ŽIVOTNA PRIČA

"SILOVAN SAM SA 6, A MOJA MAJKA JE SAZNALA ZA TO 30 GODINA KASNIJE": Povraćam svaki put kada se setim

Frontmen grupe Mamford i Sinovi, govori o dostizanju dna, otkrivanju svoje prošlosti i kako krenuti napred.

Vip priča
18:55h Autor:
"SILOVAN SAM SA 6, A MOJA MAJKA JE SAZNALA ZA TO 30 GODINA KASNIJE": Povraćam svaki put kada se setim
Muzičar silovan kada je imao 6 godina, Foto: Profimedia

Frontmen benda "Mumford & Sons" (Mamford i sinovi), Markus Mamford (35), napisao je pesmu "Kanibal" u kojoj opisuje šta mu se desilo kada je imao 6 godina.

Pesma govori o nečemu strašnom što se dogodilo Markusu, dok se on trudi da pronađe način na koji će o tome pričati sa ljudima. Pesma je direktna, tako naglašena, tako eksplicitna..

Markus Mamford
foto: Profimedia/editorial images

"Još uvek to mogu okusiti i mrzim to. To nije bio izbor u umu deteta i ti si to znao", tako počinju reči pesme.

"Imao sam šest godina kada sam bio seksualno zlostavljan. To nije bio niko iz porodice, niko iz crkve, što bi većina ljudi pretpostavila. Ali o tome nikome nisam pričao, do dana danas, a prošlo je 30 godina od nemilog događaja", rekao je Markus.

"Nisam rekao ni svojoj majici, odslušala je pesmu i pitala me je "o čemu je pesma", odgovorio sam da se radi o zlostavljanju. Bila je šokirana. Video sam kod nje potrebu da me zaštiti i pomogne. Užasno je, što je moja majka saznala preko pesme, šta mi se desilo", izjavio je Mamford.

Markus Mamford
foto: Profimedia/editorial images

Markus je sa glumicom Keri Maligen dobio dvoje dece i supruga ga je savetovala da potraži profesionalnu pomoć posle turneje 2018. godine kada je, kako je rekao, "dotakao dno".

"Ispričao je da je u toku terapije sa specijalistom za traume svaki put povraćao kada bi se prisećao događaja iz detinjstva. Sve vreme sam potiskivao sećanja i prirodno je da te stvari izađu na videlo. Ceo život sam imao problem sa disanjem, a nije astma, već samo da dođem do daha. Vremenom sam shvatao zašto".. izjavio je Markus.

"To je pesma o sramoti, desi vam se nešto zbog čega žalite, ne može se objasniti niti da vratite vreme.."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs