metju mekonahi

MILJENIK ŽENA IMAO JE DETINJSTVO IZ PAKLA: Potresni detalji iz knjige slavnog glumca koji je trpeo zlostavljanje


Slavni glumac Metju Mekonahi jedan je od omiljenih među ženskom populacijom. On je odlučio da u svojoj novoj knjizi podeli sa fanovima baš sve detalje svog života.

Vip priča
Autor:
MILJENIK ŽENA IMAO JE DETINJSTVO IZ PAKLA: Potresni detalji iz knjige slavnog glumca koji je trpeo zlostavljanje
Metju Mekonahi govori o nasilji i teškom odrastanju, Foto: Profimedia

Slavni američki glumac Metju Mekonahi (52) otkrio je svojoj knjizi nepoznate detalje iz svog života opisavši kako je izgledalo odrastanje dečaka iz radničke porodice i odgajanje u katoličkom duhu.

Metju je rođen u novembru 1969. i odrastao u Teksasu kao najmlađe dete učiteljice i vlasnika benzinske pumpe. Slavni glumac objasnio je svoj kompleksan odnos sa roditeljima i zlostavljanja kada je bio tinejdžer.

Knjiga je lične prirode i dotiče i čitaoce koje zanima mnogo više od letimičnih pogleda u život neke slavne ličnosti.

Metju je definisao "Zelena svetla" kao ljubavno pismo koje je napisao životu, koji piše velikim slovom.

Slavni oskarovac je poznat po ekstremnim transformacijama koje zahtevaju uloge, a u ovoj knjizi piše o svom životu i surovo je iskren.

Zbog izuzetno privlačnog izgleda popularan je bio i pre prvih filmskih uloga, te može da se pohvali i sa nagradom "Najzgodniji student".

Metju Mekonahi
foto: Profimedia

Studirao je pravo, ne sluteći da će jednoga dana da glumi advokate i detektive i da će milioni žena širom sveta ludeti za njim jer je jedan od najuverljivijih glumaca u romantičnim komedijama.

U potresnim delovima knjige piše o nasilnim epizodama iz porodičnog života kojima je svedočio kao dete i objašnjava da tada zapravo nije znao čemu to tačno svedoči.

"U tom trenutku sam bio uplašen, ali čak ni tada i odmah nakon toga, nikad nisam dovodio u pitanje ljubav koju su mama i tata imali ili ljubav koju su nam pružili", napisao je Metju u svojoj knjizi.

Knjigu je počeo rečima da ovaj život živi već pedeset godina, i da njegovu zagonetku pokušava da reši četrdeset dve godine, a dnevnike o mogućim rešenjima i zagonetke vodi poslednjih trideset pet godina.

"Beleške o uspesima i neuspesima, radostima i žalostima, o stvarima kojima se čudim i onome zbog čega se naglas smejem. Kako biti pravedan. Kako ublažiti stres. Kako se zabaviti. Kako manje nanositi bol drugima. Kako da drugi manje nanose bol meni. Kako biti dobar čovek. Kako naći smisao u životu. Kako biti verodostojniji samome sebi. U poslednje vreme sam skupio hrabrosti da otvorim te dnevnike. Pronašao sam priče kojima sam svedočio i koje sam doživio, lekcije koje sam naučio i zaboravio, pesme, molitve, verovanja o tome šta je bitno i mnoštvo nalepnica za automobile. Pronašao sam doslednost u načinima kojima sam pristupao životu i koji su mi pružali više zadovoljstva i u to vreme i danas", napisao je glumac.

Metju Mekonahi
foto: Profimedia

Nakon toga, čitaocima je priznao da je knjigu pisao u "samici" usred pustinje, ali otkrio i da je svestan činjenice da je njegovu knjigu nemoguće svrstati u bilo koji uobičajeni literarni žanr, navodi Večernji list.

- Ona nije klasična autobiografija, nije ni priručnik za samopomoć, iako je i sve to. Možda bi najbolje bilo da se nazove memoarima punim saveta , a sam autor kaže da je ona:

"...album, zapis, priče o mom dosadašnjem životu. Sve što sam doživeo, o čemu sam sanjao, čemu sam težio, što sam dao i dobio. Istine koje su uticale na moj prostor i vreme, i to na takve načine da ih nisam mogao zanemariti. Sporazume koje sam sklopio sa samim sobom..."

"Zelena svetla" bila su 72 nedelje na listi bestselera Njujork tajmsa, a možda i veći kompliment od onih koji su kupili njegovu knjigu slavnom glumcu je dao čuveni "Guardian" kad je o njegovoj knjizi napisao:

"Jedna od najboljih knjiga godine!"

Inače, već duže vreme se spekuliše kako nakon glumačke karijere želi da krene stopama Ronalda Regana i da ponovi istoriju i postane američki predsednik.

Metju Mekonahi
foto: Profimedia

Nedavno se tako sa govornice u Beloj kući strastveno zalagao da se u Americi napokon promene zakoni o nošenju oružja jer je na strani onih koji su svesni koliko nedužnih gine u suludim pucnjavama što se događaju na američkim ulicama, u prodavnicama i, što je najgore, školama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs