DUŠICA RADOSAVLJEVIĆ

DUŠICA JE TOKOM RATA POBEGLA IZ JUGOSLAVIJE: Ova Beograđanka je živela u logoru, pa postala MAĆEHA koju Holivud obožava

Po zadivljujućoj biografiji Deniz Hejl, rođene u Beogradu pod imenom Dušica Radosavljević, mogli bi se napisati romani.

Vip priča
11:36h Autor:
DUŠICA JE TOKOM RATA POBEGLA IZ JUGOSLAVIJE: Ova Beograđanka je živela u logoru, pa postala MAĆEHA koju Holivud obožava
Dušica Radosavljević usšena je u Holivudu, Foto: Profimedia

Bila je bliska prijateljica svih čije ime nešto znači, bivša supruga Vinsenta Minelija i kraljica američkih elitinih krugova, a ovo je priča o njenom životnom putu preko trnja do zvezda, piše Citymagazine.rs

Dušica Radosavljević, u Americi poznatija kao Deniz Hejl, u ranoj mladosti pobegla je iz Jugoslavije, tačnije iz Beograda gde je živela u siromaštvu, i otišla u Italiju. Ona danas za sebe priča da je imala neverovatno puno sreće i da je vodila privilegovan život, ali u ranim godinama njenog detinjstva ništa nije ukazivalo da će živeti u neverovatnoj raskoši i da će biti žena koja je upletena u sve eminenentne slojeve društva.

Preko trnja do zvezda

Detinjstvo i tinejdžerske godine provela je sa bakom i dekom na Vračaru, u ulici Prote Mateje, jer su njeni roditelji često bili odsutni – otac joj je bio kraljev oficir. Potom je kao šesnaestogodišnjakinja otišla odmah posle rata otišla na jednu ekskurziju i rešila da se više nikada ne vrati – jer njena porodica našla se u komunističkoj nemilosti i sve im je uzeto. Ona i nekolicina njenih prijatelja pronašli su čoveka koji će ih svojim čamcem prebaciti u Italiju. Bila je izbeglica bez dokumenata, a živela je u izbegličkom logoru. Počela je da radi kao manekenka za neke manje modne kuće i tada je upoznala svog prvog supruga, bogatog Italijana Đuzepea Đigantea.

“Pre udaje nisam znala da je toliko bogat. Tada sam imala 16 godina, pet haljina, dve torbe i tri para cipela. Bilo mi je teško, ali sam osećala da me čeka nešto divno”, rekla je pre 20 godina za “Glas javnosti”.

Carica San Franciska

S prvim suprugom proputovala je ceo svet. Ali, brzo je usledio razvod i Dušica odlazi u SAD gde upoznaje Vinsenta Minelija, čuvenog režisera i oca slavne Lajze Mineli. Udaje se za njega i tako postaje maćeha slavnoj holivudskoj divi kojoj je i danas velika podrška.

Brak s Minelijem bio je njena ulaznica u svet glamura. Počela je da se druži s velikim zvezdama i polako stvarala ugled u Holivudu, a ubrzo je u ovim krugovima postala poznata i kao “carica San Franciska” jer su muškarci padali pred njom na kolena, i to ne bilo kakvi – već oni uspešni i pametni.

Treća sreća

Sa Minelijem je postala kraljica društvenih krugova, ali treći brak doneo joj je neverovatno bogatstvo i svetski ugled. Poznanstvo sa Prentisem Kobeom Hejlom, jednog od najbogatijih Amerikanaca, brzo je prerastao u nešto više. Postala je njegova ljubavnica, ostavila Minelija i preselila se u San Francisko. I danas tvrdi da je on bio najveća ljubav njenog života.

Kobeova tadašnja supruga Marialis znala je za njegovu aferu s Dušicom te je 1969. godine, kada je shvatila da neće moći da spasi brak, počinila samoubistvo.

– Vinsent je bio divan čovek, ali nisam mogla protiv sebe. Kad smo se upoznali Prentis je bio u braku. Nikad se nismo pokajali. Za dvadeset sedam godina, koliko smo proveli zajedno, samo tri nedelje bili smo razdvojeni. Oduvek sam bila svojeglava i svima govorila šta da rade. Jedino je on bio jača ličnost od mene – priznala je svojevremeno.

Dušica je u to vreme organizovala najpopularnije zabave u gradu, družila se čak i s Reganovima, a nakon Titove smrti na njegovu sahranu došla je kao član američke delegacije. Danas je i dalje jedna od najuglednijih članica holivudske društvene elite i vreme provodi s brojnim zvezdama, a bavi se i humanitarnim radom.

– Volim bogat društveni život, ali i te kako umem da cenim stabilnost, vreme provedeno sa jednim ili dvoje bliskih prijatelja. Volim da sam sama. Moj ranč je mesto na kom sam najsrećnija – rekla je ona.

1 / 7 Foto: Profimedia

Nikad ne tuži srpsku maćehu

Ova Srpkinja otkrila je i da je u sebi uvek sačuvala onaj karakteristični srpski ponos, prkos i neustrašivost. Ispostaviće se da su joj upravo te karakteristike bile potrebne nakon Hejlove smrti kada su njegova deca pokrenula sudski postupak kako bi je lišili nasledstva.

“Ako hoćete u boj, imaćete srpski rat”, rekla im je tada udovica, a posle pet godina proces je okončan u njenu korist. Prijatelji su joj tada poklonili jastuk na kome je pisalo “Nikad ne tuži srpsku maćehu.”

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs