkazala u julu 2004. godine.

On je posedovao privatno kraljevstvo, polinezijsko ostrvo Tetiaroa, ali se na kraju ispostavilo da je Brando izabrao Majklov „Neverland Ranch ” pre nego ostrva. Prema rečima njegovog telohranitelja koji je nekoliko godina radio i kao asistent Majkla Džeksona, glumac i pevač su navodno bili veoma bliski prijatelji. Marlon je redovno posećivao ranč "Neverland", ponekad bi se tamo zadržavao duži vremenski period.

Brando nikada nije komentarisao niti verovao da je njegov prijatelj Majkl Džekosn bio kriv za sve optužbe koje su pristizale tokom njegovog života za zlostavljanje maloletne dece.

Majkl Džekson
foto: AP / Mark J Terrill

„Poslednji put kada je Brando napustio svoju kuću da bi otišao bilo gde, bilo je to sa Majklom Džeksonom. Imao je 24-časovnog kuvara, 24-časovno obezbeđenje, 24-časovnu pomoć, 24-časovnu kuhinju, 24-časovnu spremačicu”, rekao je jednom prilikom telohranitelj Los Anđeles Tajmsu.

Marlon je takođe učestvovao na Džeksonovom dvodnevnom koncertu 2001. povodom njegove 30. godišnjice solo karijere i glumio je u njegovom 13-minutnom videu za hit „You rock my world“ objavljen iste godine.

Marlon Brando
foto: Profimedia

„Tata je teško disao poslednjih dana, a većinu vremena je bio na kiseoniku. Voleo je prirodu, pa bi ga Majkl pozvao u "Neverland". Tata je mogao da imenuje sva drveća i cveće koji su tamo bili posađeni, ali pošto je bio na kiseoniku, bilo mu je teško da obiđe i svaki put prošeta prelepim rančem. Tako je Majkl nabavio tati kolica za golf sa prenosivim rezervoarom kiseonika kako bi mogao da ide okolo i uživa u "Neverlandu“", rekao je u intervjuu njegov sin.

Brando je na kraju pristajao na manje projekte. Nekoliko meseci pre svoje smrti 2004. godine, pristao je da radi sa tuniskim filmskim rediteljem Ridom Behijem i počeo da radi na scenariju za projekat koji je nosio naslov "Brando i Brando". Glumac je radio na scenariju do nedelju dana pre smrti. Nakon toga, Rida je odlučio da napravi omaž Brandu, promenivši naziv projekta u "Građanin Brando".

Marlon Brando
foto: Profimedia

Marlon se borio sa zdravstvenim problemima godinama pre otkazivanja pluća 2004. godine. Prvi put je hospitalizovan zbog upale pluća 2001. Hronični zdravstveni problemi onemogućili su ga da završi i druge projekte. Neposredno pre smrti, trebalo je da da svoj glas za adaptaciju video igrice "The Godfather". Međutim, Brando je uspeo da snimi samo jednu jedinu rečenicu. Video igra je tematski zasnovana na kultnom filmu iz 1972. godine.

Takođe, Brando je ostao upamćen po svom temperamentu na snimanjima i čudnim zahtevima prema filmskim rediteljima sa kojima je radio na filmskim projektima u kasnijem delu svoje karijere.

Marlon Brando
foto: AP

Koliko god smešno izgledalo, poslednja uloga koju je igrao bila je u kratkom animiranom filmu koji nikada nije objavljen, pod nazivom "Big Bug Man". Za film, Brando je dao glas lika po imenu „Mrs. Kiselo”. Kako je ovo bila poslednja uloga legendarnog glumca, to je bila i njegova jedina uloga ženskog lika.

Prošlo je skoro 20 godina od snimanja ovog projekta i još uvek nema vesti o tome da li će ikada ugledati svetlost dana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs