martina hingis

KOKAIN I SKANDALI JE SRUŠILI, PRIČALO SE DA JE TUKLA MUŽA: Kako danas živi nekadašnja najbolja teniserka sveta?

Slavna švajcarska teniserka Martina Hingis imala je blistavu karijeru punu trofeja, ali i turbulentan život praćen skandalima.

Vip priča
Autor:
KOKAIN I SKANDALI JE SRUŠILI, PRIČALO SE DA JE TUKLA MUŽA: Kako danas živi nekadašnja najbolja teniserka sveta?
Gde je danas Martina Hingis?, Foto: Profimedia

Žensko finale na Vimbldonu sa tribina pratila je i bivša švajcarska teniserka i Martina Hingis (41). Bivšu najmlađu Grend slem šampionku i najmlađu prvu teniserku na svetu pozdravila je i vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton.

Legendarna Martina Hingis je morala rano da završi profesionalnu karijeru zbog brojnih povreda koje su je mučile.

Ostala je upamćena kao najmlađa igračica u istoriji sa Grand slem titulom. Imala je 16 godina kada je postala šampionka.U karijeri je osvojila 25 Grand Slem turnira, uključujući Vimbldon.

Martina Hingis
foto: Profimedia

U centru skandala našla se 2007 godine kada je bila pozitivna na kokain za vreme turnira na Vimbldonu. Tada je sazvala konferenciju za novinare kako bi objavila da je pod istragom jer je bila pozitivna na benzoilekgonin, koji je metabolit kokaina.

'Bila sam pozitivna, ali nikada nisam uzimala drogu i osećam se 100 posto nedužnom. 'Besna sam i ljuta. Smatram da je ova optužba užasna i monstruozna, rekla je tada okupljenim medijima.

Tada je takođe izjavila da će prestati da igra tenis, jer ne želi da se "bori sa anti-doping autoritetima".

Martina Hingis
foto: Profimedia

"Odlučila sam da prestanem profesionalno da se bavim tenisom i zbog mojih godina i zdravstvenih problema", objasnila je Hingisova.

Na suđenje zbog pada na kokain potrošila je 500.000 dolara, a kada je ITF sud proglasio krivom nije uložila žalbu iako je tvrdila da je nevina. Usledila je suspenzija na dve godine.

Kada je istekla suspenzija, vratila se na teniske terene 2013. godine i pokazala se kao uspešna igračica u konkurenciji parova, ali 2017. godine se potpuno povukla, završila karijeru i posvetila porodičnom životu.

Martina Hingis
foto: Profimedia

Turbulentan privatni život

10. decembra 2010. u Parizu, Martina Hingis se udala za tada 24-godišnjeg Tibolta Hutina, francuskog konjičkog skakača kojeg je upoznala na takmičenju godinu dana ranije.2013.

Hingis je za švajcarske novine Schweizer Illustrierte rekla da su razdvojeni od početka godine. Tadašnji suprug je tenisačicu javno prozvao da ga je prevarila još tokom prve godine braka, kao i da ju je "uhvatio "u krevetu sa drugim.

Bivša teniserka je bila pod istragom švajcarske policije, nakon što je njen muž Tibolt Hutin rekao da ga je pretukla. Incident se navodno dogodio krajem septembra, a Martina je odbijala o tome da govori.

Hutin je rekao da su ga pretukli Martina, njena majka Melani i njen partner Silvio, a zatim mu oduzeli pasoš i kreditne kartice.

Hutin je tada izjavio da je toliko uplašen za svoju bezbednost i da planira da se vrati u rodnu Francusku.

1 / 5 Foto: Profimedia

"Šokiran sam. Nisam mogao ni da zamislim da će stvari otići ovako daleko", rekao je on.

Hingis se 20. jula 2018. udala za sportskog lekara Haralda Lemana u Švicarskoj na tajnoj ceremoniji u Grand Resortu Bad Ragaz, nakon godinu dana veze.

Martina je na društvenim mrežama objavila da je trudna, a ćerku Liju je rodila 26. februara 2019.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs