JULIJA PRVO IZGUBILA SINA, PA JOJ MUŽA UBILA LJUBAVNICA TOKOM SADO-MAZO ODNOSA: A sve rane joj izlečila NEVEROVATNA ŽENA

Žena Martine Navratilove je prelepa dama čiji život su obeležile dve ogromne tragedije.

Celebrities
16:41h Autor:
JULIJA PRVO IZGUBILA SINA, PA JOJ MUŽA UBILA LJUBAVNICA TOKOM SADO-MAZO ODNOSA: A sve rane joj izlečila NEVEROVATNA ŽENA
Ko je žena Martine Navratilove?, Foto: SMG / Zuma Press / Profimedia

Martina Navratilova, teniska ikona i jedna od najvećih teniserki svih vremena, rođena je 18. oktobra 1956. godine u Pragu. Kao Osamnaestostruka šampionka grend slem turnira u singlu postala je sinonim za uspeh i neverovatne rezultate u sportu. Ali je pokazala i da se na drugim životnim poljima nikako ne predajte, te je objavila radosne vesti - konačno je zdrava nakon borbe sa rakom grla i dojke.

Brzo je osvojila srca ljubitelja tenisa svojim izuzetnim veštinama i igrom na terenu, bila je poznata po svom izuzetnom servisu, snažnom forhendu i brzini kojom se kretala po terenu.

Njeno hrabro istupanje kao otvoreno lezbejka u vreme kada je homoseksualnost bila tabu tema u sportu, zaslužuje posebno divljenje. Martinina hrabrost i otvorenost pomogli su da se promeni percepcija o LGBT+ sportistima i doprinela širenju tolerancije i razumevanja. Borbenost, snaga i posvećenost ove čuvene sportistkinje su inspiracija mnogima!

Već godinama uživa u ljubav i skladnom braku sa Julijom Lemigovom (51), koja joj je bila najveća podrška u teškim momentima kada joj je život visio o koncu.

Sa druge strane, misica hvali svoju suprugu, na svakom koraku, govoreći da je "zadivljuje svaki dan".

Poslednja krunisana Mis SSSR-a

Julija je rođena u Sovjetskoj Rusiji 1972. godine, kao ćerka pukovnika u vojsci SSSR-a. Godine 1990, kada je imala svega 18 godina, postala je poslednja žena koja je ikada bila krunisana za Mis SSSR-a. Sledeće godine zauzela je treće mesto na izboru za Mis univerzuma i preselila se u London.

Sada je majka dvoje dece, možemo da je gledamo u rijalitiju "Real Housewives of Miami", a imala je uspešnu karijeru modela.

Julia kaže da je shvatila šta znači biti gej tek kada je odrasla.

- Odrasla sam u Rusiji i nisam znala da uopšte postoji tako nešto. Niko nije pričao o tome. Imala sam već 18 godina i već se preselila u London kada sam saznala da se dešavaju istopolni odnosi - rekla je Julija.

Tokom godina u Londonu, Džulija je boravila u Čelsiju, u domu naslednice socijalista Kerolajn Sent Džordž i bila je gost torijevskog političara lorda Lambtona u njegovoj vili u Toskani. Do sredine 1990-ih preselila se u Pariz. Godine 1997. upustila se u strastvenu aferu sa Eduardom Sternom, jednim od najbogatijih ljudi u Francuskoj. Stern je bio razveden od svoje žene, Beatris Dejvid-Vaj, sa kojom je imao troje dece. Tri godine kasnije, Julija je rodila njihovog sina Maksimilijana.

Sumnjiva smrt sina

Nakon njihovog razlaza, Julijin sin - koji je bio predmet borbe za starateljstvo - umro je od sindroma potresene bebe dok ga je čuvala dadilja Maja. Ubrzo nakon njegove smrti, Maja je nestala, a Julija je uvek bila sumnjičava da je njen sin ubijen. U trenutku smrti bebe, zvanični stav vlasti bio je da nije bilo dovoljno dokaza za nastavak krivičnog gonjenja. Uprkos ponovnom otvaranju slučaja 2010. godine, okolnosti poslednjih sati njenog sina ostaju misterija.

- Ne znam da li sam ikada u potpunosti preživela gubitak sina. Deo mene je zauvek mrtav. U to vreme jednostavno nisam želela da živim. Sebično sam toliko puta želela da okončam svoj život. Htela sam da se pridružim svom sinu. Htela sam da odem - rekla je u intervuju za "Page Six".

Međutim, samo nekoliko godina kasnije, doživljava još jednu tragediju, koju se neretko strani mediji opisivali kao vrlo bizarnu. Naime, Julijinoj supruga Eduarda ubila njegova ljubavnica Sesil Brosard tokom sado-mazo intimnih odnosa!

Borba sa seksualnošću

Julija kaže da se još uvek bori sa svojom seksualnošću i da "nije mogla da zamisli da drži drugu ženu za ruku na ulici". Ipak, Martina joj je polako ulivala samopouzdanje da pokaže svoju naklonost u javnosti. Nakon Maksove tragične smrti, Julija je rodila dve ćerke Viktoriju (22 godin) i Emu (15) godina.

Kako je počeka ljubav sa Martinom?

Prvi susret desio se u gej baru u Parizu 2000. godine. A sudbina im ponovo ukršta puteve na Otvorenom prvenstvu Francuske 2008, ali ovoga puta na malo drugačiji način.

Čim su se srele, dogovorile su se da se sastanu sledećeg dana na doručku i od tada su nerazdvojne. A Julija ističe da je posle strašnih tragedija koje je doživela, veliku utehu pronašla upravo u Martini, a ta bol ih je još više zbližila i povezala.

- Ispričala sam sve odmah Martini. Bio je to deo mene - moj bol, moja tuga. Moj gubitak je sa mnom svaki dan, svaki pojedinačni trenutak u danu. Podelila sam to sa njom - rekla je Julija.

Dugo nije mogla da se izbori sa sobom i svojim osećanjima, a tek kada su se preselile u Majami, uspela je da pobedi strah i uhvati svoju suprugu ponosno za ruku u javnosti, hrabrno se suočavajući sa raznim osudama.

Martina je kao majka devojčicama

Svojevremeno Martina je objasnila kako je postala druga majka Julijinim dvema ćerkama i da se brzo osetila kao deo porodice.

- Nikada nisam imala priliku da imam dete, ali sada sam u vezi sa svojom partnerkom i ona ima dve devojčice, tako da sam sada roditelj. Teško je, dve devojke, ali je zabavno, neverovatno.

1 / 5 Foto: Profimedia

Bajkovita veridba i venčanje

Martina je 2014. zaprosila Juliju na US Openu i par se venčao na maloj ceremoniji u Njujorku samo tri meseca kasnije, kojoj su prisustvovali Bruk Šilds i teniski stručnjak Kris Evert, kao i tadašni gradonačelnik Bil De Blasija.

Hrabra borba sa karcinomima

Nekadašnja uspšena tenisera, a danas komentator, imala je velikih problema sa zdravljem, ali se ni u toj borbi ne predaje, kao što je pre bilo i na terenu.

Osim brojnih sportiskih pobeda, uspela je da dobije i onu najvažniju - životnu, te je konačno objavila vesti da je zdrava, posle dijagnoze raka dojke i grla.

- Moja supruga Martina, upravo je pobedila dva raka u isto vreme, i ne mogu biti ponosnija na njenu snagu i odlučnost. Njena hrabrost i milost me inspirišu svaki dan. Zahvalne smo za svaki trenutak i znamo da smo zajedno jače nego što bismo ikada mogle same.

Martini je dijagnostikovan neinvazivni oblik raka dojke 2010. godine i rađena joj je lumpektomija. Primetila je uvećani limfni čvor na vratu u novembru, a biopsija je otkrila rak grla u ranoj fazi. Ali Navratilova se osećala dovoljno dobro da se vrati svom poslu Tennis Channel-u na Majami Openu u martu. Ona je na Otvorenom prvenstvu Italije u maju govorila o svojoj borbi sa bolešću dok je primala nagradu 'Racchetta d'Oro' (Zlatni reket) za svoj doprinos sportu.

Martina Navratilova
foto: Milan Malíček / Borgis / Profimedia

Navratilova je osvojila rekordnih 167 titula u singlu i bila je, čak, 331 nedelje na prvom mestu na VTA rang listi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs