GLUMAC SE ZALJUBIO U DEVOJKU SA REKLAME, 50 GODINA KASNIJE NJIHOVA LJUBAV JE I DALJE JAKA: Majkl Kejn i Šakira!

Ovakva ljubav se dešava jednom u 100 godina!

Vip priča
Autor:
GLUMAC SE ZALJUBIO U DEVOJKU SA REKLAME, 50 GODINA KASNIJE NJIHOVA LJUBAV JE I DALJE JAKA: Majkl Kejn i Šakira!
Foto: Profimedia

Majkl Kejn je vlasnik dva Oskara i viteške titule Britanske imperije, dobijene za zasluge u filmskoj industriji. Igrao je u više od stotinu filmova - i nisu svi dobri. O jednoj od svojih uloga, Majkl Kejn je rekao: „Nisam gledao film, ali izgleda kao da je užasan. Ali vidim kuću kupljenu novcem koji sam zaradio, i super je!"

Teško je zamisliti, ali jednom je njega, prostog dečaka iz siromašne porodice, parohijski sveštenik doveo u amaterski pozorišni studio. Nije se radilo ni o kakvom talentu, samo je sveštenik na tako jednostavan način hteo da spase Majkla od lošeg uticaja ulice, tim pre što su neki njegovi drugovi u to vreme već bili u maloletničkoj popravnoj koloniji.

Majkl Kejn (inače, pravo ime mu je bilo Moris Džozef Miklvajt) odrastao je u porodici utovarivača sa ribarskih dokova, dok je njegova majka radila ili kao kuvarica ili kao čistačica. Njihova porodica, u kojoj je, pored samog Majkla, raslo još dvoje dece, zauzimala je dve sobe u zajedničkom stanu, koji su delile tri porodice. U tom stanu nisu imali struje, ali su imali kupatilo i kuhinju, što se smatralo luksuzom za tu četvrt u kojoj je glumac odrastao.

Majkl je sa 16 godina ostavio uzaludne pokušaje da se obrazuje, odlučivši da pokuša da bar sebe obezbedi. Bio je spreman da radi bilo koji posao, ali su plate bile tako mizerne da je budući glumac, potpuno razočaran životom, otišao u vojsku da radi kao profesionalni vojnik. Prvo je služio u Berlinu, a zatim je završio u Koreji.

Majkl Kejn
foto: Profimedia

Nakon isteka ugovora, vratio se u London i mogao je da dobije posao kao scenograf u pozorištu u Saseksu. Ali nije se bavio samo scenografijom. Majkl je pažljivo posmatrao sve što se dešavalo na probama i nastupima, u stvari, primajući besplatne majstorske kurseve u struci. Do kraja prve sezone i sam je počeo da izlazi na scenu pod imenom Majkl Skot, ubrzo se pretvorivši u Majkla Kejna. U pozorištu je upoznao svoju buduću suprugu Patriciju Hejns, ali su ostali u braku samo sedam godina. Sa ćerkom Dominik iz ovog braka, glumac je uvek održavao veoma dobre odnose.

Nakon razvoda, Majkl Kejn je, kako kažu, upao u ozbiljne nevolje. Lako je mogao osvojiti srce bilo koje devojke i besramno ga iskoristiti.

Istina, obećao je sebi da će se oženiti samo onom koja neće biti inferiorna u odnosu na njegove najlepše koleginice na setu. Istina, on sam nije posebno verovao da će ikada sresti takvu ženu. Glumice se nisu računale, jer nije želeo da ulazi u intimne odnose sa koleginicama, verujući da one zaista ometaju kreativnost.

Posle razvoda, večeri je provodio, po pravilu, na lošim mestima Londona, gde je alkohol tekao kao reka. Kako glumac se sttako oslobađao od stresa. Istina, „lečenje“ je bilo predugo.

Majkl Kejn
foto: Profimedia

Umoran od beskrajnog opijanja, jednog dana je pozvao svog prijatelja Pola Čelena da jednu od večeri provede kod kuće gledajući boks meč. U pauzi su, kao i obično, davali reklame, a jedna od reklama je glumca bukvalno šokirala. Neke lepotice su reklamirale kafu. Nakon što se divio devojkama, Majkl Kejn se spremao da skrene pogled sa ekrana, kada je prikazan krupni plan lica jedne od plesačica koja kruži sa korpom kafe u zrnu.

I sa zvezdom se dogodilo nešto čudno: njegovo srce je odjednom počelo da kuca brže, a dlanovi su se znojili kao kod tinejdžera. Za Pola Čelena, stanje prijatelja nije prošlo nezapaženo. Na pitanje šta se dogodilo, Kejn je odgovorio: želim da upoznam ovu devojku. I za ovo je bio spreman da ode u Brazil. Čelen je pristao da prati svog prijatelja, ali je obećao da će ga svakih pola sata podsećati da je potpuno lud.

Majkl više nije mogao da sedi kod kuće. Odlučio je da ode u kancelariju kafe koja se reklamirala, ali je morao da sačeka do 10h ujutru da otvore kancelarije. I prijatelji su otišli ​​u svoj omiljeni bar, gde je Pol, smejući se, ispričao svima koje je znao o Majklu, koji se zaljubio u devojku sa reklame, te kako se sprema da sutra idu u Brazil da bi upoznali devojku.

Majkl Kejn
foto: Profimedia

Jedan od prijatelja je precizirao koja je od glumica izazvala ludilo poznatog glumca. Čuvši za devojku sa korpom, prasnuo je u smeh i rekao: ne morate nigde da idete, ona živi u Londonu, na samo dve milje od mesta gde su oni bili u tom trenutku, te da je ona Indijka Šakira Bakš. Kako se ispostavilo, prijatelj je bio operater te reklame. Majkl Kejn je odmah dobio broj telefona lepotice. Poznati glumac je deset dana metodično zvao Šakiru i pozivao je na sastanak, svaki put čuvši o kome se radi ona je odlučno odbijala. Ali jednog lepog dana, devojka je ipak pristala na sastanak.

Tajna srećnog porodičnog života

Samo mesec dana nakon prvog sastanka, novine su već raspravljale o ozbiljnoj romansi Majkla Kejna i šarmantne Indijke Šakire Bakš. Naravno, novinari su uspeli da prouče biografiju devojke i saznali su da nije slučajno što je ušla u posao sa reklamama. Rođena i odrasla u Indiji, Šakira je radila kao sekretarica nakon što je završila srednju školu.

Tada ju je šef ubedio da učestvuje na takmičenju za mis Gvajane, gde je devojka postala pobednica i ubrzo otišla da predstavlja svoju zemlju u Londonu na takmičenju za mis sveta. Tamo je zauzela treće mesto i skrenula pažnju na sebe, zbog čega je dobila ugovor sa engleskom agencijom za modele. Prema Majklu Kejnu, Šakirini fizički atributi blede pred unutrašnjom lepotom. Glumac je siguran da bez ljubavi svoje supruge ne bi dugo bio na ovom svetu.

Majkl Kejn
foto: Profimedia

Zahvaljujući Šakiri, glumac je prestao da koristi alkohol i smanjio je broj cigareta. U januaru 1973. Majkl Kejn je oženio Šakiru Bakš. Od tada je prošlo 49 godina, a supružnici za sve ove godine nikada nisu požalili što su krenuli na ovaj put. Odgajali su divnu ćerku Natašu i uspeli da zadrže svoja osećanja. Šakira je postala jedina žena u životu poznatog glumca. Majkl Kejn priznaje da mu ne treba niko osim supruge. Ona je za njega najlepša i najpoželjnija žena na celom svetu.

Svih 49 godina, Šakira je uvek u pratnji svog muža ako mora da glumi daleko od kuće. Po Majklovom mišljenju, preduga razdvojenost doprinosi razdvajanju jedno od drugog, ali njegova supruga je uvek bila tu za njega. Na kraju krajeva, ona je njegova druga polovina. Par se i danas pojavljuje u javnosti, držeći se čvrsto za ruke. Oni sebe smatraju neverovatno srećnim što imaju jedno drugo.

Na pitanje o tajni njihove čvrste porodične veze, glumac je jednostavno odgovorio: „Tajna dobrog braka su dva kupatila." Prema Majklu Kejnu i Šakiri Baks, svako treba da ima svoj lični prostor.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs