OVO NISTE ZNALI

BURAN LJUBAVNI ŽIVOT DŽEJMSA BONDA: Kako je Rodžer Mur pobegao sa najboljom prijateljicom svoje supruge? (FOTO)

Kada pomislimo na kultne nastavke filma o Džejmsu Bondu ne možemo a da ne pomislimo na glumca Rodžera Mura koji je obeležio ostvarenje "Živi i pusti druge da umru","Čovek sa zlatnim pištoljem", "Špijun koji me je voleo", "Operacija Svemir", "Samo za tvoje oči", "Oktopusi", "Pogled na ubistvo".

Vip priča
11:57h Autor:
BURAN LJUBAVNI ŽIVOT DŽEJMSA BONDA: Kako je Rodžer Mur pobegao sa najboljom prijateljicom svoje supruge? (FOTO)
Foto: Profimedia

Ser Rodžer Mur (14. oktobar 1927 – 23. maj 2017) bio je engleski glumac najpoznatiji po ulozi britanskog tajnog agenta Džejmsa Bonda u sedam filmova od 1973. do 1985. godine. Ovaj harizmatični glumac veoma je intrigirao je svetsku javnost i njegov ljubavni ljubavni život je takođe bio interesantan medijima. Dok je bio u braku sa Doroti Skvajrs, početkom šezdesetih godina, upiznao je na snimanju filma "Romul i otmica Sabinjanki" italijansku glumicu Luizu Matioli.

OTKRIVEN TAJNI PLAN PRINCA ČARLSA:Evo šta prvo planira da uradi kad nasledi krunu - Kejt i Vilijam će ovo teško podneti!

Rodžer Mur
foto: Profimedia

Napustio je suprugu zbog Matioli, a njegova supruga je to loše podnela. Nije mogla da prihvati njihovo razdvajanje, tužila je Mura zbog gubitka bračnih prava, a razbila je i prozore u kući u Francuskoj u kojoj su živeli Mur i Matioli.

Da je ipak bila reč o pravoj ljubavi govori i to što su se Mur i Matioli venčali 1969. godine u Londonu i bili u braku 24 godine, dobili troje dece. Idila je trajala sve do 1993. godine. Kako već kažu, ono što čovek uradi jednom uradiće ponovo, a Matioli je zadesila ista, ili čak i gora sudbina, od Murove prethodne supruge. Te 1993. godine Mur je počeo da razvija osećanja prema drugoj ženi - i to prijateljici njegove žene, Kristini Kiki Tolstrap. Upoznao ju je upravo preko supruge, i u tom druženju razvio osećanja prema njoj.

Rodžer Mur
foto: Profimedia

Matioli i Tolstrap bile su dugogodišnje prijateljice, pa ne čudi što je došlo do prekida prijateljstva između njih. Matioli je o tome otvoreno pisala u knjizi o svojoj vezi sa Murom, "Nothing Lasts Forever". Osećala se "izdanom od Tolstrapove i odbačeno od Mura".

Mur o razvodu sa Matioli nije hteo da govori u medijima.

Ali, pričao je zašto voli Tolstrapovu. Govorio je da je "organizovana, spokojna, puna ljubavi i mirna". Mur je preminuo 2017.godine nakon borbe sa karcinomom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs