PEN BAGDLI

ON JE HOLIVUDSKI VERNIK KOJI NIKAKO NE MOŽE DA GLUMI INTIMNE SCENE: Od kada igra ubicu, žene još više LUDE za njim

Zahvaljujući seriji "You", Pen Bagdi ponovo je u centru pažnje baš kao i kada je snimao seriju "Tračara".

Vip priča
10:59h Autor:
ON JE HOLIVUDSKI VERNIK KOJI NIKAKO NE MOŽE DA GLUMI INTIMNE SCENE: Od kada igra ubicu, žene još više LUDE za njim
Pen Bagdli, Foto: DARA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Jedna od najpopularnijih serija trenutni na platformi Netfliks - "You" prati život Džoa Goldberga, kojeg je perfektno odglumio miljenik ženske publike, Pen Badgli, podelila je publiku i kritiku. Dok je kritika oduševljena, gledaoci smatraju da i nije baš nešto i da je jedna od serija kojom ubijamo vreme.

Za one koji su možda nisu ni bacili pogled na seriju, serija prati serijskog ubicu Džoa Goldberga koji kada se zaljubi u ženu postaje opsesivan u svakom pogledu i zbog te ljubavi spreman je da ubije svakoga ko mu zasmeta, ili ne daj Bože stane na put.

Pen Bagdli
foto: Profimedia

Glavni glumac Pen Badgli svetsku slavu je stekao zahvaljujući ulozi Dena Hamfrija u još jednoj televizijskoj hit seriji - "Gossip Girl", odnosno "Tračari", gde mu je devojka na malim ekranima, ali i u stvarnom životu bila jedna od najlepših žena u Holivudu danas - Blejk Lajvli. Upravo njoj je danas zahvalan što ga je tokom trogodišnje veze, od 2007. do 2010. godine, odvukla od loših navika.

U intervjuu za magazin "Variety", koji je nedavno dao, reako je: "Kao bilo kome ko iskusi određeni nivo slave i bogatstva, predstavljena mi je univerzalna istina da ne samo da vam to ne čini život boljim ili lakšim, već zapravo može uveliko isakomplikovati stvari i učiniti vas prilično nesrećnim. Nikad nisam bio suicidalan, ali sam svakako bio u očaju. Da budem iskren, nikada se nisam borio sa sadržajem. Blejk nije pila i mislim da me naša veza na neki način spasila da ne odem tim putem."

Pen Bagdli
foto: Profimedia

Šest sezona je proveo igrajući autsajdera na Aper Ist Sajdu u Njujorku, Dena Hamfrija a to je itekako uticalo na njegov život, pa mu je trebalo isto tako dugo vremena da se otarasi toga da ga svi isključivo povezuju s ulogom u "Tračari".

2007. godine, kada je imao samo 20 godina, preko noći je nestala sva anonimnost u kojoj je do tada uživao i postao je instant poznata zvezda za kojom su ludele tinejdžerle širom planete. Cela ekipa serije imala je horde i horde obožavaoca koji su ih pratili u stopu, baš kao i paparaci, koji im nisu dali mira, a posebnu je pažnju privlačila upravo njegova veza sa prelepom Blejk. Sve to iznenadilo je i njega, jer nije mislio da je zanimljiv javnosti.

Slava mu je teško padala, zbog čega je krenuo da traži način da se "oslobodi" svega i u tome mu je pomogla vera, tačnije Bahá'í. Reč je o monoteističkoj religiji čiji pripadnici slede učenja Bahá'u'lláha i veruju da je Bog jedan, da sve religije potiču od istog Boga i da je čovečansvo jedno. Kao Bahá'i se počeo deklarisati 2015. godine i zahvaljujući veri, priznaje da je pronašao toliko traženi mir.

Pen Bagdli
foto: Profimedia

Pen Dejton Badgli rođen je 1. novembra 1986. godine u Baltimoru kao sin Dafa i Lin Marfi Badgli. Njegov otac bio je novinar koji je potom postao stolar, da bi se kasnije bavio gradnjom kuća, a kasnije i politikom, kada je 2008. doneo odluku da se kandiduje kao član stranke zelenih za guvernera Vašingtona.

Kao jedino dete, Badgli je pohađao "Woolridge Elementery", a potom se prebacio u "St. Christopher’s School u Ričmondu. Već se tokom tih dana počeo zanimati za glumu pa je bio angažovan u radu dečjeg pozorišta Sijetl, kao i malog pozorišta "Pine Nut Players". Njegova majka bila mu je najveća podrška, zbog čega je i radila razne poslove kako bi mu mogla da plati časove glume jer se, kada je imao 12 godina, razvela od njegovog oca.

Godinama kasnije priznao je da je školu napustio sa samo 14 godina i nakon što je položio ispite, krenuo na koledž Santa Monika, da bi se kasnije prebacio na fakultet u Južnoj Karolini. Ono što ga je još povezalo s Blejk Lajvli bila je činjenica da su se oboje neko vreme školovali od kuće.

Selidba u ranom uzrastu u Kaliforniju donela je i neke novosti, a Badgli je ubrzo počeo da snima dečje glasove za radijske stanice u Holivudu. Najupečatljiviji angažman zasigurno mu je bio glas Super Marija u video igrici, koji je snimao 1999. i 2000. godine.

A onda je došla ponuda za prvu malu ulogu u humorističnoj seriji "Will & Grace’", nakon čega je stiglo još nekoilko ponuda, što za televizijske serije, što za filmove, ali sve se promenilo 2007. godine, kada je dobio ulogu Dena Hamfrija u seriji ’Tračara’, snimljenu po istoimenoj knjizi Sesili von Zigesar.

Zanimljivo je da je ulogu prvo odbio, ali nakon što producenti nisu uspeli da pronađu nikoga ko bi im odgovarao umesto njega, na kraju je pristao i nije pogrešio jer kritika, ali i gledaoci, nisu prestali da ga hvale. Uspeh su potvrdile i nominacije za "Teen Choice Award", kojih je tokom godina stiglo čak šest.

Badgli je glumio "običnog" učenika koji je krenuo u školu s mladom i bogatom ekipom s Aper Ist Sajda u Njujorku i zapravo im je bio savršena protivteža. upravo to mu je donelo i neverovatnu popularnost s kojom se teško nosio i koju zapravo nije očekivao u tolikom obimu.

Paralelno je snimao film za filmom, a s ekipom se oprobao i u muzičkim vodama pod imenom M O T H E R, koje je naknadno pretvoreno u MOTHXR. Pipl magazin ga je 2011. svrstao na listu 25 najlepših i seksi muškaraca, a Buddy TV mu je dodelio 75. mesto na listi 100 najseksi muškaraca.

Šlag na torti bila je upravo uloga u Netfliksovoj seriji "You", koja se godinama borila s time vole li je kritičari i publika ili ne, ali da je postigla veliki uspeh, govori upravo činjenica da se serija nastavlja. Zanimljivo je da ni ta uloga nije bila nešto što je želeo da snima, ali na kraju je ipak pristao. Kako je rekao, glumiti nekog poput Džoa Goldberga nije ga privlačilo, ali zahvaljujući toj ulozi Hamfri je napokon, barem malo, otišao u zaborav.

Ono što ga je posebno brinulo bile su scene seksa kojima nije bio vičan, a problem je bio i u tome što kada je produkcija započinjala 2017. nije postojao koordinator za intimnost. Cela serija zapravo se vrti oko Goldbergovih romantičnih fiksacija i ima gomilu scena seksa.

Takve scene pričinjavaju mu neprijatnost, iako ih je tokom karijere snimio veliki broj. 'To nije mesto na kojem se osećam ugodno. Taj aspekt Holivuda za mene je oduvek bio jako uznemirujući, a taj aspekt posla i ta granica oduvek su bili nešto s čime se zapravo ne želim 'igrati'', rekao je. Kako ističe, radije bi da nije morao nikada snimiti scene seksa.

'Vernost u vezi neverovatno mi je važna. I to je zapravo i bio jedan od razloga zbog kojih sam u početku želeo da odbijem ulogu. Nisam to nikada nikome rekao.'

A ono što je nevjveroatno je to da je Badgli kao Džo Goldberg toliko privlačan obožavateljima da su oni, po pitanju njega, poprilično pohotni. Društvene mreže prepune su konverzacija u kojima njegovi obožavatelji tvrde da ne žele ništa više u životu nego da ih on uhodi i otme. Ne treba čuditi da je Badgli užasnut time.

Kada je reč o privatnom životu, nakon trogodišnje veze s Blejk Lajvli, od 2011. do 2013. bio je s još jednom glumicom, Zoe Kravic, a onda je 2014. započeo vezu s pevačicom Domino Kirk, s kojom se i venčao 27. marta 2017. u njujorškoj opštini.

Oženivši Dominu, pristao je da postane očuh njenom sinu Kasiusu, kojeg je imala iz braka s muzičarem Morganom O’ Kaneom, da bi u avgustu 2020. dobili zajedničko dete - još jednog dečaka.

Put do začeća za njih nije bio nimalo lak, jer je, kako su i javno govorili, Domina imala dva spontana pobačaja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs