saznajte više

DŽON MALKOVIČ STAVIO TAČKU NA PRIČE DA LI JE SRBIN, HRVAT ILI CRNOGORAC: Odigrao predstavu u Zaječaru pa otkrio ISTINU

Džon Malkovič je pre dva dana izveo muzičko-scensku monodramu “Paklena komedija – Ispovest serijskog ubice” na Zaječarskom kulturnom letu.

Vip priča
10:31h Autor:
DŽON MALKOVIČ STAVIO TAČKU NA PRIČE DA LI JE SRBIN, HRVAT ILI CRNOGORAC: Odigrao predstavu u Zaječaru pa otkrio ISTINU
Džon Malkovič, Foto: Profimedia

Publika je mogla da uživa u njegovom perfektnom izvođenju, a kada je u pitanju ovaj svetki poznati glumac koji se proslavio u filmovima "Biti Džon Malovič", "Opasne veze", "Čovek pod gvozdenom maskom", javnost je zaintrigirana i jednom pričom pored glume, pričom o njegovom poreklu.

Za glumca Džona Malkoviča koji se rodio u Ilinoisu u Americi, pisalo se da je poreklom iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, on je isticao i da ga Bosanci prisvajaju, a onda je 2018. napokon progovorio o svom poreklu.

Džon Malkovič
foto: Profimedia

"O moje poreklo mogu se otimati i Hrvati i Bosanci i Crnogorci, ali pre svega, ja se osećam kao Amerikanac, jer sam rođen u Americi", rekao je tada svetski priznat umetnik Džon Malkovič, i dodao:

"Juče sam posetio navodno selo rođenja mog dede, ali ne znam da li je to tačno jer mi je dosta toga rečeno o mojim precima. Moj otac o svom ocu je uvek govorio da je bio najveći lažljivac na svetu, pa je tako lagao i o našem poreklu".

Ipak, prisetio se da mu je majka posle prerane smrti oca rekla da su neke novine pogrešno napisale da je on Hrvatske, pa mu je otkrila da mu njegov deda iz Crne Gore.

"Kada sam došao u Bosnu, svi su mi rekli – ćuti, ti si Bosanac", nastavio je glumac pa otkrio priču iz svog detinjstva: "Moji deda i baba nisu hteli da njihova deca nauče srpsko-hrvatski, uvek su negde ‘po ćoškovima’ razgovarali tim tajnim jezikom. Nikad nisam imao jaku porodičnu vezu, pre svega moj otac i deda nisu bili u dobrim odnosima, jer je moj deda terao oca da radi u rudniku, što otac nije hteo".

Džon Malkovič
foto: Profimedia

Ono što je sigurno jeste da Džon Malkovič priča umetničkim jezikom koji ceo svet razume i da njegova dela pripadaju svetu, a razlog zanimljive priče o poreklu je jasan. Ko ne bi želeo da mu Džon Malkovič bude sunarodnik?

Džon Malkovič
foto: Profimedia

Ima indicija da se, prema popisu stanovnika koji su emigirali u Ameriku, njegov deda zapravo zvao Mane Maljković i da je rođen u mestu Prokike kod Senja kao i da je u SAD otišao 1913. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs