OTAC MU JE BIO POP, OBLAČIO SE KAO ŽENA, A SINA JE ZLOSTAVLJAO: Pevač je terao svoje žene da spavaju s drugim muškarcima

Tek nakon smrti muzičara Marvina Geja saznalo se za sve poremećene stvari koje su se dešavale od njegovog detinjstva, a koje je on nastavio da radi tokom svog života

Vip priča
15:12h Autor:
OTAC MU JE BIO POP, OBLAČIO SE KAO ŽENA, A SINA JE ZLOSTAVLJAO: Pevač je terao svoje žene da spavaju s drugim muškarcima
Tragičan život i traume Marvina Geja, Foto: Detroit Free Press archives / Newscom / Profimedia

Marvin Gej bio je američki pevač, tekstopisac i muzički producent kojeg su zvali "princ soul muzike", ali iza velikog talenta krile su se traume iz detinjstva koje su mu ušle u kožu toliko duboko da je i sam pravio neke prilično jezive stvari.

Marvin Penc Gej Mlađi ruđen je 1939. godine u Vašingtonu od oca Marvina Geja Starijeg koji je bio sveštenik i majke Alberte koja je bila domaćica.

Otac mu je bio mnogo strog čovek koji je ga je tukao i bičevao za svaku sitnicu.

Godinama kasnije Marvin Gej je opisao svoje detinjstvo kao „život sa kraljem. Veoma promenljivim, okrutnim i svemoćnim kraljem“, piše Nova.

Marvin Gej
foto: Globe Photos / Zuma Press / Profimedia

Morao sam da pazim na njegove promene raspoloženja i sve sam radio kako bih dobio njegovu naklonost. Ali, u tome nikada nisam uspeo. Iako mi je najveći cilj u detinjstvu bio da zadobijem njegovu ljubav, često sam mu prkosio. Mrzeo sam njegovo ponašanje“, rekao je slavni muzičar jednom prilikom.

Marvinov otac, stariji Marvin bio je sveštenik, ali je neretko voleo da se oblači kao žensko i nosi perike.

Na početku svoje pevačke karijere, Marvin je svom prezimenu dodao slovo e, kako bi se distancirao od oca i svih pogrdnih naziva, ali i kako bi izbegao pitanja o sopstvenoj seksualnosti.

Marvin Gej
foto: Starstock/Photoshot / Avalon / Profimedia

Uskoro je upoznao uticajne ljude iz muzičke industrije i pristupio diskografskoj kući koju je osnovala Ana Gordi, sa kojom je Marvin godinu dana kasnije otpočeo vezu, iako je bila 17 godina starija od njega.

Par je odlično sarađivao na privatnom i poslovnom planu, a venčali su se 1963. godine.

Ana nije mogla da ostane u drugom stanju, ali je u javnosti lažirala trudnoću. Njih dvoje dobili su sina čija je biološka majka otkrivena tek posle Marvinove smrti, a reč je o nećaki muzičareve supruge Denis. Ona se porodila kada je imala 17 godina. Pevač je svoje dete nazvao Marvin Penc Gaj Treći.

Dakle, iako mu je otac uništio detinjstvo, on je svom nasledniku dao isto ime.

„Razdiralo me je to. Poštujem tradiciju, ali nisam želeo da ime podseća na mog oca. Doneo sam odluku kada je on došao kod nas i tradicija je morala da bude nastavljena. To smo naučili iz Starog zaveta. Odlučio sam da ne ponavljam greške kao moj otac i u tome sam negde uspeo, a negde nisam. Dete je veliki izvor radosti, ali nisam slutio koliko će mu vremena posvećivati moja supruga. Moj otac bio je ljubomoran na mene, a ja sam osetio da se slično osećanje javlja i u meni“, ispričao je slavni pevač.

Ana i Marvin razveli su se 1977. godine nakon učestalih svađa.

U tom periodu Marvin je već imao novu devojku Džernis Hanter koju je upoznao 1973. godine. Ona mu je rodila ćerku Nonu i sina Frenkija.

Ona je kasnije otkrila kako ju je terao da spava sa drugim muškarcima, kao i da je on bio kokainski zavisnik.

Marvinov život i karijera prerano su se završili, i to ubistvom, a pisalo se da je samo četiri dana pre stravičnog događaja, on pokušao da izvrši samoubistvo. Zbog depresije je iskočio iz automobila u pokretu, ali se samo malo povredio.

Marvin je svom ocu za Božić 1983. godine darovao pištolj, kako bi mogao da se odbrani od provalnika, ali je to bila velika greška.

Prvog aprila 1984. godine došlo je do svađe između Marvinovih roditelja. Tada je došlo i do fizičkog sukova između oca i sina, ali je Alberta, pevačeva majka, uspela da ih razdvoji. Samo nekoliko trenutaka kasnije otac Marvina Geja uzeo je pištolj i pucao sinu u grudi.

„Dobio sam što sam želeo. Nisam to mogao da učinim sam pa sam naterao njega. Dobro je, napravio sam sve što sam hteo i više nemam snage“, rekao je muzičar bratu Frenkiju, pre nego što je preminuo.

Njegov otac tada je osuđen na samo šest godina zatvora.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs