SAZNAJTE VIŠE

OTKRIVENA AFERA BILA GEJTSA: PEDOFIL mu našao skoro maloletnu RUSKINJU pa ga kasnije ucenjivao?

Bil Gejts je važio za mirnog tipa koji svoju bivšu ženu nije dovodio u neprijatne sitacijie ali sada se saznalo da je imao aferu sa jednom ruskinjom od dvadesetak godina

Vip priča
Autor:
OTKRIVENA AFERA BILA GEJTSA: PEDOFIL mu našao skoro maloletnu RUSKINJU pa ga kasnije ucenjivao?
Bil Gejts, Foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Seksualni predator i biznismen Džefri Epstajn je navodno pretio Bilu Gejtsu zbog afere koju je on navodno imao sa jednom ruskinjom od dvadesetak godina, igračicom bridža, piše britanski tabloid The Sun.

Kako se navodi u saopštenju pokojni biznismen je želeo da suosnivač Majkrosofta bude deo dobrotvornog fonda vrednog više milijardi dolara, a navodno je otvore tada implicirao da će njegovu aferu obelodaniti ako to ne uradi.

Bil Gejts, Melinda i Bil Gejts
foto: Profimedia

Bil Gejts je fatalnu ruskinju Milu Antonovu koja je tada imala dvadesetek godina upoznao na jednom turniru 2010. godine i sa njom se nedugo zatim upustio u ljubavnu vezu. U to vreme Gejts je bio u braku sa danas bivšom ženom, Melindom Gejts. Milu Antonovu je dakle, upoznao tri godine pre razvoda.

Dobro upućeni izvori rekli su da je Epštinova pretnja Gejtsu stigla u obliku e imejla koji je poslao 2017. godine nakon što nije uspeo da ubedi Gejtsa da se pridruži dobrotvornom fondu koji je pokušao da osnuje.

Nije bila tajna da je Gejts igrao bridž s Antonovom, pa je tako u videu na Jutjubu iz 2010. Antonova prepričala turnir koji je igrala sa Gejtsom, rekavši:

"Nisam ga pobedila, ali sam pokušala da ga šutnem nogom."

Prema dokumentima koje je pregledao Journal, Antonova je htela da uspostavi onlajn kompaniju za podučavanje bridža i pokušavala je da osigura novac za pokretanje biznisa . Preko Borisa Nikolića, Gejtsovog bliskog savetnika, Antonova je upoznata s Epštajnom kako bi joj pomogao da prikupi sredstva za tu inicijativu koja je nastojala da "promoviše bridž stvaranjem kvalitetnih časova za početnike i napredne igrače", preneo je Journal.

Antonova i Nikolić sreli su se s Epštajnom u njegovoj kući u decembru 2013. u Njujorku, gde mu je iznela svoje predloge i tražila pola milion dolara.

Antonova je za Journal rekla da Epštajn na kraju nije uložio u inicijativu.

Uprkos tome, Antonova je godinu dana kasnije boravila u stanu u Njujorku koji joj je osigurao upravo - Epštajn.

"Nisam komunicirala s njim niti s bilo kim drugim dok sam bila tamo", rekla je. Epštajn je u jednom trenutku platio Antonovoj da pohađa školu programiranja softvera.

Žislen Maksvel, Džefri Epstajn
foto: Profimedia

"Epštajn je pristao da plati i platio je direktno školi. Ne znam zašto je to učinio. Kada sam ga pitala, rekao je nešto u smislu da je bogat i da želi da pomogne ljudima kada može", rekla je za novinsku kuću.

Dok je Antonova pokušavala da pokrene svoju inicijativu, Epštajn je takođe pokušavao da osnuje svoj fond. Prema dokumentima koje je pregledao Journal, Epštajn je želeo da osnuje fond s JP Morganom, koji bi zahtevao da ultra-bogati pojedinci daju minimalni prilog od 100 miliona dolara i da mu plate milione dolara u naknadama. Fond je trebalo da bude način da Epštajn obnovi svoju reputaciju nakon što je bio prisiljen da se prijavi kao seksualni prestupnik kada je priznao krivicu 2008. godine za podvođenje maloletnica na prostituciju, tvrdi izvor.

Dokumente koje su pregledali pokazuju da je njegov fond zavisio o dobijanju podrške od Gejtsa. U mejlovima poslatim rukovoditeljima JP Morgana, Epštajn je pokušao da ispadne Gejtsov blizak savetnik, uprkos tome što nije uključio multimilijardera u tu komunikaciju.

"U suštini, ovaj fond omogućiće Bilu pristup kvalitetnijim ljudima, ulaganjima, raspodeli, upravljanju bez uznemiravanja njegovog braka ili trenutnih zaposlenika fonda", napisao je Epštajn u mejlu u avgustu 2011. Bio je to jedan u niz mejlova koje je poslao JP Morganu.

Džefri Epstajn
foto: Profimedia

Govoreći za Journal, predstavnik za javnost JP Morgana je rekao: "Kompanija nije trebala njega za predstavljanje. Znajući ono što znamo danas, voleli bismo da nikada nismo poslovali s njim." Journal je izvestio i da je Gejtsov prestavnik za javnost "rekao da Epštajn nikada nije radio za Gejtsa i da je pogrešno predstavio njihove veze u komunikaciji s JP Morganom i drugima".

Potom je Epštajn Gejtsu 2017. poslao imejl o Antonovoj nakon što je Gejtsova navodna vanbračna afera okončana, tvrde izvori. U toj poruci Epštajn je tražio od Bila da mu nadoknadi troškove školovanja Antonove.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs