sanela dijana dženkins

POBEGLA OD RATA U LONDON, A DANAS SE BAŠKARI U LUKSUZNOJ VILI: Samo od razvoda dobila 300 miliona dolara!

Upoznajte Sanelu Dijanu Dženkins, novu glumačku ekipu rijaliti postavke "Pravih domaćica sa Beverli Hilsa", izbeglicu iz BIH koja je stekla bogatstvo u Velikoj Britaniji, a danas živi u raskošnoj vili pored Kardašijanki u Los Anđelesu.

Vip priča
Autor:
POBEGLA OD RATA U LONDON, A DANAS SE BAŠKARI U LUKSUZNOJ VILI: Samo od razvoda dobila 300 miliona dolara!
Foto: Profimedia

Producenti "Pravih domaćica sa Beverli Hilsa" iskoristili su novo lice, preduzetnicu Sanelu Dijanu Dženkins kao novog nosioca u rijaliti emisiji zajedno sa bivšom ženom Vila Smita Šeri Zampino.

Strani mediji pišu kako se Dijana neprimetno uklopila sa kolegama dok su bili u kupovini u brojnim radnjama, uključujući i prodavnicu modne kuće Luj Viton.

Ko je 48- godišnja Sanela Dijana Dženkins?

Rođena u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, odrastala je u stanu od betonskih blokova u bivšoj Jugoslaviji, piše scmp.com.

Bila je primorana da napusti domovinu nakon rata u BIH 1992. godine, te je godinu dana provela kao izbeglica u Hrvatskoj, odakle je pobegla u London.

Sanela Dijana Dženkins
foto: Profimedia

Nakon što je dve godine provela učeći engleski u večernjoj školi, upisala je Univerzitet Siti u Londonu i diplomirala informatiku i ekonomiju.

Kako piše na stranici njene fondacije, Dženkins je rekla kako je odabrala matematiku jer joj je bila lakša.

Tokom studija radila je više poslova, a u intervjuu za Gardijan rekla je kako je preživela na dijeti Toblerone.

4 godine kasnije dobila je britansko državljanstvo.

Nakon fakulteta radila je čudne poslove pre nego što je otvorila štand sa nakitom, kao svoj prvi preduzetnički poduhvat. Zatim se udružila sa modnom dizajnerkom Melisom Odabaš kako bi pokrenula istoimenu kompaniju za kupaće kostime koja je između ostalog postala izbor za čuvene supermodele Kejt Mos, Sindi Kraford i El Mekferson.

Na tome se nije zaustavila, te je 2009. pokrenula još jednu milionsku kompaniju "Neuro brends" za zdrava i negazirana pića- koja se nalazi na preko 60.000 lokacija u Americi i Velikoj Britaniji.

Dženkins je izgubila svog mlađeg brata Irnisa Ćatića nekoliko dana pred kraja rata u BIH.

Nisam imala prijatelje, nisam imala porodicu, nisam imala novca. Osećam da do danas da sam imala novca možda bi moj brat bio živ, rekla je za Gardijan.

Privatan život

Od 1999. do 2011. Sanela Dijana je bila u braku sa britanskim bankarom Rodžerom Dženkinsom, sa kojim ima ćerku Eni i sina Inisa.

Rodžer Dženkins
foto: Profimedia

Nakon razvoda, Dajani je pripalo 300 miliona dolara.

2020. je dobila ćerku Elijanu sa muzičarem Ašerom Monroom. Danas živi u vili vrednoj 87 miliona dolara u Los Anđelesu, a prve komšije su joj Kris Džener i Kloi Kardašijan.

Sanela Dijana Dženkins ima dugu listu prijatelja slavnih, na kojoj su Elton Džon, Džordž Kluni, Bono Voks, Kim Kardašijan, Šon Pen, Nil Patrik Haris i druge.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs