PRINCEZA KOJA JE NA SVOJIM LEĐIMA OSETILA KLETVU "PAZI KOME ZAVIDIŠ": Udala se za sestrinog dečka, pa je stigla NESREĆA

Morbidna ljubomora se karakteriše kao jedno od psihijatrijskih stanja, ali šta se desi kada velika ljubomora između sestara bude rezultat velike i kobne nesreće?

Vip priča
Autor:
PRINCEZA KOJA JE NA SVOJIM LEĐIMA OSETILA KLETVU "PAZI KOME ZAVIDIŠ": Udala se za sestrinog dečka, pa je stigla NESREĆA
Kako je princeza Dajana otela dečka rođenoj sestri?, Foto: Profimedia

Morbidna ljubomora nije psihički poremećaj, već se javlja kao sindrom nekog od mnogih psihijatrijskih stanja. Kada je u pitanju ljubomora među braćom i sestrama, ona često počinje zbog zavisti.

Ali posledice mogu biti strašne, često pogubne. Zbog toga Srbi imaju jednu dobru izreku koja kaže: Pazi kome zavidiš.

Princeza koja je na svojim leđima osetila svu težinu ove stare kletve, je upravo princeza Dajana.

Dajana je imala dve starije sestre: Džejn i Saru od kojih je Sara bila ta koja se kratko zabavljala sa princom Čarlsom.

Kraljica Elizabeta, Princeza Dajana
foto: Profimedia

Istina je da je porodica Spenser bila "pogodna" za sklapanje braka sa kraljevskom porodicom, pa se među devojkama ove porodice tražila pogodna mlada za Čarlsa.

Kada je drčna Sara videla kako je Čarls zaljubljen u drugu, to nije mogla da podnese pa ga je odmah "šutnula kao psa". Ali, naivna Dajana koja je sa zavišću gledala u svoju stariju sestru htela je princa koji će jednom postati kralj.

Nije se osvrtala na razlog zašto je Sara odbacila Čarlsa, u glavi joj je bila samo jedna činjenica - da se zabavlja sa najpoželjnijim čovekom u carstvu.

Toliko je jako želela ono što je njena sestra imala da je zanemarila činjenicu da Čarls voli drugu ženu. I tako je ušla u vezu, a potom i u brak bez ljubavi.

Mediji su godinama pisali kako je Sara ta koja je Dajanu upoznala sa Čarlsom i tako joj potpisala "smrtnu presudu". Ali istina je da su se Čarls i Dajana godinama poznavali, te da je kraljica na neki način odabrala Dajanu za Čarlsa.

I dok je se Čarls predomišljao oko toga s kojom devojkom će da sklopi brak, na scenu je nastupio princ Filip koji mu je navodno rekao:

"Ne možeš da vučeš mladu devojku za sobom kao na povocu. Tek joj je 19 godina. Novine pišu kako će ona biti nova kraljica. Moraš da se odlučiš i postaviš! Ili ćeš s njom raskinuti vezu ili ćete se venčati", stoji u knjizi "Prince Philip Revealed: A Man of His Century".

I tako je Dajanu stiglno to staro prokletstvo - kada je poželela nešto što je tuđe, dobila je samoću u braku koja ju je na kraju koštala života.

A šta se dešava kada ženu zaslepi ljubomora prema sestri pogledajte u najnovijoj epizodi Prsten sudbine koja se prikazuje na Kurir televiziji svakog radnog dana u dva termina: u 15h i u 22h.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs