hrabro korača kroz život

SILOVALI SU JE PRED OČIMA MUŽA KOJI JE GEJ: Obolela je od raka ali nije posustala - ovako kroz život korača ŽENA LAVICA

Slavna glumica Fren Drešer uvek je nasmejana i raspoložena, međutim njen osmeh krije bolnu životnu priču.

Vip priča
Autor:
Fren Drešer preživela je pravi pakao, Foto: Profimedia

Slavna glumica Fren Drešer (66) koja se proslavila ulogom u u seriji "Dadilja" iza sebe ima tešku i bolnu prošlost, no uprkos tome kroz život korača hrabro i odvažno.

Od emitovanja popularne serije prošlo je 30 godina, a glumica izgleda kao da je za nu vreme stalo. Pre 3 meseca pojavila se na dodeli SAG nagrada, te tom prilikom oduševila svojim izgledom. Lepa i nasmejana Fren blistala je u dugačkoj crnoj haljini za koju su mnogi imali samo reči hvale.

Fren Drešer
foto: Profimedia

Njeno raspoloženje i osmeh kojim zrači ne idu u prilog činjenici da je imala težak život. Međutim, iza njenog nasmejanog lica krije se priča o silovanju koje se desilo 1985. godine.

Naime, glumica je bila u braku sa Markom Džejkobsonom od 1978. do 1999. godine, a upravo njen suprug prisustvovao je strašnom događaju kada su u njihov dom upala dvojica naoružanih provalnika. Jedan je silovao Fren, a drugi njenu prijateljicu, dok su Pitera vezali i primorali da gleda užasne scene.

U tom trenutku, Fren je imala 28 godina.

"Tada nismo znale da su taj muškarac i njegov brat bili na uslovnoj slobodni. Bilo je grozno i pomisliti da je bio zatvoren, a potom pušten, i da je nakon svega to uradio", rekla je Fren svojevremeno za CNN.

Njeno fotografsko pamćenje i opis provalnika, olakšali su posao policiji koja je uspela da je pronađe počinioce.

"Budući da imam fotografsko pamćenje, pomogla sam policiji i ilustratoru da napravi skicu prema kojoj su ga kasnije pronašli i priveli" - ispričala je glumica.

Sada zna da je zatvoren i da više nikome ništa neće učiniti nažao.

"Barem sam nakon svega imala taj završetak, koji mnoge žene nemaju. Ne moram da se bojim da ću ga sresti iza nekog ugla. Nakon što se to dogodilo, rekla sam prijateljima, ali nisam imala snage da nazovem svoje roditelje i kažem im šta se dogodilo", otkrila je Fren.

Fren Drešer
foto: Profimedia

O silovanju je prvi put progovorila 1996. kada joj je dijagnostikovan rak materice. Sve detalje opisala je u autobiografiji "Enter Whining".

"Dugo godina se nisam nosila i bavila s boli koju je silovanje uzrokovalo. Na kraju sam završila s karcinomom. Telo je odlučilo da se slomi i stvori bolest. Bilo je to veliko iskustvo za mene", rekla je glumica.

Ona veruje da je upravo taj događaj bio krivac i okidač raka, od kojeg je obolela 2000. godine. Međutim, postoji još jedna stresna situacija koja ju je zadesila, te prouzrokovala veliki stres.

Naime, godinu dana pre nego što joj je dijagnostikovan karcinom, razvela se od supruga, jer je on shvatio da je - homoseksualac.

"Nisam srećna što sam imala karcinom i ne želim ga nikome, ali bolja sam osoba postala posle toga. Nekada najbolji darovi dolaze u najružnijim pakovanjima" , rekla je Fren.

Ipak, nju ni to nije slomilo. 2007. Fren je osnovala humanitarnu organizaciju za borbu protiv raka i aktivirala se u javnosti. Hrabra Fren danas je napunila 66. godina, a 2014. udala se za sedam godina mlađeg Šivau Ajaduraija, američkog naučnika i komputerskog stručnjaka.

1 / 11 Foto: Reuters
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs