velika nada srpskog tenisa

KO JE LOLA RADIVOJEVIĆ (17) KOJA PIŠE ISTORIJU U MELBURNU: Teniski biser iz Blaca i naslednica Ane i Jelene!

Mlada srpska teniserka Lola Radivojević briljira na Australijan Openu

Vip priča
Autor:
KO JE LOLA RADIVOJEVIĆ (17) KOJA PIŠE ISTORIJU U MELBURNU: Teniski biser iz Blaca i naslednica Ane i Jelene!
Foto: PrintscreenJutjub/OCD Proaktiv

Mlada srpska teniserka Lola Radivojević pobedom nad favorizovanom Ruskinjom Jaroslavom Bartašević plasirala se u osminu finala Australijan Opena i tako priredila iznenađenje u Melburnu i veliku radost Srbiji.

Najtalentovanija srpska teniserka koja je trenutno 1357. igračica na WTA listi napravila je veliki podvig i gledajući njene mečeve deluje kao da bi Srbija uskoro mogla da dobije još jednu teniserku koja se bori za svetski vrh. A nemamo je još od silaska sa scene Ane Ivanović i Jelene Janković.

- Ušla sam u meč dosta mirno, znala sam zašto igram, imala sam veliku želju da pobedim. Ostala sam mirna i pored pada u drugom setu -rekla je 17-godišnja Lola za Kurir o svom nastupu.

Mladu teniserku krasi agresivnost, a o svom stilu igre kaže.

- Svaka agresivna igra mora da dođe iz nogu. Moram da se dobro krećem, da budem u fokusu 100 odsto, da bi to išlo kako ja zamišljam. Glavna stavka moje igre su noge, da budem sve vreme puna energije, nameštena na svaku loptu i fokusirana.

Od skoro ima novog trenere i u planu ima prodor u sam vrh, najpre u juniorskoj, zatim i seniorskoj konkurenciji.

-Sa mnom je trener Aleksandar Slović, ovo je zvanično naš prvi turnir na koji smo došli. Moj tim čini i Teniski centar Novak na kome treniram. Plan za ovu sezonu je da napravim što bolji renking na WTA listi i da uđem u Top 10 juniorki.

Ko je zapravo Lola Radivojević?

Lola je rođena 02.01.2005. godine u Prokuplju i prve teniserke korake napravila je slučajno u rodnom Blacu, kada je imala samo pet godina.

– Tada smo živeli u Blacu, i to je bio moj prvi klub, Jastrebac Blace, rekla je Lola 2017. godine za portal Tenis uživo.com, a još tada važila je za jednu od najvećih teniskih nada Srbije u tom uzrastu.

Dve godine kasnije preselila se u Niš gde je trenirala u lokalnom klubu, a kasnije je bila član lokalne teniske akademije. Od 2019. trenira u teniskoj akademiji "Novak".

Na državnom prvenstvu do 12 godina bila je treća. Bila je u finalu kupa Srbije do 12 godina i osvojila je veliki broj turnira za uzrast do 12 godina. Vicešampionka je do 10 godina.

Debitovala je na glavnom žrebu WTA tura na Otvorenom prvenstvu Srbije 2021.Na juniorskom grend slemu debitovala je 2021. na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Uzor joj je Ana Ivanović, a Lola se za sezonu 2021. spremala u okviru TC Novak gde je imala priliku da trenira sa najboljim teniserom svih vremena Novakom Đokovićem.

Novak je moj idol, inspiracija, zvezda vodilja u poslu kojim se bavim. Znam da sam privilegovana, da sam jedna od retkih na planeti koja ima tu čast, zadovoljstvo i priliku da ne samo bude u društvu sportiste koje je oborio sve moguće rekorde u tenisu, ispisao nove i konstantno nastavlja da ih pomera, već i da dobijem njegovu pažnju, njegovo vreme, koje nema cenu. Večno ću Novaku biti zahvalna za sve što je učinio za mene i pokušati da kroz veliki rad i verujem velike rezultate kojima stremim opravdam njegovu veru u mene“ – zaključila je Radivojevićeva koja će na Belgrade Ladies Openu igrati i u dubl konkurenciji sa koleginicom iz TC Novak Elenom Milovanović.

2. avgusta 2021. dostigla je svoj najbolji singl uspeh- 1250 igračica sveta.

Treće kolo na Australijan Openu je za nju do sada najveći rezultat do sada.

A mi verujemo da je budućnost srpskog tenisa.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs