hrabra i jaka

PREŽIVELA JE 16 OPERACIJA, BRAT JOJ SPASIO ŽIVOT: Teška životna priča zvezde Moderne porodice!

Iako se sve činilo bolje, nakon nekoliko godina telo glumice Sare Hajland iz serije "Moderna porodica" odbilo je bubreg i morala je ponovo pod nož.

Vip priča
Autor:
PREŽIVELA JE 16 OPERACIJA, BRAT JOJ SPASIO ŽIVOT: Teška životna priča zvezde Moderne porodice!
Foto: Profimedia

Američka glumica Sara Hajland (30) proslavila se ulogom Hejli Danfi u seriji "Moderna porodica", a gledaoci širom sveta je obožavaju zbog njenog lika urnebesnog lika smanjene inteligencije.

U stvarnom životu Sara je potpuno drugačija, a sigurno stoji među najhrabrijim zvezdama Holivuda zbog svega što je prošla.

Glumica se od rođenja bori s dijagnozom zvanom displazija bubrega, što znači da su joj bubrezi nedovoljno razvijeni da obavljaju svoju funkciju u dovoljnoj meri. Zbog svega, 2012. godine njen otac donirao joj je bubreg.

Sara je u intervjuu za "Self" otkrila da joj je vreme oporavka nakon transplantacije bilo izuzetno teško i da upravo to razdoblje smatra periodom koji ju je ojačao više nego bilo što drugo. Iako se sve činilo bolje, nakon nekoliko godina njeno telo je odbilo bubreg i morala je da se vrati pod nož.

Sara Hajland
foto: Profimedia

"Lekari i ja smo se nadali da ćemo rešiti problem dijalizom i ugradnjom port uređaja u prsa pomoću kojeg se obavlja dijaliza. Ipak, bio je potreban novi bubreg", otkrila je Sara.

Nakon šest meseci otrkili su da je njen brat Ian takođe odgovarajući donator i da joj je ovoga puta on dao svoj bubreg. Ova joj je transplatacija znatno lakše pala, kao i oporavak, ali nekoliko meseci opet je morala u bolnicu. Naime, dijagnostkovana joj je endometrioza maternice i jajnika i morala je hitno da operaciju.

Nedugo nakon te operacije, Sara je morala da operiše i bruh koji je bio posledica prethodnih operacija. Za svojih 30 godina imala je čak 16 operacija, a više od 10 je odradila dok je snimala popularnu seriju.

Njene kolege jednoglasno je karakterišu kao snažnu i hrabru ženu koja je primer i inspiracija ljudima širom sveta.

Osim njih, Sara veliku podršku nalazi i u svome vereniku Velsu Adamsu kog je upoznala samo nekoliko dana nakon druge transplantacije bubrega.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs