PROGLAŠEN JE ZA NAJSE*SI MUŠKARCA 2023: Dok su žene za njim ludele, on im je radio neoprostive stvari, jednu je sahranio

Patrik Dempsi proslavio se ulogom doktora Dereka Šeparda u seriji "Uvod u anatomiju", a sada nosi titulu najseksepilnijeg muškarca u 2023. godini

Celebrities
11:54h Autor:
PROGLAŠEN JE ZA NAJSE*SI MUŠKARCA 2023: Dok su žene za njim ludele, on im je radio neoprostive stvari, jednu je sahranio
Patrik Dempsi, Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ljubitelji popularne serije "Uvod u anatomiju" zasigurno pamte Patrika Dempsija po njegovoj ulozi doktora Dereka Šeparda, lika kog su gledaoci obožavali. Međutim, novi naslovi sada će dodatno obeležiti njegovu karijeru i ime. Dempsi je nedavno stekao titulu "najseksi muškarca na svetu" prema odabiru prestižnog magazina "People".

Godina 2023. donosi ovu prestižnu titulu 57-godišnjem glumcu, označavajući ga kao vrhunskog među muškarcima kad je reč o šarmu i privlačnosti.

No, uprkos slavi i uspehu, nedavno su se pojavile priče koje otkrivaju mračniju stranu ove zvezde.

Patrik Dempsi
foto: AP

Imao je samo 21 godinu kada se oženio svojom prvom ženom, koja je bila više nego dvostruko starija od njega. Pre nego što je postao Mekdrimi, Parker je imao probleme da privuče dame svojih godina, ali je mladi glumac umesto toga ušao u vezu sa starijom ženom, pa ju je oženio. Sa njom je imao svoj najveći skandal i blam. Parker je imala tada 44 godine i troje dece, uključujući glumca Korija Parkera, koji je Dempsijev najbolji prijatelj (navodno su postali prijatelji nakon što se oženio Rošel).

Glumac je imao samo 18 godina kada je upoznao Rošel"Roki" Parker 1984. godine kada je ona igrala njegovu tetku u predstavi Brajton Bič Memoari.

Na setu filma "Can't Buy Me Love", Roki Parker je postala žrtva fizičkog napada od strane svog tadašnjeg supruga, Patrika Dempsija. U sudskim dokumentima podnetim tokom njihovog razvoda 1994. godine, Parker je otkrila detalje uznemirujućeg incidenta. Dempsi ju je napao izražavajući želju da sazna kako je to biti u ulozi napadača na ženu. Posledice tog napada ostavile su trajne ožiljke na Parkerovoj ruci, uključujući artritis kao posledicu slomljenog prsta tokom nasilnog događaja. On je gurnuo Parker u kombi i zatvorio vrata na njenu ruku, izazivajući dodatnu povredu.

"Redovno sam odlazila kod psihijatra dok sam bila u braku i pila sam antidepresive i druge lekove kako bih mogla da funkcionišem", izjavila je Roki.

Njihov brak trajao je od 1987. do 1994. godine, ali detalji o nasilju i problemima nisu postali javno poznati sve do nekoliko godina nakon razvoda.

Parker je preminula 2014. godine od raka pluća i grla, a ova bolna iskustva iz braka sa Dempsijem ostavila su trag na njen život.

Elen Pompeo, Patrik Dempsi
foto: Profimedia

Patrika Dempsija kasnije su optuživali za neprimereno ponašanje prema kolegama tokom snimanja serije "Uvod u anatomiju". Linet Rajs je u knjizi "The Inside Story Of Grey's Anatomy" otkrila detalje o Dempsijevoj problematičnoj interakciji s kolegama na setu. Izvršni producent Džejms D. Periot potvrdio je da su "kadrovska pitanja" na kraju dovela do odluke da se Dempsijev lik u seriji eliminiše tokom 11. sezone.

Dempsijeva navodna netrpeljivost i konflikti s ostalim članovima ekipe stvorili su neprijateljsko okruženje na setu, što je dovelo do odluke o njegovom izbacivanju iz serije.

Patrik Dempsi
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Sukobi između Dempsija i kreatorke serije Šonde Rajm, kao i napetosti s glavnom glumicom Elen Pompeo, koja je igrala lik Meredit Grej, bili su javno dokumentovani. Pompeo se otvoreno izrazila zbog nedovoljnog angažmana Dempsija na setu, što je dovelo do dodatnih napetosti.

Rajm je postavila ultimatum produkciji - ili ona ili Dempsi. Iako se razmatralo zadržavanje Dempsija zbog značaja njegove uloge, konačna odluka je bila da se njegov lik eliminiše iz serije. Postojala je opcija da snima odvojeno u Vašingtonu, ali je zaključeno da bi to bilo previše opterećujuće za ostatak glumačke postave, pa je od toga odustano.

Svoju sadašnju suprugu Džilijan Dempsi upoznao je iste godine kada se razveo kada je bio klijent u njenom salonu lepote.

Godine 1999., ovaj par je stupio u brak, a zajedno su sve ove godine proveli u savezu. Ipak, to nije značilo da nisu imali svojih izazova. U jednom trenutku, stvari su postale toliko teške da se razvod činio kao neizbežna opcija. Džilijan, popularna šminkerka koja je stvorila uspešnu liniju proizvoda za negu, navodno je pokrenula postupak razvoda 2015. Ipak, formalno razdvajanje se nikada nije dogodilo, mada su ostali razdvojeni do sledeće godine.

Patrik Dempsi
foto: Agence String / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Tokom razdvojenosti, Dempsijevi su aktivno radili na popravljanju svog odnosa, snažno motivisani željom da poboljšaju stvari kako za sebe tako i za svo troje dece. Patrik je preuzeo odgovornost i angažovao se u savetovanju na koje su redovno išli kako bi ponovno uspostavili svoju povezanost i krenuli iz početka.

"Terapija ima veliku važnost za parove. Zašto ne iskoristiti te alate? Ponekad nam je potrebna perspektiva drugoga. Ono što sam shvatio jeste da stvari čujem na potpuno drugačiji način kad smo u terapeutskom okruženju jer smo tada manje emotivni," objasnio je Dempsi.

Nakon završetka serije "Uvod u anatomiju", posvetio se poslovima koji su mu omogućili da bude bliže svojoj deci.

Ono što je posebno zanimljivo jest to da Patrik Dempsi služi kao primer kako vino - sa godinama postaje sve bolje. Njegova harizma, fizička kondicija i neumoljivi šarm ne blede uprkos vidljivim znakovima starenja poput sedih vlasi i nekoliko bora. Sa skromnom visinom, i dalje održava izvanredan fizički izgled, što dodatno osnažuje njegovu šarmantnu pojavu.

Glumac se proslavio ne samo svojim izgledom već i talnetom te neverovatnom predanošću poslu. Sa 35 godina iskustva u svetu glume i zabave, Dempsi je postigao značajne uspehe u karijeri. Iako je najupoznatiji u ulozi "Uvod u anatomiju".

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs