JASMIN GAURI

EGZOTIČNA LEPOTA: Supermodel devedesetih koja je napustila i modu i slavu - ZAUVEK! (FOTO)

U mnoštvu supermodela 90-ih godina, jedna se uvek izdvajala. Jasmin Gauri (50), egzotična lepotica, imala je sve, ali i ostavila sve i povukla se sa modne scene da bi dobila još više i imala normalan porodičan život.

Vip priča
Autor:
EGZOTIČNA LEPOTA: Supermodel devedesetih koja je napustila i modu i slavu - ZAUVEK! (FOTO)
Jasmin Gauri, Foto: Profimedia

Kada je imala 17 godina, otkrili su je modni agenti dok je radila u Mekdonaldsu. U tom trenutku, dešavao se veliki obrt u modnoj industriji i nordijski tip devojaka polako je odlazio u zaborav, a primat su dobijale devojke egzotične i etničke lepote. A prvih sedamnaest godina Jasmin Gauri nije bilo baš lako. Rođena u Montrealu, od majke Nemice i oca Pakistanca, imala je teške dane u detinjstvu i ranoj mladosti, jer je bila izložena vršnjačkom nasilju i maltretiranju dece zbog pakistanskog porekla.

Uprkos velikom protivljenju roditelja da se bavi manekenstvom, Jasmin je prihvatila ponudu i vrlo brzo je "gurnuta" u prvi plan. Odmah je dobila revije u Milanu i Parizu, a već 1990. godine, sa 19 godina, preselila se u Njujork.

Već početkom 90-ih, mogla je da počne da uživa u slavi. Dobila je prvu naslovnu stranu u magazinu "Elle" u januaru 1991. godine, pojavila se u sportu Eltona Džona za pesmu "Sacrifice".

Ubrzo je postala i zaštitno lice brenda "Šanel", a naslovne strane su se samo nizale. Kruna je stigla i sa pozivom da učestvuje na reviji Đanija Versaćea u Milanu, posle koje je nosila modele i Helmuta Langa, Žan Pol Gotjea, i drugih...

Postala je zaštitno lice i brendova "Kristijan Dior" i "Ana Klajn" već 1991. godine a mnogi fotografi, koji su je fotografisali za naslovne strane modnih magazina širom sveta, nazivali su je omiljenim modelom. Ugovor sa brendom "Viktorija Sikret" dobila je 1992. godine, a postala je zaštitno lice "Valentina" i brenda "Versaće", "Hermes"...

Kada se u poslednjem trenutku povukla sa revije brenda "Iv Sen Loren" 1997. godine, počela su govorkanja da se povlači sa modne scene.

I zaista, povukla se i "penzionisala" da bi osnovala porodicu sa svojim suprugom, advokatom Ralfom Bernstajnom. Sa njim je i dobila dvoje dece, prvo ćerku Maju pa sina Viktora.

U svetu mode bila je tako samo sedam godina, ali ostavila veliki trag - i danas se mnogi sećaju njene nestvarne lepote i za njih je ona jedna od najlepših manekenki ikada. Za razliku od mnogih koleginica, nikada se nije vratila na modnu pistu. I danas živi u Njujorku.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs