KAKO DANAS ŽIVI NAJPOZNATIJA DEVICA: Sa 15 godina se gola slikala za Plejboj, a u 3. deceniji je izgubila nevinost

Glumica Bruk Šilds bila je veoma poznata i tražena u od kako je ušla u svet glume. Iza nje stajala je njena menadžerka i majka Teri Šilds koju su mnogi osuđivali zbog eksploatisanja tela njene maloletne ćerke

Vip priča
15:29h Autor:
KAKO DANAS ŽIVI NAJPOZNATIJA DEVICA: Sa 15 godina se gola slikala za Plejboj, a u 3. deceniji je izgubila nevinost
Bruk Šilds, Foto: Profimedia

Bruk Šilds (57) priznala je da žali što je 1985. godine otkrila da je nevina, jer ona smatra da je to ono što ju je obeležilo za ceo život. Sasvim iskrena i otvorena, glumica je u svom podkastu "Šta sad? Sa Bruk Šilds" rekla i ovo:

"U knjizi je bilo to jedno poglavlje gde ne govorim o apstinenciji samoj po sebi, već o mogućnosti vlastitog izbora. Dobijala sam mnogo mejlova od mladih obožavalaca koji su mi slali pitanja poput: "Dečko želi da budemo intimni, a ja još nisam spremna. Što da radim?" Odgovarala bih im: "Ne morate da radite bilo šta što ne želite".

Međutim, to priznanje koje je iznela u knjizi negativno je uticalo na njen život:

"Postala sam najpoznatija devica na svetu. Kada se nađete pod "paljbom" u tim godinama, naučite da budete otporni na sve i zato sam i naučila da budem spremna na sve u ovoj industriji, što može da bude teško", istakla je.

Glumica je nevinost izgubila sa dečkom Dinom Kejnom. "Žao mi je što sam čekala, jer postojao je taj neki osećaj radosti i slobode koji je trebalo da osetim u vezi koja je bila tako lepa i slatka".

Bruk je u svojoj knjizi "There was a little girl" napisala da je nakon tog čina osećala osećaj krivice jer se njena majka Teri, koja je bila i njen menadžer, ljutila što je ona prekršila "zavet čednosti".

"Verujem da je zapravo želela da ostanem samo njena devojčica. Želela da da ima apsolutnu vlast nada mnom... A odrastanje i seks značili su da je napuštam", dodala je.

Podsetimo, Bruk Šilds je postala planetarno poznata posle uloge u filmu "Plava laguna", a mnogi se sećaju 13-godišnje Bruk iz kontroverznog filma "Pretty Baby". Tamo je glumila dečju prostitutku, a zbog te uloge usledili su samo problemi.

Zbog golišavih scena u spomenutom filmu pale su optužbe za dečju pornografiju. Javnost je osudila njenu majku, takođe bivšu glumicu Teri Šilds. Niko nije mogao da veruje da je, kao glumica i producent, dopustila svojoj maloletnoj kćerki da se uvuče u tako nešto, a znala je o čemu se radi. Ali, Teri se nije obazirala na komentare. Šuškalo se da je htela i prodati zavodničke fotografije Bruk iz filma.

Tri godine pre toga, javnost je ostala zaprepaštena kada je tad 10-godišnja Bruk pozirala gola profesionalnom fotografu. Dok su mnoge dečje zvezde u to doba pozirale u bundicama, šetale dečjim revijama, bile u sladunjavim reklamama, ona je krenula u potpuno drugom pravcu. Ta njena gola fotografija nazvana je "Duhovna Amerika" pa je Bruk bila na njoj našminkana.

Trebala je biti izložena u galeriji Tate Modern u Londonu, no nakon upozorenja policije je uklonjena. Ipak, fotografije su objavljene u časopisu "Sugar And Spice", jednoj od publikacija Plejboja. Bruk je svojevremeno ispričala da ima traume zbog toga što je radila kao devojčica, iako tada nije bila svesna koliko je to opasno.

Budući da je Bruk vrlo mlada ušla u holivudski svet glume i modelinga, do svoje 16 godine postala je jedna od najprepoznatljivijih lica. Za to su zaslužne većinom provokativne i kontroverzne glumačke uloge. Iako je majka odobrila njeno golo poziranje i kontroverznu ulogu u "Pretty Baby", Bruk je rekla da je Teri uvek brinula o njoj.

"Kad god bi me neko pogledao, ona bi mu govorila: "Odseć ću ti mu** i naterati te da ih pojedeš"", ispričala je svojevremeno Bruk.

Ali njih dve nisu uvek imale haromoničan odnos. Često su imale problema jer se Teri borila sa zavisnošću od alkoholu... Teri je preminula 2012. godine.

Bruk se udavala dva puta. Dve godine je provela u braku s teniserom Andrejem Agasijem, a 2001. udala se za Krisa Henčija sa kojim ima dve kćerke.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs