i to je moguće

ZAŠTO DECA KRALJICE KAMILE NEĆE DOBITI TITULE? Čitav život bili protiv naroda, a njihove reči su šokirale javnost

Tom Parker Bouls i Lora Loups nastaviće da budu obični građani, bez vojvodstava, iako njihova majka 6. maja postaje kraljica Britanije.

Vip priča
Autor:
ZAŠTO DECA KRALJICE KAMILE NEĆE DOBITI TITULE? Čitav život bili protiv naroda, a njihove reči su šokirale javnost
Zašto deca kraljice Kamile neće dobiti titule?, Foto: Profimedia

Britanski kralj Čarls Treći i kraljica Kamila krunisaće se 6. maja u Vestminsterskoj opatiji i biće to kraljevska završnica njihove ljubavi, koja traje više od pola veka i koja je prošla kroz faze javne preljube i bračne zajednice od 18 godina.

Na pozivnicama za krunisanje uz Kamilino ime ne stoji prefiks kraljica supruga već samo - kraljica. Tako je odlučio kralj Čarls Treći i time svima stavio do znanja da ime njegove voljene nikada više neće biti ni najmanje u senci.

Ona je treća kraljica supruga britanskog porekla još od 1500. godine i brisanje reči supruga je presedan u britanskoj istoriji.

Iako će postati visočanstvo, zanimljivo je da njeno dvoje dece iz prvog braka,Tom Parker Bouls i Lora Loups, neće dobiti nikakve titule niti će obavljati bilo kakve poslove za monarhiju. Razlog - oni to ne žele. Decenijama su na svojoj koži osećali bes i mržnju naroda prema svojoj majci, ljubavnici princa Čarlsa, dok je bio oženjen princezom Dajanom. Danas su zadovoljni svojim položajem i srećni što je vreme skandala prošlo, a Kamila konačno osvojila Britance.

Kamila Parker
foto: Profimedia

Rođeni su u braku aristokratkinje Kamile Šand i majora Endrua Parkera Boulsa. Odrastali su u privilegovanoj sredini, na velelepnim imanjima Bolhajd i Midlvik u Vilširu. Otkad se Kamila 2005. udala za Čarlsa, princa od Velsa, i njena deca su prisustvovala najvažnijim kraljevskim događajima, ali se nikada nisu isticali.

Tom (49), osim što je Kamilin sin, i kumče je kralja Čarlsa. Blizak je s majkom i s bivšom suprugom Sarom Bajs ima sina i ćerku. Profesionalno se bavi kulinarstvom, kritičar je hrane i autor brojnih kuvara. U Engleskoj je to cenjeno zanimanje, a majka, sestra i očuh mu svesrdno pružaju podršku. Majci nikada nije zamerio drugi brak, a o njenom budućem krunisanju rekao je sledeće: "Udala se za osobu koju je volela i evo dokle je stigla."

Kamila Parker
foto: Profimedia

Kamilina ćerka Lora Loups (45) udala se pre 17 godina za Harija Loupsa, bivšeg modela Kelvina Klajna. Venčanju su prisustvovali prinčevi Vilijam i Hari, što je nagoveštavalo da postoji bliskost između dve porodice. Po zanimanju je istoričarka umetnosti, kao i Kejt Midlton, princeza od Velsa. Završila je univerzitet Oksford i jedno vreme radila u muzeju Pegi Gugenhajm u Veneciji. Danas vodi galeriju "Ileven" nadomak Londona. Sa suprugom Harijem Loupsom ima troje dece, sinove blizance i ćerku Elizu, koja je bila deveruša na venčanju Vilijama i Kejt, što je velika počast. Ipak, ona se drži po strani, a njena odluka je da tako bude i ubuduće.

Kamila Parker
foto: Profimedia

Iako je njihova majka buduća kraljica, oni će zadržati građanski status. Niko od eksperata za britansku krunu ne smatra da će poneti neku od kraljevskih titula.

- Da su to zaista hteli i navaljivali, mogli su da ubede sadašnjeg kralja Čarlsa da lobira. Ali to je poslednja stvar koju oboje žele. Mislim da ćemo ih ubuduće češće viđati, ali nezvanično - smatra jedan od poznavaoca prilika na dvoru.

Tom i Lora postaće deo kraljevske porodice, to je nesumnjivo. Ali zna se ko je u toj porodici unutra, a ko nije, to je prećutna razlika. Naime, ne postoji pravo da deca kraljeve supruge koja nisu njegova, sve i da žele, rade poslove za monarhiju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs