SRPKINJA KOJA JE HOLIVUD DOVODILA U BEOGRAD: Mirjana sa Čubure otkrila je Breda Pita, a njen život vredan je filma

Mirjana Van Blarikom poznata je svim filmadžijama u bivšoj Jugoslaviji, a mnoga poznata imena iz sveta filma zbog nje su došla u Beograd

Celebrities
21:00h Autor:
SRPKINJA KOJA JE HOLIVUD DOVODILA U BEOGRAD: Mirjana sa Čubure otkrila je Breda Pita, a njen život vredan je filma
Ko je Mirjana sa Čubure koja je otkrila Breda Pita?, Foto: Hollywood News Wire Inc. / Alamy / Alamy / Profimedia

Mirjana Van Blarikom, rođena Živković, u Los Anđeles je otišla davne 1968. godine, odakle je radila ekskluzivne intervjue za časopise “Duga”, “Stars”, “Feral Tribune”, kao i novine u Japanu, Australiji i Singapuru.

U svet poznatih uveo ju je Fric Lang, čuveni nemački reditelj koji je bio prijatelj njenog oca Ivana Živkovića, protagoniste prvog srpskog filma “Nevinost bez zaštite”.

Preko njega Mirjana je upoznala mnoga velika imena Holuvuda poput Bet Dejvis, Gregori Peka, Džoan Kraford, i mnogih drugih.

Ova rođena Beograđanka sa Čubure, dala je veliki doprinos FEST-u u prvoj deceniji od njegovog osnivanja, tako što je svoja lična poznanstva stečena u Holivudu koristila kako bi mladom festivalu obezbedila eksluzivne goste.

Zahvaljujući Mirjani, u Beogradu su bili Piter Bogdanović, Džek Nikolson, Robert de Niro, Sisi Spejsik, Elizabet Tejlor, Dženifer ONil, Frensis Ford Kopola…, čitava plejada svetski popularnih glumaca i reditelja.

„Nije mi bilo teško, išlo je lako, upravo zbog svih kontakata koje sam u tom trenutku imala“, rekla je Mirjana jednom prilikom, čiji život i sam liči na filmsku priču.

Lepotom i harizmom savršeno se uklopila među zvezde sa kojima se družila, a posebnom energijom i nekovencionalnošću uspela je da ih dovede u Jugoslaviju.

Mirjana je čak bila i presednik Udruženja filmskih novinara akreditovanih u Holivudu (Hollywood Foreign Press) koje dodeljuje Zlatni globus.

Pričalo se da je upravo ona otkrila sada već čuvenog Breda Pita, a zanimljiv je podatak da Mirjana ima ekskluzivno pravo na korišćenje imena slavne glumice nemih filmova Meri Pikford.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs