IRINA ŠAJK

NAJLEPŠA MANEKENKA SE CEO ŽIVOT OSEĆALA KAO MUŠKARAC ZAROBLJEN U ŽENSKOM TELU: Zavodila je velike frajere, a sebe mrzela

Ovogodišnji Filmski festival u Kanu definitivno je u znaku Irine Šajk koje je na crvenom tepihu napravila pometnju

Vip priča
09:42h Autor:
NAJLEPŠA MANEKENKA SE CEO ŽIVOT OSEĆALA KAO MUŠKARAC ZAROBLJEN U ŽENSKOM TELU: Zavodila je velike frajere, a sebe mrzela
Irina Šajk, Foto: Toulouse / Goff Photos / Profimedia

Kada se Irina Šajk pojavila na kanskom festivalu sve je stalo: obučena u pozirnu haljinu ispod koje je nosila samo veš, ruska manekenka je pokazala svaki centimetar svog tela.

Irina je iz večeri u veče nosila sve provokativnije odevne komade i neverovatan nakit.

Irina Šajk
foto: Profimedia

Autfit sačinjen od minijaturnog donjeg veša u crnoj boji i providnoj midi crnoj haljini začinila je i crvenim karminom i parom crnih sunčanih naočara.

Pre samo dva dana se pojavila i na Kanskom filmskom festivalu u oskudnoj haljini koja je takođe podelila mišljenja javnosti ali i modne kritike.

1 / 4 Foto: Profimedia

Inače, Irina Šajk slovi za jednu od najlepših žena na svetu i tiha je patnja mnogih muškaraca. Dok su drugi muškarci ludeli za njom, ona je uživala u romantičnim vezama za koje je javnost mahom znala.

Međutim, da bi se ostvarila i postala jedna od najuspešnijih manekenki, Irina je morala da prevaziđe mnoge prepreke, a može se reći da ju je na tom putu pratila sreća.

Rođena je 6. januara, 1986. godine, u jednom od najzagađenijih gradova u Rusiji - Jemanželinsku, gde je odrastala u siromaštvu. Ona je jednom prilikom o svom gradu izjavila: " To je prelep grad, ako nosite masku".

Osim velikog siromaštva, njeno detinjstvo obeležila je i tragedija. Naime, otac joj je preminuo od raka pluća, a nakon toga, ona i sestra morale su da se zauzmu i pomognu majci u uzgoju povrća kako bi preživeli.

"Sami smo uzgajali povrće, zimi smo imali krompir, šargarepu, sve što nam je bilo potrebno da preživimo", priznala je manekenka.

Ipak, Irina je u jednom trenutku osetila da vreme da napusti svoj rodni kraj i da okuša sudbinu. "Na kraju nisam bila sigurna čime ću se baviti, no znala sam da ću napustiti svoj rodni grad. Osećala sam da je to moja sudbina", rekla je ona.

Irina Šajk
foto: Profimedia

Nakon što je navršila 18 godina, otputovala je u Moskvu kako bi učestvovala na izboru za MIS gde je i odnela pobedu.

Ta 2004. godina bila je ključna za nju, budući da su je upravo tada primetili fotografi koji su joj napravili buk. Nakon toga, počela je njena blistava karijera, a mnogi dizajneri počeli su da se otimaju za nju.

Njen specifičan izgled koji je nasledila od oca bio je ulaznica u svet mode, a plave oči osvojile su mnoga srca.

"Ja sam zapravo želela da postanem novinarka. Kako god da sam zamišljala svoj budući život, nekako sam bila sigurna da ću napustiti svoj rodni grad. Osećala sam da mi je to sudbina.", otkrila je Irina.

"Ne mogu reći da je bila lepotica. Meni je bila previsoka, noge su joj bile premršave, a njena koža tamna. Ali, bila je dobra prijateljica i stalno je bila nasmejana. Dugo nisam čula ništa o njoj, a onda se 2007. pojavila priča o ruskoj manekenki koja osvaja Zapad", prisetila se jedna njena prijateljica.

Irina Šajk
foto: Profimedia

Kako je postala glava kuće, uvek se osećala kao muškarac zarobljen u telu žene. Međutim, vremenom se oslobodila toga i počela drugačije da ophodi prema sebi samoj.

Manekenka je otkrila i na koji način je izgubila poverenje u ljude, te zbog čega nema puno prijatelja.

"Kad sam imala šest godina, opljačkali su nas. Otvorila sam vrata i naletela na tri maskirana muškarca, od kojih je jedan držao pištolj na mojoj glavi. Ispostavilo se da ih je poslao najbolji prijatelj mog oca. Možda zato nemam puno prijatelja, teško mi je da verujem ljudima. Ranije nisam govorila o ovoj temi", priznaje Irina.

Njena najpoznatija veza bila je sa čuvenim fudbalerom Kristijanom Ronaldom. Njihova veza bila je idealna, te su mnogi mislili da će par stati na ludi kamen. Međutim rastali su se nakon 4 godine.

Njih dvoje upoznali su se 2010. godine, dok su u početku skrivali svoju vezu. Dugo se spekulisalo da je razlog njihovog rastanka, Ronaldova majka, koja se navodno nije slagala sa lepom manekenkom. Manekenki je navodno smetalo to što fudbalerova majka svuda ide sa njima, zbog čega nisu imali svoju privatnost.

Manekenka nije dugo oklevala, te je 4 meseca nakon raskida sa fudbalerom viđena sa Bredlijem Kuperom. Svoju vezu odmah su ozvaničili, poljubivši se u javnosti. Par je 2017. godine dobio ćerkicu, dok su se 2019. godine rastali.

Irina Šajk
foto: Profimedia

Nakon raskida, neretko su viđeni zajedno, te su se pokrenule priče o njihom pomirenju. Zanimljivo je da je i u ovom slučaju prste umešala Kuperova majka, koja se nije odvajala od sina koji je veoma vezan za nju i vodi je svuda sa sobom.

1 / 6 Foto: Profimedia

"Teško je naći balans između toga da budeš samohrana majka i da budeš zaposlena žena i pružalac usluga. Verujte mi, ima dana kada se probudim i pomislim: "O, moj Bože, ne znam šta da radim, raspadam se.", rekla je Irina jednom prilikom, nakon rastanka sa Kuperom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs