Svetla strana Holivuda

GLUMAC JE ČEKAO 21 GODINU DA BI KOLEGI VRATIO USLUGU: "Ovo ti nikad neću zaboraviti, brate moj"

Šampion u profesionalnom rvanju ne bi uspeo u Holivudu da velika zvezda nije stala iza njega. Sada Dvejn Džonson uzvraća uslugu Brendanu Frejzeru

Celebrities
Autor:
GLUMAC JE ČEKAO 21 GODINU DA BI KOLEGI VRATIO USLUGU: "Ovo ti nikad neću zaboraviti, brate moj"
Glumac čekao 21 godinu da kolegi vrati uslugu, Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Možda je holivudski star jedan od najplaćenijih glumaca koji danas snimaju, ali početkom 2000-ih, Dvejn Džonson se borio da postane glumac. Brendan Frejzer je bio glavni razlog zbog kojeg je uspeo da dobije ulogu koja će mu pokrenuti karijeru.

Više od dve decenije kasnije, The Rock (Stena), kako za zovu, nije zaboravio velikodušni gest svog prijatelja. Uzvratio mu je uslugu.

Nakon što je postao veliki šampion u svetu profesionalnog rvanja, Dvejn je želeo da se posveti glumi. Međutim, činilo se da je ovo bilo izazovnije nego što je očekivao: otkrio je da je njegovo rvačko iskustvo „prepreka“. The Rock je objasnio da ljudi nisu ozbiljno shvatili njegove glumačke aspiracije.

„Mislili su da ću biti u Holivudu neko vreme, možda snimiti nekoliko filmova, a onda otići u zaborav“.

Ljubazan gest Brendana mu je tada mnogo značio, piše Brightside.

Brendan Frejzer
foto: Profimedia

Frejzer je verovao u njega i bio je razlog zašto je profesionalni rvač postao glumac, dobivši svoju revolucionarnu ulogu. U to vreme, Brendan je bio na vrhuncu svoje karijere, glumeći u velikim filmovima poput Mumije. A 2001. godine, The Rock je dobio ulogu kralja škorpiona u filmu „Mumija se vraća“, za šta veliku zaslugu pripisuje Frejzeru.

Brendan, kao velika zvezda franšize, rekao je da je „morao da prihvati“ što je i njemu dodeljena uloga. Zapravo, Dvejnu je režiser priznao, a kasnije i sam glumac, da se Brendan šalio i da mu se odmah dopala ova ideja.

„Tako je srećan što si u filmu!“

Dvejne je kasnije objasnio da mu je poverenje koje je Brendan imao u njega mnogo značilo i dalo svo samopouzdanje koje mu je bilo potrebno kada je započinjao svoju novu karijeru.

Dvejn Džonson
foto: Profimedia

Karijera Stene imala je potom meteorski uspon.

Zahvaljujući Brendanu, Stena je godinu dana kasnije dobio glavnu ulogu u filmu „Kralj škorpiona“. To je bio veliki korak napred u njegovoj glumačkoj karijeri, a kako su godine prolazile, 50-godišnjak je postao jedna od najcenjenijih holivudskih mega zvezda i jedan od najbolje plaćenih zabavljača. Ali nikada nije zaboravio Frejzerovu podršku kada mu je bila najpotrebnija.

Više od 20 godina kasnije, dok je šetao crvenim tepihom uoči premijere filma „Crni Adam“, Dvejn je još jednom pomenuo Frejzera. Prisećao se:

Brendan je rekao: ’Uđi u moju franšizu’. Poželeo mi je dobrodošlicu kada nije morao. I nikad to nisam zaboravio.”

Frejzer se klonio reflektora.

Nakon što je bio na vrhuncu karijere kasnih 90-ih i ranih 2000-ih, Frejzer je glumio manje uloge i na kraju se udaljio od reflektora zbog ličnih problema.

Brendan Frejzer
foto: A24 / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Međutim, 2022. godine napravio je veliki povratak zahvaljujući visoko hvaljenoj glavnoj ulozi u filmu „The Whale“. A kako se Frejzer vratio glumi, Džonson je postao njegov pristalica broj 1.

Pedesetčetvorogodišnji Frejzer dobio je nekoliko minuta duge ovacije i pohvale od kritičara i obožavatelja. A jedan od njegovih najvećih pristalica dok je obnavljao karijeru bio je upravo Dvejn Džonson. Zvezda je tvitovala svoju podršku i radost što se Frejzer vratio na veliki ekran. Potom je još jednom pomenuo prethodni čin ljubaznosti svog kolege. The Rock je napisao:

„Tako sam srećan što vidim ove prelepe ovacije za Brendana. Podržao me da dođem u njegovu franšizu ’Povratak mumije’. To je bila prva moja uloga koja je pokrenula moju holivudsku karijeru. Navijam za sav tvoj uspeh, brate.”

Dvejn Džonson
foto: Profimedia

Međusobna podrška i naklonost između ova dva glumca, podseća nas da gest ljubaznosti može imati dug put i uticaj koji će promeniti život na nečijem putu. Dvejn i Brendon su inspirativni za sve i nadamo se da ćemo ih viđati još mnogo decenija na našim ekranima.

Šta mislite o ova dva glumca? Da li je neki ljubazan gest imao veliki uticaj i na vaš život?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs