tragičan kraj velike zvezde

TRAGIČNA SUDBINA NAJLEPŠE ŽENE JUGOSLAVIJE: "Crna princeza" umrla je potpuno zaboravljena kao beskućnica, u ponoru droge

Margita Magi Stefanović bila je velika zvezda Jugoslavije, imala je vrlo uspešnu karijeru, ali život se poigrao sa njom. Životna priča velike zvezde završena je njenom tužnom smrću. Umrla je kao beskućnica.

Vip priča
Autor:
TRAGIČNA SUDBINA NAJLEPŠE ŽENE JUGOSLAVIJE: "Crna princeza" umrla je potpuno zaboravljena kao beskućnica, u ponoru droge
Margita Magi Stefanović umrla je kao beskućnica, potpuno zaboravljena od svih, Foto: Printscreen Youtube/Bojan Jevtic

Prošlo je 20 godina od smrti čuvene Margite Magi Stefanović, članice rok grupe EKV. Bila je simbol lepote u Jugoslaviji, ali njen život poprimio je tragične obrise.

Zanimljivo je da je dobila titulu "crne princeze" novog talasa, dok je vremenom ta titula počela da se pretvara u surovu realnost. Od velike i uspešne zvezde došla je do doma za beskućnike, potpuno zaboravljena i odbčena od svih.

Umetnički talenat nasledila je od oca, koji je bio pozorišni i TV reditelj, Slavoljub Stefanović-Ravasi. Završila je muzičku školu, gde su prepoznali njen veliki talenat i potencijal.

Njen talenat bio je toliko očigledan, te su joj nudili školovanje na prestižnom konzervatorijumu u Moski. Njena majka smatrala je da je Magi isuviše mlada za tako nešto, te ostaje u Beogradu gde upisuje Arhitektonski fakultet.

Početak njene uspešne karijere obeležio je sustret sa osnivačem benda Katarina II, Milanom Mladenovićem, 1982. godine. Njena pojava i talenat oduševili su Mladenovića koji joj je odmah ponudio mesto u bendu.

1984. godine grupa je izdala svoj prvi album, nakon čega kreću put uspešne turneje. Nakon promene sastava benda, budući da je otišao nosilac licence imena Katarina II, bend menja ime u Ekatarina Velika - EKV.

Megi je bila jedna od najistaknutijih članica ove grupe, a radila je mnogo toga, kao što su producentski i glumački poslovi. Njen veliki uticaj na muziku EKV-a učinio je da njeno ime postane sinonim za istu.

Ipak, godine uspeha protekle su u senci borbe s teškim narkoticima, kako Magi tako i ostalih članova benda.

Njen sunovrat počinje nakon raspada grupe, koji svi sa tugom dočekali, te se čini da ju je muzika držala u životu.

Uprkos tome što je bila ultra uspešna na profesionalnom planu , njen privtni život postajao je sve tužniji. Borila se sa zavisnošću od droga koja je eskalirala nakon očeve smrti. Megi je pokušavala na sve načine da se oslobodi poroka, ali se činilo da nema povratka.

Prodala je porodični stan, te je na periferiji Beograda kupila dva manja, ostatak novca iskoristila je za put u daleku Indiju. Imala je veliku želju da u dalekoj zemlji promeni svoj život, ali ipak njena želja se nije ostvarila.

Ubrzo se vraća u Beograd i povlači jedan hrabar potez, koji će je skupo koštati. Naime, Megi prodaje oba stana da bi nakon što je potrošila sav novac, ostala na ulici.

Poslednje godine života provela je u napuštenoj garaži u predgrađu Beograda i skloništu za beskućnike na Voždovcu. Umrla je u 2002. godine u klinici za zarazne bolesti u Beogradu, u 43. godini života.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs