UBILI JE SA 16 UBODA NOŽEM U 9. MESECU TRUDNOĆE: Bila je to noć kada je Holivud zanemeo od užasa zbog jezivog zločina

Šeron Tejt je bila velika nada Holivuda i supruga Romana Polanskog, a onda je postala žrtva sekte zvane "Porodica"

Celebrities
Autor:
UBILI JE SA 16 UBODA NOŽEM U 9. MESECU TRUDNOĆE: Bila je to noć kada je Holivud zanemeo od užasa zbog jezivog zločina
Foto: Profimedia

Osmi avgust 1969. godine zauvek će ostati zabeležen kao dan jedne od najvećih i najstrašnijih tragedija u Americi.

Kobnog dana u stravičnom pokolju na Beverli Hilsu, koji su izvršili članovi kulta "Porodica" Čarlsa Mensona, život je izgubila u 26. godini holivudska glumica Šeron Tejt, jedna od najlepših žena filmske industrije.

Supruga Romana Polanskog odbrojavala je poslednje dane do porođaja i kobne večeri je bila u društvu nekolicine prijatelja, a njen suprug je trebalo da se vrati kući.

Nesrećna glumica je izbodena na smrt, a obdukciijom je utvrđeno da je zadobila 16 uboda nožem.

Šeron Tejt, Roman Polanski
foto: Profimedia

Šeron Tejt rođena je 24. januara 1943. godine u Dalasu. Odmalena je plenila pažnju svojom lepotom i šarmom, a prvu titulu misice je dobila već sa šest meseci.

Čim je stasala u devojku, počela je da radi kao model, a ubrzo su počele da pristižu i prve ponude za filmove.

Prvu glavnu ulogu Šeron je odigrala u filmu "Eye of the Devil" (Oko đavola), kada produkcija ostaje zapanjena njenom lepotom i talentom. Odlučeno je da će zajedno sa filmom biti prikazan i dokumentarac "All eyes on Sharon Tate", koji je najavio da je Holivud dobio novu veliku zvezdu.

Ubrzo nakon premijere, Šeron Tejt upoznaje mladog reditelja Romana Polanskog, koji ju je angažovao u svom velikom projektu u kojem su glumili zajedno i zaljubili se. Venčali su se 1968. godine uz veliku pažnju javnosti.

Krajem iste godine, Šeron ostaje trudna i par pronalazi vilu na Beverli Hilsu za svoje prvo veliko ljubavno gnezdo.

Šeron Tejt, Roman Polanski
foto: Profimedia

U avgustu, samo nekoliko dana pre porođaja, nesrećna Šeron planira dolazak na svet svog prvog deteta i odmara se u društvu nekolicine bliskih prijatelja. "Porodica" Čarlsa Mensona po njegovoj naredbi odlučila je da usmrti sve koji se nalaze u vili Romana Polanskog, jer je ona u pomračenom umu monstruma predstavljala simbol odbacivanja ljudi.

Šeron Tejt i troje njenih bliskih prijatelja ubijeni su noževima, a ukupno su izbrojane 102 rane na njihovim beživotnim telima. Sektaši nisu marili ni za Šeronino preklinjanje da poštede život njenog nerođenog deteta, nego su uživali u patnjama žrtava koje su prethodno vezali konopcima.

Menson je uhapšen u oktobru iste godine i zajedno sa svojom sektom osuđen na smrt, a kasnije je kazna preinačena u doživotnu robiju.

1 / 8 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs