BURAN ŽIVOT

MILJENIK ŽENA ČISTIO JE KOKOŠINJCE I ŠTALE DA BI PREŽIVEO: A sa 15 godina bio je ŽRTVA SILOVANJA i zlostavljanja

Životna priča Metjua Mekonahija krije mračne tajne i teške trenutke kroz koje je prošao. Danas je ostvario svoje snove i teži ka novim ambizijama.

Vip priča
Autor:
MILJENIK ŽENA ČISTIO JE KOKOŠINJCE I ŠTALE DA BI PREŽIVEO: A sa 15 godina bio je ŽRTVA SILOVANJA i zlostavljanja
Metju Mekonahi, Foto: Profimedia

Slavni američki glumac Metju Dejvid Mekonahi, rođen je na današnji dan, 4. novembra 1969. u gradiću Uvaldeu, u američkoj saveznoj državi Teksas. Rođen je kao najmlađe dete učiteljice i vlasnika benzinske pumpe, poznat je kao velika zvezda Holivuda, a njegov život krije tešku priču punu traumatičnih iskustava.

Od malih nogu je pokazivao interesovanje za sport, a njegovo detinjstvo obeležili su nefunkcionalni porodični odnosi. Naime, tokom svog odrastanja gledao je strašne prizore koji su mu se duboko urezali u sećanje.

Metju Mekonahi
Metju Mekonahifoto: Reuters

Odrastanje u nezdravnoj porodici

Njegovi roditelji često su se svađali, dok su svađe gotovo uvek eskalirale fizičkim sukobima koji su mogli fatalno da se završe. U svojoj biografiji, glumac je opisao detalje njihovih svađa, a jedna situacija se posebno izdvojila.

Naime, opisao je njihovu borbu u kojoj je ona u ruci imala nož, a on bocu kečapa. Na kraju su oboje bili prekriveni kečapom i krvi, dok se Metju s braćom skrivao iz kreveta.

"Pali su na kolena na kuhinjski pod koji je bio preliven kečapom i krvi... i počeli voditi ljubav. Tako su se moji roditelji voleli.", prisetio se glumac u biografiji.

Njegovi roditelji rayveli su se čak dva puta, dok su se tri puta venčali, a osim slavnog holivudskog glumca, imaju dvojicu starijih sinova - Majkla i Patrika, koje su usvojili. Njegova porodica živela je u konzervativnim, katoličkim uverenjima.

Obrazovanje i "trnovit" put uspeha

Išao je u srednju školu Longvju, u kojoj se isticao kao dobar sportista i u kojoj je proglašen najzgodnijim učenikom.

U svojoj biografiji odtkrio je mučne detalje iz srednjoškolskih dana i opisao na koji način je bio izložen maltretiranju. U jednom poglavlju Mekonahi opisuje kako ga je čovek "onesvestio" i seksualno napao.

Metju Mekonahi
Metju Mekonahifoto: Profimedia

"Maltretirao me je muškarac kada sam imao 18 godina - onesvestio me je i bacio me u zadnji deo kombija", piše on. Slavni glumac opisuje i kako je bio "ucenjen da ima se*s prvi put kada je imao 15 godina".

"Bio sam siguran da idem u pakao zbog se*sa pre braka", kaže on. "Danas sam siguran da se nadam da to nije slučaj."

Po završetku srednje škole doneo je odluku koja je porodicu ostavila bez teksta. Uprkos velikim željama njegovog oca, da ga nasledi u biznisu, doneo je odluku da se odseli na drugi kraj planete, u Australiju.

Tamo je, po sopstvenom priznanju, prao suđe, čistio štale i kokošinjce. Nakon što je uvideo da to i nije neki život vratio se u Ameriku i upisao fakultet u Teksasu.

Nakon što je uvideo da to i nije neki život vratio se u Ameriku i upisao fakultet u Teksasu. Od samog početka znao je da se neće baviti tim poslom, te da ga to ne privlači.

Ostvarenje snova

Samo mu je korak nedostajao da postane pravnik, ali shvatio je kako to zanimanje nije ono što će ga usrećiti i koje će raditi s ljubavlju. Rešio je da napravi preokret i uputio se u "fabriku snova" bez velikih očekivanja.

Počeo je da radi na svom umetničkom talentu, a kako bi se finansirao, snimao je reklame, posebno za pivo, a takođe je snimao i studentske filmske projekte. Snimanje reklama za pivo mu s eposebno svidelo, a koje se odlično uklopilo u njegov teksaski akcenat.

Kda je upoznao kasting agenta Dona Filipsa, njegov život počeo je znatno da se menja. Agent ga je upoznao s rediteljem Ričardom Linklaterom. Upravo ga je on angažovao 1993. za ulogu u filmu "Munjeni i zbunjeni", iako se na početku nećkao, smatrajući da je Mekonahi prezgodan za tu ulogu. Ipak, tada je pala odluka da pusti brkove i bradu, a to se pokazalo odlično jer je Linklater momentalno pristao da mu da ulogu.

Metju Mekonahi
Metju Mekonahifoto: AP

S kolegama iz filma, Milom Jovović, Benom Aflekom, gotovo preko noći postao zvezda o kojoj se govori i koju svi žele da angažuju u svojim filmovima. Zahvaljujući tome već je godinu kasnije dobio ulogu u filmu "Teksaški masakr motornom testerom". Iako je imao važnu ulogu, film je u konačnici bio veliko razočaranje za sve, a jedino dobro u svemu bili su on i njegova kolegica Rene Zelveger.

A onda je došla uloga u filmu "Vreme ubijanja". Iako su producenti na početku u njoj želeli da vide Breda Pita ili Vala Kilmera, ulogu je na kraju dobio Mekonahi te je za nju nagrađen 1997. na dodeli MTV-jevih filmskih nagrada. Ali za njega je važnije bilo to što je tada osvojio srce svoje kolegice Ešli Džad.

Metju Mekonahi
Metju Mekonahifoto: Profimedia

Zahvaljujući svom izgledu stekao je neverovatnu popularnost, a na osnovu izgldeda mnogi su ga upoređivali sa slavnim Polom Njumenom. Njegova karijera išla je uzlaznom putanjom, a angažmani nisu prestali da se ređaju.

Ljubavni život

Slavni glumac uglavnom je ljubavne romanse nizao sa koleginicama sa kojima je igrao u filmovima, Sandru Bulok zamenila je Ešli Džad, nju Penelope Kruz, i tako dalje.

Metju Mekonahi i Sandra Bulok
Metju Mekonahi i Sandra Bulokfoto: Profimedia

Na kraju je upoznao ljubav svog života, brazilsku manekenku Kamilu Alveš, javnost je ostala iznenađena njihovom objavom u januaru 2008. da čekaju prvo dete. Nakon sina, 2010. dobili su ćerku, a potom dve godine kasnije još jednog sina.

Metju Mekonahi i Kamila Alveš
Metju Mekonahi i Kamila Alvešfoto: Profimedia

Metju i Kamila venčali su se 2012, na privatnoj ceremoniji u njihovom domu, kojoj su prisustvovala i njihova deca Lejvi, Livingston i Vida.

Nove ambicije

Već duže vreme se spekuliše kako nakon glumačke karijere želi da krene stopama Ronalda Regana i da ponovi istoriju i postane američki predsednik.

Metju Mekonahi
Metju Mekonahifoto: Profimedia

Nedavno se tako sa govornice u Beloj kući strastveno zalagao da se u Americi napokon promene zakoni o nošenju oružja jer je na strani onih koji su svesni koliko nedužnih gine u suludim pucnjavama što se događaju na američkim ulicama, u prodavnicama i, što je najgore, školama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs