NEKADAŠNJEG FRAJERA DANAS JE TEŠKO PREPOZNATI: Novinar ga je silovao i uništio mu karijeru, a dogurao je do 270 kg

Brendan Frejzer proslavio se 90-ih godina, i to u filmovima "Džordž iz džungle" i "Mumija", a od tada je njegov izgled drastično promenio

Celebrities
Autor:
NEKADAŠNJEG FRAJERA DANAS JE TEŠKO PREPOZNATI: Novinar ga je silovao i uništio mu karijeru, a dogurao je do 270 kg
Nekadašnjeg holivudskog zavodnika silovao je novinar, Foto: obra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Holivudski glumac Brendan Frejzer proslavio se u filmovima "Džordž iz džungle" i "Mumija" tokom 90-ih godina, ali njegov izgled se otada drastično promenio i na prvi pogled ga nije lako prepoznati.

Danas 53-godišnji Brendan bio je poznat po mišićavom telu, koje mu je bilo zaštitni znak i nosio je titulu seks-simbola, ali onda je odlučio da se na neko vreme povuče iz javnosti, a šokantno objašnjenje dao je tek godinama kasnije.

Brendan Frezjer važio je za najlepšeg muškarca Holivuda
Brendan Frezjer važio je za najlepšeg muškarca Holivuda foto: Profimedia

Naime, glumac je pre nekoliko godina javno otkrio da ga je 2003. godine seksualno napastovao tadašnji predsednik Hollywood Foreign Press Associationa Filip Berk i potvrdio da je to glavni razlog zbog kojeg je odlučio da se povuče.

Od tog trenutka kreće pakao za Frejzera, a zbog cele situacije nije bio pozivan ni na Dodelu Zlatnih globusa čiji je domaćin upravo sporno udruženje. Bio je zabranjen u Holivudu, a uloga gotovo da nije bilo.

Brendan Frejzer gotovo da je neprepoznatljiv
Brendan Frejzer gotovo da je neprepoznatljiv foto: Profimedia

"Ne znam da li je moje priznanje izazvalo nemilost grupacije HFPA. Ali tišina je bila zastrašujuća", rekao je Frejzer. "Kada tokom vaše karijere telefon prestaje da zvoni, počnete da se pitate zašto. Postoji mnogo razloga, ali da li je ovo jedan od njih? Mislim da jeste", objasnio je glumac 2018. godine ističući da je bio na "crnoj listi" Holivuda.

Na sve to, glumac je imao velikih zdravstvenih problema, te završio u bolnici gde je imao višetruke operacije. Njegovo lečenje trajalo je sedam godina. Franšiza "The Mummy" uzela je veliki danak zbog nehumanih uslova snimanja, što je samo pogoršalo postojeće probleme.

Brendan je imao niz zdravstvenig problema
Brendan je imao niz zdravstvenig problema foto: Profimedia

Takođe, 2007. godine prošao je kroz težak razvod od supruge Afton Smit koji je finaliziran 2008. godine, međutim, 2013. godine Frejzer je molio da mu se smanji alimentacija od 900.000 dolara godišnje jer više nije zarađivao toliko zbog smanjenja obima posla.

Frejzer je više puta bio i glavna meta ismejavanja zbog izgleda, jer više nije onaj holivudski zavodnik na kojeg je publika navikla. Poseban šok je bilo nedavno kada su mreže preplavile fotografije sa snimanja filma "Whale" na kojima je bilo teško prepoznati slavnog lepotana.

Brendan Frejzer drastično je promenio izgled zbog uloge
Brendan Frejzer drastično je promenio izgled zbog uloge foto: A24 / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Mnogi su bili ubeđeni da se zarad uloge još ugojio, ali, iako glumac jeste nabacio veliki broj kilograma, u pitanju je bio kostim. Međutim, upravo ova uloga vratila ga je ponovo u žižu javnosti, a film je izazvao ogromnu pažnju javnosti, kao i ovacije nakon prikazivanja.

Frejzer je konačno dobio vetar u leđa koji mu je bio potreban, a njegov slučaj ponovo se našao na radaru medija koji su ovog puta komentarisali da je Frejzer prvi muškarac iz javnog sveta koji je progovorio o zlostavljanju i zapravo bio deo "MeToo pokreta i pre njegovog nastajanja.

Glumac je srećom sada angažovaniji nego ikad pre, a vrata koja su mu bila zatvorena, sada su mu širom otvorena. Njega su paparaci nedavno uslikali i kada je napuštao hotel, a nikome nije promaklo i da je Frejzer izgubio ogroman broj kilograma, što su mnogi pozdravili, te se čini da je sve u njegovom životu konačno došlo na svoje.

1 / 9 Foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs