nik kirjos

NAPADAO NOLETA, URLAO NA SRPKINJU, OPTUŽEN ZA NASILJE: Bahati teniser kraljevskih korena

Australijski teniser na terenu igra odlično, ali njegovo skandalozno ponašanje godinama šokira javnost.

Vip priča
Autor:
NAPADAO NOLETA, URLAO NA SRPKINJU, OPTUŽEN ZA NASILJE: Bahati teniser kraljevskih korena
Skandalozan život Nika Kirjosa, Foto: Profimedia

Nik Kirjos (27) plasirao se u četrtfinale Vimbldona, ali usred najuglednijeg Grend slem turnira australijski teniser našao se i centru skandala jer je dobio poziv na saslušanje zbog optužbi da je tukao bivšu devojku Kijaru Pasari.

Kako prenose mediji, incident se navodno dogodio u decembru 2021. godine u Kanberi, a iz australijske policije je potvrđeno da će 2. avgusta biti saslušan, a preti mu zatvorska kazna i do dve godine.

Kako navodi Kanbera Tajms, Kirjos je navodno zgrabio svoju tadašnju devojku za ruku, bio jako nasilan i da za to postoje jasni dokazi.

Nik Kirjos je poznat po svom problematičnom ponašanju koje ga prati od početka karijere, a skandale niže na terenu i van njega- od burnih izjava, vređanja sudija, pa do lumpovanja u noćnim izlascima.

Na Vimbldonu koji je u toku posle dramatičnog meča sa Džabom pljunuo je ka navijaču kao odgovor na podršku koju je dobar deo publike pružio domaćem teniseru.

Prošle godine, policija je intervenisala nakon žestoke svađe sa bivšom devojkom Kjarom Pasari u jednom hotelu u Melburnu, i to dok su zajedno provodili karantinske dane.

Nik i Kjara su se tada vratili u Australiju i morali su da prođu karantin, ali su se u jednom trenutku toliko žučno posvađali da je uprava hotela pozvala policiju koja je "ljubavnike" razdvojila u dve odvojene sobe.

Nik Kirjos
foto: Profimedia

A razlog svađe jesu poruke koje je Kjara našla u Nikovom telefonu, da bi zatim na svom Instagram "storiju" podelila Kirjosovu fotografiju na kojoj se vidi kako teniser leži u zagrljaju druge devojke.

Pasari je posle skandala u hotelu otkrila na društvenim mrežama da sumnja kako ju je teniser varao sa poznatom pevačicom albanskog porekla Ritom Orom.

"Slali su poruke jedno drugom i slali su slike međusobno. Ona je probala da ga ubedi da dođe kod nje kući", otkrila je Kjara.

Inače, Kjara i Nik su uplovili u vezu još u julu 2020. godine, ali su se posvađali malo pre Australijan opena. Potom su se pomirili i završili zajedno u hotelskoj sobi, da bi se imali žestoku raspravu za Dan zaljubljenih. U međuvremenu su raskinuli.

Nik Kirjos je rođen u Gombaku u Maleziji, a njegov deda sa majčine strane bio je Sultan Pahanga. Ovo njegovu majku Norlaijlu, po rođenu čini princezom Tengku, kako glasi titula u ovom području.

Norlajla se u ranim dvadesetim godinama preselila u Australiju, gde je odlučila da se odrekne titule i kaže zbogom kraljevskim korenima.

Ubrzo je postala kompjuterski inženjer i udala se za grčkog molera Đorđosa Kirjos. Pored Nika, imaju još dvoje dece.

Norlajla nije često govorila o tenisu, iako voli da gleda mečeve svog sina, prvi put se obratila javnosti nakon trijumfa Australijanca nad Rafaelom Nadalom na Vimbldonu 2014. godine, kada je Nadal bio najbolji teniser sveta.

- Nik je veoma blizak sa porodicom iz Malezije, koju je posetio više puta. Čak je i igrao tenis na Kamerun Hajlandsu kada smo poslednji put bili tamo. Cela porodica Kirjos je bliska sa mojom porodicom. Išli smo u Maleziju ponosni na Nikove uspehe dok mu teče malezijska krv.

Pahang je i dalje sultanat i danas je treća najveća federalna država Malezije.

Skandali Nika Kirjosa pune medijske stupce godinama, a poznat je po burnim i skandaloznim izjava i ponašanju a u prošlosti je imao razne loše komentare na račun našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića.

Pokušao je više puta da isprovocira Noleta, ismejavao je njegov pozdrav, njegove poteze ili poene, pa je delovalo da ga mrzi iz dna duše.

"Zapravo, ne mrzim nikoga. Mogu da priznam da su ljudi drugačiji. Ne volim neke stvari koje Đoković radi, ali ga ne mrzim", rekao je Kirjos u jednom razgovoru sa Tanasijem Kokinakosom.

Pravio je nezampaćene skandale, a čak je i sam priznao da su ga izvlačili iz paba u četiri ujutru kako bi stigao da se spremi za meč sa Rafaelom Nadalom, dok je 2017. godine izazvao veliki skandal lumpovanjem sa dve, tada teniserke u usponu.

Jedna od njih je bila Monik Belivuković, Australijanka srpskog porekla, a druga je bila Britanka Čelsi Samvejvs.

1 / 6 Foto: Profimedia

Nika su "paparaci" uhvatili kako se ljubi sa Monik, u trenutku dok se zabavljao sa Hrvaticom Ajlom Tomljanović, a Čelsijev otac je poludeo kada je video njene fotke sa Kirjosom u Londonu.

- Nisam imao pojma da je u izlasku sa Kirjosom. Kao i ostale mlade teniserke, i ona je prijateljica sa ostalim igračicama iz celog sveta, pa tako i sa Monikom, a ona zna Kirjosa. Čelsi igra tenis od svoje četvrte godine. Jako je predana sportu, radi sve da bi došla na vrh, ozbiljno trenira, radi i individualno, pazi na ishranu... Zato i ne želim da joj ovakve gluposti stanu na put uspeha. Da mi je Kirjos sada ovde, nokautirao bih ga. Ustvari, baš bih voleo da ga nokautiram.

Pamzti se i incident koji je izazvao tokom meča protiv Uga Umbera iz Francuske u drugom kolu 2021.

Sudija je bila naša Marijana Veljović, jedna od najboljih na svetu, koja je nekoliko puta imala verbalnu raspravu sa kontroverznim teniserom.

Kirjos je imalo problema i sa mentalnim zdravlje tokom 2019:

„Bilo je veoma ozbiljno.. do granice kada sam sam sebi povredio ruku… a to nije dobro“, rekao je Australijanac i priznao da je emotivna bol nekada bila tolika i da je sam sebe „sekao i pravio opekotine po telu“.

„Sve vreme sam se osećao kao da sam izneverio sve oko sebe. Smatrao sam da sam potpuno bezvredan i mrzeo sam soptsveni život u jednom trenutku. Koristio sam velike količine alkohola i droga, bio sam zaista van kontrole. Mislim da sam odgurnuo od sebe sve koji su brinuli o meni, nisam komunicirao. Samo sam se zatvorio, ali pokušavao sam da se izborim“, nastavio je svoju ispovest Kirjos.

Govorio je Kirjos o svojim problemima i u februaru 2020. godine:

Imao sam i suicidne misli, bukvalno sam se borio da ustanem iz kreveta kako bih izašao da igram pred milionima ljudi. Bio sam usamljen, depresivan, negativan, pio sam, koristio narkotike i nisam bio u kontaktu sa porodicom i prijateljima. Nisam verovao nikome i nisam želeo da razgovaram“, rekao je tada Kirjos.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs